Skocz do zawartości

Dwie domeny, czy się opłaca?

laudemort

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się dokupić drugą domenę do strony?

Sytuacja wygląda tak iż moja strona znajduje się w googlu pod pozycjonowana frazą około pozycji 5, aczkolwiek do pozycji 1 brakuje tylko nazwy domeny, która będzie słowem kluczowym.

I tu jest problem, gdyż nie chciałbym przekierować starej domeny na nową tak aby nowa była popularna a stara znikła.

Czy istnieje jakaś możliwość wypromowania tej nowej domeny tak aby stara nie straciła swojej pozycji?

aczkolwiek do pozycji 1 brakuje tylko nazwy domeny, która będzie słowem kluczowym.

Skąd takie wnioski?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

z "analizy" rynku przy domenie która chce dodać z tym co jest obecnie pozycja 2 gwarantowana ostatnio zamieszało się na pozycji 1

co nie zmienia faktu, że na pozostałych słowach wprawdzie mniej ważnych ale powiązanych jest 1 góra 3 i taka też pozycja by mi odpowiadała pod głównym słowem

zresztą to nie jest tematem, o tym mogę rozmawiać na PW

chodzi mi o wyjaśnienie czy w ogóle taka możliwość istnieje aby wypromować tą nowa domenę tak aby stara nie straciła swojej pozycji(chodzi głównie o te miejsca pod mniej ważnymi słowami kluczowymi które łącznie generują także sporą ilość wejść na stronę.

Tak w skrócie: nazwa domeny nie ma wpływu na pozycję w wynikach wyszukiwania.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Kiedys mial wplyw, dziaiaj ma znikomy albo w ogóle nie ma.

Linkuj swoją domenę to wkrótce przeskoczysz konkurencję.

Tak w skrócie: nazwa domeny nie ma wpływu na pozycję w wynikach wyszukiwania.

Jeśli wierzyć temu, co Shami Thurow pisze w swojej najnowszej książce to małe znaczenie jednak ma.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Znaczenie, jakie mają słowa kluczowe zawarte w domenie, zależy od skali naturalnego pozycjonowania. Jeśli dużo osób samodzielnie będzie zamieszczało linki do serwisu, a często nie dbają one o anchory, to słowa kluczowe z domeny osiągną wyższą pozycję.

Natomiast nie daje się dwóch domen dla jednego serwisu bez przekierowania, bo wtedy będzie duplicate content.

2 domena i 2 serwis to przede wszystkim twoja polisa ubezpieczeniowa. Jak jedna poleci z serpow nie zostaniesz na lodzie

w dzisiejszych czasach to nawet mądrze zrobiona trzecia domena i trzeci serwis nie będzie nadmiarem.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

2 domena i 2 serwis to przede wszystkim twoja polisa ubezpieczeniowa. Jak jedna poleci z serpow nie zostaniesz na lodzie

w dzisiejszych czasach to nawet mądrze zrobiona trzecia domena i trzeci serwis nie będzie nadmiarem.

M

ale gdzie ja napisałem ze to ma byc tylko druga domena. Fajnie jak 2, ale jak jest wiecej to lepiej. Jedynie jak dzialasz w ten sposob dla klienta ograniczeniem moze byc budzet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności