Skocz do zawartości

Jak pozycjonować lokalny serwis ogłoszeniowy?

not_available

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchomiłem mały, lokalny serwis ogłoszeniowy dla mieszkańców mojego miasta. Posiadam odpowiednią do pozycjonowania domenę (zawiera nazwę miasta). Strona jest już trochę w Sieci - ma PR1. W wynikach pokazuje się na nazwę miasta na 11. pozycji, na frazę [ogłoszenia nazwa miasta] jest 6, [nazwa miasta ogłoszenia] jest 3.

Teraz mam takie pytanie: Jak lekko podbić moją stronę w wynikach na frazę [nazwa miasta], aby znalazła się chociaż w TOP3? Wiadomo, tak, żeby nie przesadzić.

lubisz tatuaże? zobacz galerię: tatuaże. Dodaj tatuaż i oceniaj tatuaże innych! Forum oraz galeria wzorów tatuaży.

możesz zrobić lokalny katalog firm - i zachęcić firmy dodające strony o zamieszczenie linka zwrotnego na swojej stronie albo podstronie

możliwości jest dużo, ta co podałem jest w miarę łatwa do zrealizowania

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nie napisałeś co już zrobiłeś. Ogólnie to odpowiedź masz na forum. Nikt Ci dokładnie nie powie, bo nie wiadomo - zależy to od zbyt wielu czynników.

Jeżeli jeszcze nie zrobiłeś:

1. Dodaj do mocnych katalogów(onet, wp, gwiazdor...)

2. Poprecluj trochę

3. Pokataloguj ręcznie

4. Zbuduj jakieś zaplecze - pamiętaj o optymalizacji

5. Najważniejsze - przestudiuj dokładnie forum!

Pozdrawiam

ja bez wiekszego wysilku masz te pozycje, o ktorych piszesz to nie powinno byc ciezko (chociaz sa frazy, ze do TOP 10 bulka z maslem, a pozniej zaczynaja sie katusze :rolleyes: )

ale ja bym napisal troche do precli i poszperal za dobrymi katalogami - jak nie dadza rady (choc nie sadze, ze tak sie stanie) to delikatnie - bardzo delikatnie bym pomyslal o linkach z SWLi

i pamietaj o roznicowaniu anchorow (tytulow w katalogach) ogloszenia miasto, ogłoszenia miaso, uslugi miasto, szewc miasto itd...

zapewni ci to ruch z innych fraz (ktore sa teoretycznie latwiejsze), oraz da wieksze bezpieczenstwo, ze lapniesz jakies paskudztwo ;)

jasny klarowny podział witryny uwzgledniajacy rzeczywiste frazy dające najwieksza konwersje , postaw sie w roli szukającego ogłoszenia z Twojego regionu i w roli dajacego ogłoszenie i jak pod tymi kryteriami zopotymalizujesz serwis to nie powinno być problemów ..

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności