Skocz do zawartości

serwer dedykowany

robrobert

Rekomendowane odpowiedzi

Dedyk = problem. Lepiej siedzieć na dzielonym tak długo jak się da. Większość sklepów spokojnie daje rade na takich serwerach. No chyba że masz aspiracje jak merlin.pl lub największe sklepy z damską bielizną.

Od siebie mogę polecić tylko mojego admina - dedykowany.info - 200 zł / miesiąc za administracje + najtańszy kimsufi. Razem 300 zł. Naprawdę dobre konfiguracje serwerów, wszystko ładnie śmiga i zawsze można liczyć na pomoc ;p.

Jak masz porządny skrypt to możesz wszystko postawić np. na IQ.pl a grafiki zostawić na home. Co do cen to bym się nie przejmował za bardzo i może bym się nawet zastanowił nad dedykiem w jakiejś polskiej serwerowni. Przy takiej ilości wejść nie warto oszczędzać na serwerze a tym bardziej na adminie, bo jak to padnie na jeden dzień to będą pewnie większe straty niż to wszystko kosztuje przez miesiąc...

A najtańszy kimsufi to moim zdaniem głupota. Po 1 to nie masz backupu a po 2 to różnie tam wygląda sprawa SLA i supportu, właściwie to go nie ma. To są serwery do gier a nie na sklep z 20k uu/dzień. Nawet czas na interwencję masz 48h. Jak OVH to przynajmniej plan start.

podzielam zdanie maximus_marius że dedyk = wolność a współdzielony to same problemy. No ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia jak to się mówi.

Sprawdź dokładnie ile masz tych odwiedzin dziennie i jaki ci to transfer zżera bo faktycznie może dedyk będzie niepotrzebny i wystarczy jakiś vps.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Mam serwer na home.pl i okazał się za słaby. Co do małego sklepiku rozwija się już ponad 2 lata.

Pozdrawiam

RobRobert

jak to ładnie brzmi "Mam serwer" a to przecież tylko hosting współdzielony ;)

Od siebie mogę polecić tylko mojego admina - dedykowany.info

Przykładowa konfiguracja dla serwisów dzienny unik do 50.000

Serwer HTTP: Nginx

i o mod rewrite zapomnij

Hmm...

Zajrzyj na kreskowka.pl i sam sobie odpowiedz jak śmiga mod_rewrite pod nginx.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

za to ze raz na miesiac apt-get update /dist-upgrade wpisze

Chyba żartujesz ?

Przy administracji troszkę inaczej się aktualizuje moduły/usługi.

Zauważ że każdy choćby panel administracyjny tworzy własne środowisko, konsekwencje używania apt-a lub yum-a mogą być drastyczne ...

Nie wystarczy np. przy DA ./setup.sh i potem patrzeć co miesiąc czy działa - nie na tym polega administracja i nie za to moja firma i inne prowadzące administrację biorą pieniążki ;) Użytkownik poprosil o pomoc bo można by wyjść z założenia, że jest niezorientowany, przy takich poradach daleko nie zajedzie ... Autora wątku zapraszam w razie czego na PW zaproponuję rozwiązanie gotowe już z administracją w Polsce lub w Niemczech.

wracając jeszcze do nzazwy i tych 90kuu dziennie

heh, lepszego żartu dawno nie czytalem :P

strona naprawde musiałaby być pojednczym plikiem html, bo mi na nazwie przy 2k uu na forum phpbb3 nie modyfikowane limity połączeń z bazą się załączały często i strona nie działała..

nazwa dziękuje.. nigdy więcej i odradzam.

a w kwestii dedyk=shared host jeśli ktoś zna się trochę na konfiguracji serwera to dedyk daje możliwości nieporównywalnie większe, sam jesteś panem własnego konta:P

z tańszych dedyków OVH mogą być na upartego..

z polskich te co mam w stopce czyli serwerydedykowane.pl

125x125_2.jpg

• 3 tygodnie później...

www.webhostingtalk.pl - tam udziela ci fachowej porady. tutaj tylko optymaliści sa :) ( bez urazy ;) )

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja dużo dobrego mogę powiedzieć o pomocy technicznej hostgator i hostnine. W tym pierwszym nawet mi parę razy skrypt napisali :) Co prawda serwer taki sobie i przy dzisiejszym kursie USD to się średnio opłaca ale odpada opłata za admina, skoro nawet prosty skrypt ci zrobią gratis od czasu do czasu.

Ja polecę hostgator, plan standard. Mają cpanel z WHM więc jest pełen wypas i prawie tak proste w obsłudze jak konto na home (jeśli się zna angielski).

Z tego co jeszcze używałem to na rackspace.com jest bardzo dobry support (ceny też). Masz gwarancję 100% uptime, pełny support dla LAMP i 1 godzinny SLA na hardware. Chociaż to już chyba przesada, ale z konsultantami możesz pogadać może dostaniesz akceptowalną cenę ;)

Jeśli szukasz jakości w PL to może IQ.pl, jeśli możesz wydać parę setek miesięcznie więcej to będziesz miał dobry sprzęt i ci odpadną przenosiny w przyszłości jeśli się pojawią nowi klienci.

Serwerydedykowane.pl raczej nie polecam - to budżetówka, jak coś padnie to będzie problem. Już lepiej OVH bo za niższą cenę masz dużo lepszy serwer, lepsze SLA, większą firmę i dobrą serwerownię.

Co do porównania SD / IQ to jedynie 300 pln różnicy na miesiąc a najtańszy serwer na serwerydedykowane jest kiepski. Moim zdaniem się nie opłaca a co do serwera to jeśli w PL to lepiej brać teraz, w sprawdzonej firmie i opłacić na cały rok albo dłużej bo jak cena USD się utrzyma to wszystko pójdzie w górę.

Jak kupujesz szajs to przepłacasz 2 razy, a przy takim ruchu nawet dobry serwer w topowej firmie to dużo mniejszy koszt niż dzienny zysk z sprzedaży.

za to ze raz na miesiac apt-get update /dist-upgrade wpisze

Taaak administracja serwerem to uruchomienie APT-a. Widać, że masz cienkiego admina bo każdy pro admin go dodaje do CRON-a :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności