Skocz do zawartości

Czy linkujesz strony swoich klientów z SWL'i?

Czy linkujesz strony swoich klientów z SWL'i?  

188 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy linkujesz strony swoich klientów z SWL'i?

• Tak
      88
    • Nie
      41

Rekomendowane odpowiedzi

Co niektórzy nie tylko instalują je na stronach klientów, ale także z ich podstron robią sobie precle ;-)

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hehe to sie nazywa dopiero profesjonalne podejście do własnego zaplecza i klientów :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

wiesz seo begginer nie bierz tego do siebie ale nie widzę jakiegoś natłoku tematów różnych autorów aby nie używać swl bo on bezdyskusyjnie szkodzi naszym stronom. Czasem się coś pojawia ale jak się temu bliżej przyjrzeć to są to ciągle ci sami ludzie, którzy o tym piszą. Wielcy obrońcy starych zasad pozycjonowania.

Uważam że ludzie odwiedzający to forum to ludzie inteligentni i posiadający coś takiego jak mózg. Co z tym idzie nie potrzebują jakichś pseudofilozofii innych pozycjonerów, którym najzwyczajniej biznes źle idzie bo nie mogą sobie z swl poradzić. Oni mogą sami sobie sprawdzić czy swl im szkodzi czy nie. Jeżeli rzeczywiście jest jak pisze jeż, że linki milionami wychodzą na strony z swl, a jest tak bo sam jestem adminem jednego swl i widzę co się dzieje to znaczy, że ludzie Ci co te linki wypychają mają z tego korzyść i im to nie szkodzi (inaczej by tego nie robili). Jak szkodzi komuś cóż, niech nie korzysta ale niech nie próbuje do swoich teorii przekonywać innych bo nie umie z swl korzystać.

Odesłałem Cię do działu początkujących i innych topików jak pozycjonowć swl nie po to by Cię obrazić ale byś sobie powtórzył pewne zasady, będące po niekąd właśnie podstawą pozycjonowania.

Pozycjonowanie strony to nie tylko linki, to optymalizacja strony i inne elementy + linki zwrotne. Swl natomiast jak pisałem są tylko dodatkiem tych linków. Swl dzielą się na rotacyjne i stałe. Jak dobierzesz prawidłowe proporcje obydwu tych linków (stałych i rotacyjnych) z swl jako dopalenie strony oprócz tych z tematycznego zaplecza to nic się nie stanie ale jak walisz linkami bez opamiętania to nie dziw się, że potem są tego efekty w postaci filtrów.

Nadal odnoszę wrażenie, że sądzisz, iż zrobiłem tą ankietę, by się dowiedzieć "jak pozycjonować". Czy tak ciężko uwierzyć, że po prostu chciałem zrobić małe badanie?

Ja mam swoje techniki i z treści ankiety ciężko wywnioskować o mojej wiedzy i doświadczeniu na temat SEO.

Jakiś rok temu , zrobiłem taką głupotę że zainstalowałem SWl na stronie właściwej

nie aż tak dawno strona spadła o 40 pozycji na 2 pozycjonowane anchory

Teraz otrzeźwiałem i usuwam linki, dodając strony zapleczowe (tak żeby nie stracić BL)

Słyszałem że po takiej czynności strona automatycznie wskakuje wyżej

... zobaczymy ;)

Co niektórzy nie tylko instalują je na stronach klientów, ale także z ich podstron robią sobie precle ;-)

I to właśnie te firmy są Wielkimi Graczami, z policją moralnego pozycjonowania przy jednym stole...

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

I to właśnie te firmy są Wielkimi Graczami, z policją moralnego pozycjonowania przy jednym stole...

któryś młokos powiedział : zasady pozycjonowania

a ja sie was zapytam , jakie zasady ? gdzie one są zapisane ? kto je ustanowił ? co czyni was że mówicie to jest super a to jest do pupy ?

każdy kto potrafi wyciągnąć frazę "zakład fryzierski krosno" jest pozycjonerem i nie rozumiem tego podziału na dużych czy małych . duży to jaki ? wysoki wzrostem czy jak ?

Nie zrozumiem dlaczego patrzycie innym na ręce ?

Marketing internetowy dla firm

Dopóki nie podaje się nazw konkretnych firm stosujących takie a nie inne metody, nie widzę nic złego w dyskusji. W końcu od tego mamy forum, aby dzielić się nie tylko wiedzą, ale także opiniami, które nie zawsze muszą być pozytywne.

Oczywiście dla przykładu ja nie linkuję z SWLi strony klienta. Ale tylko wtedy, gdy da się wynieść stronę samą optymalizacją i własnym zapleczem.

Jeżeli ktoś w swojej ofercie ma usługę pozycjonowania, to mija się z prawdą mówiąc iż nie używa SWL'i. Jeśli nawet nie publicznie dostępnych, to ma swój własny zainstalowany na zapleczu. W przeciwnym razie nie jest w stanie realizować większych zleceń.

co mnie to interesuje kto jakie ma zaplecze ? jest w top10 brawo , nie ? to niech kombinuje żeby tam się znaleźć.

ten fragment to dla mnie 100% racji, podpisuję się pod tym bez wahania! W sumie zawsze przy okazji podobnych dyskusji, przepychanek, "kablowania" na konkurencję, itp. zastanawiam się czy niektórzy naprawdę mają aż tak dużo wolnego czasu i czy aż tak im się w życiu nudzi? Bo ja nie mam czasu na swoje sprawy a co dopiero mnie obchodzi co kto i jak robi?!

naprawdę mają aż tak dużo wolnego czasu i czy aż tak im się w życiu nudzi?

trzeba wyciągać trafne wnioski, tj. automatyzm to podstawa w SEO ;)

skutkiem obocznym są właśnie afery i skandale wymyślane przez tych, którzy automatyzm opanowali do perfekcji :)

tak więc użytkowniku, jeżeli nie masz czasu brać udział w wątpliwej wartości dyskusjach na forum to popracuj nad automatyzacją swojej pracy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności