Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w kilku SWL

-UFO-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

jestem nowicjuszem w sprawach pozycjonowania. Mam pytanie odnośnie ilości SWL pod które możemy podpinać własne strony. Otóż na dzień dzisiejszy moja strona podpięta jest pod gotlink, seo.net.pl oraz e-weblink, zaczynam także zabawę z seodopalacze. Pytanie moje brzmi - czy dobrze, że podpiąłem domenę pod te systemy czy raczej powinienem wybrać tylko i wyłącznie jeden z nich i to on będzie odwalał cała robotę. Pytam z powodu *skakania* pozycji mojej stronie w wynikach wyszukiwania. Po miesiącu gdy rozpocząłem pozycjonowanie strona znalazła się na ~60 pozycji, tydzień później wskoczyła na ~12 pozycję i do przedwczoraj rosła aż na pozycję 5 by wrócić z powrotem na pozycję ~50. Jest to spowodowane ową ilością SWLi czy może standardowa procedura podczas pozycjonowania? Dodam, że dodałem stronę do kilkunastu katalogów oraz napisałem kilka artykułów na precle.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

odepnij swoją storne z wszystkich SWL mówię Ci to ja właściciel e-weblinka jak nie chcesz żeby wyprawowała z wyników i poczytaj podstawiach pozycjonowania

systemami wymiany linków należy umieć się obsługiwać , służą one do dopalania

Marketing internetowy dla firm

Z tego co piszę strona nie wpadła jeszcze w filtr. Tak jak przedmówcy piszą wszystko zależy od tego czy domena jest młoda. Istotne jest, żebyś napisał, czy to twoja strona internetowa czy tylko zaplecze pozycjonerskie. A najważniejsza jest odpowiedź na pytanie ile po wpięciu do 3 SWLi masz linków wychodzących ze strony i czy je jakoś sprytnie porozkładałeś na stronie? Dajesz UFO ;).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Dobrze więc, tak zrobię. Odnośnie tego linkowania -> na jakim anchorze mam stawiać linki? Na tym moim wybranym na którym chcę pozycjonować czy na dowolny?

Koniecznie na różne anchory i koniecznie linkuj do różnych stron (nie tylko strony głównej). Polecam zostawienie gotlinka (jeżeli chcesz mieć jakiegoś SWLa) i zainteresowanie się ich opcją "Multilink".

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

najlepiej przeczytaj dział dla początkujących tam większość odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz. Jak czegoś nie będziesz do końca rozumiał dopiero pytaj.

Trochę to nudne co drugi dzień odpowiadać na te same pytania

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności