Skocz do zawartości

Google będzie personalizować wyniki wyszukiwania

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

"Google eksperymentuje z technologią pozwalającą dopasowywać wyniki wyszukiwania do gustów i preferencji użytkownika.

Po włączeniu usługi Preferred Sites wyniki wyszukiwania będą dodatkowo weryfikowane w oparciu o listę witryn, które użytkownik przegląda najczęściej, ale również tych, które do listy zostały dodane ręcznie - np. jako najbardziej zaufane. Takie strony pojawią się wyżej w wynikach, o ile oczywiście będą spełniały kryteria. W przyszłości usługa ma zostać rozszerzona tak, by wybory użytkowników miały również globalny wpływ na wyniki wyszukiwania.

Aktualnie usługa Preferred Sites jest rozszerzeniem do Google SearchWiki, która pozwala modyfikować oraz oznaczać wyniki wyszukiwania we własnym zakresie. Obie usługi dostępne są oczywiście tylko dla zalogowanych w Google, można je włączyć w ustawieniach konta."

za dobreprogramy.pl

no i co Państwo na to?

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

nic :) już nie raz coś tam miało być, różne rewolucje się szykowały a jest...w zasadzie po staremu;) I całe to gadanie o jakości wyników: ja nie wiem, ale ja osobiście zawsze znajduję to czego szukam. Trzeba tylko umieć zadawać zapytania a widać, że niektórym to sprawia kłopot:) A logować się na pewno nie będę - nie chce mi się!

Będą mieli problem spamerzy, a nie strony firmowe pozycjonowane zgodnie z zawartością.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Czy ja dobrze rozumiem, że chodzi o to, co pojawiło się przy wyszukiwaniu w Google.com?

Mam na myśli przyciski pozwalające "wypromować" (strzałka w górę) bądź "usunąć" (krzyżyk) stronę z wyświetlanych wyników.

Po kliknięciu przycisku ze strzałką ("promote") strona przesuwa się na samą górę, po kliknięciu krzyżyka ("remove") strona leci na dół.

przecież już od dawna jest tak że strony często przez nas odwiedzane, po zalogowaniu, znajdują się na pierwszej pozycji, choć tak naprawdę są dalej...

sprawdźcie to sami nawet w google.pl

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Większość dobrze, że wie w które okno ma wpisać zapytanie a oni będą kazali jeszcze coś tam klikać czy logować hehehe.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ivellios, to by oznaczało, że nawet filtry nie zaszkodzą zbytnio takim stronom jak Twoje. Starzy userzy i tak będą je mieli wysoko w wynikach, a inni będą je mogli dodać do "zaufanych" pokazując Google, że "to jest dobra strona". Im bardziej strona będzie spełniała wymagania internautów, tym lepiej odbije się to na pozycjach.

Problem pojawia się z nową stroną, ponieważ będzie jej się jeszcze ciężej przebić by została znaleziona :|

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Google ma na to sposób

Wykup adwords

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Teraz mamy FSB, więc i w tym przypadku powinni dobrze przemyśleć wyświetlanie nowych stron.

@gielo, ale wszystko się kiedyś kończy, nawet pieniądze na kampanie... (nie kończy się tylko Moda na sukces :rolleyes: )

@Lexy, ale FSB nie trwa wiecznie, a w TOP będą strony, które będą polecany przez tysiące użytkowników....

... i jeśli nasza strona będzie super, hiper fajna... to i tak nie zdobędzie tyle głosów co inne strony przez lata, bo fsb nie trwa wiecznie.

Wiem, że Google na pewno to przemyślało i będzie to możliwe, ale na pewno nie tak jak teraz.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mnie google coraz bardziej przypomina zapewnienia pewnej firmy na M, która też wraz rozwojem swego flagowego produktu mówi że będzie dużo lepszy a jest to coraz większy syf.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności