Skocz do zawartości

Za co bany?

zajadacz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dostales je za linki na fraze konkursowa
Inne strony z tymi linkami mi się trzymają. Obstawiam, że ban po prostu poszedł na cały serwer za spam, nie chciało im się wszystkich domen sprawdzać. Tam było dużo domen, w sumie jakoś 300k site'a. Spam ok, wywalili, ich prawo. Ale piosenek im nie odpuszczę, tym bardziej, że jednej domeny (z SWL) nie wybanowali. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba się brać do roboty.

ale po co się pienić i kruszyć kopie. jest ban ? to zrób tak żeby ci go zdjęli.

Ende.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Edyta: I zapomnieliście o tym, że google samo jawnie łamie prawo autorskie udostępniając coś takiego co się nazywa kopia strony.

Nawet przegrali sprawę w sądzie chyba w Niemczech o miniatury obrazków w serpach.

Żadna strona nie jest bezpieczna, a google ma w d.. za równo webmasterów jaki i to co sami piszą.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

lamianie praw autorskich to nie tylko usuwanie stopki z szablonu, ale rowniez umieszczenie tekstow piosenek bez pozwolenia.
Chcesz mi powiedzieć, że wszystkie te strony mają pozwolenie: https://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8

Ale ja ci nie pisałem "o wszystkich innych stronach", tylko o twojej. Nie wiem z jakiego powodu Google usunęło twoje strony z indeksu, ale ponieważ prosileś o podanie możliwej przyczyny, podałem ci taką. Chodziło mi właśnie o bezprawne kopiowanie tekstów piosenek; o tym, że usunąłeś jakieś linki ze stopki nie wiedziałem. Tłumaczenie w stylu: przecież inni też kradną, nie jest raczej polem do dyskusji.

Inną przyczyną mogły być dziesiątki tysięcy linków z systemów wymiany, które a) łamią wytyczne tej przeglądarki, b ) mogły być dodane bez głowy - za szybko, - zbyt monotematycznie, więc zadziałał algorytm.

A jeśli mimo wszystko uważasz, że strony są dobre i wartościowe, wyjście jest proste - zgłaszasz witryny do ponownego rozpatrzenia.

Pozdrawiam,

Cxz

była...

Dla mnie temat zakończony, ale muszę sprostować jedną rzecz:

Inną przyczyną mogły być dziesiątki tysięcy linków z systemów wymiany, które a) łamią wytyczne tej przeglądarki, b ) mogły być dodane bez głowy - za szybko, - zbyt monotematycznie, więc zadziałał algorytm.
Powyższe stwierdzenie jest po prostu bzdurą. Jako jedyna z jakiś 20 domen ostała się ta, która była najwięcej napier*** systemami i co ciekawsze po dziś dzień ma zainstalowane dwa SWL-e. Ten temat powstał właśnie dlatego, że było to dla mnie niezrozumiałe. Chyba strona z piosenkami bez SWL jest lepsza od strony z piosenkami z SWL-em. Ale widać, u google coś takiego jak logika nie istnieje. Inna kwestia to taka, że dopier*** konkurencji systemem nie może spowodować u nich bana, a z tego co piszesz wynika, ze każdemu można zafundować bana waląc w stronę systemem.

Bana można zafundować nowej domenie dowalając ją swlem rotacyjnym a potem zdejmując te linki. Wtedy może wypaść i już nie wrócić. Doświadczyłem tego kilka razy.

Sposób ten nie działa w przypadku domen już zaindeksowanych posiadających stałe linki więc konkurencji bana tym sposobem nie zrobisz.

Bana można zafundować nowej domenie dowalając ją swlem rotacyjnym a potem zdejmując te linki. Wtedy może wypaść i już nie wrócić. Doświadczyłem tego kilka razy.
Z tym się zgodzę. Zdjęcie dużej liczby linków może doprowadzić do takiej sytuacji, nawet na domenie kilkumiesięcznej. W powyższym przypadku nie miało to jednak miejsca i nie ma żadnego związku. W poprzednim Xannokonkursie doświadczyłem bana za zdjęcie linków. Dla testu zdjąłem punkty (ze 100k seonta i ponad 100k weblinka). Po 2 tygodniach filtr, po miesiącu wypad z indeksu.

Powyższe stwierdzenie jest po prostu bzdurą.

zajadacz zaczynasz zabierać mi cheb za chwle przez ciebie nie będe miał o czym pisac bo bym musiał powtrarzać za tobą jak papuga ;)

teraz wiem skąd te ogloszenia : kupię 300k na dwa tygodnie ;)

Marketing internetowy dla firm

Powyższe stwierdzenie jest po prostu bzdurą.

zajadacz zaczynasz zabierać mi cheb za chwle przez ciebie nie będe miał o czym pisac bo bym musiał powtrarzać za tobą jak papuga ;)

Który dokładnie punkt jest bzdurą? A - że google nie lubi systemów wymiany? B - że nieumiejętnie stosowane systemy wymiany mogą spowodować bana - szczególnie w przypadku nowych i słabo podlinkowanych (lub w ogóle nie podlinkowanych) linkami stałymi stron?

była...

Który dokładnie punkt jest bzdurą? A - że google nie lubi systemów wymiany? B - że nieumiejętnie stosowane systemy wymiany mogą spowodować bana - szczególnie w przypadku nowych i słabo podlinkowanych (lub w ogóle nie podlinkowanych) linkami stałymi stron?
Google nie lubi całego pozycjonowania. Czy jest to robione SWL, czy nie, to nie lubi. Podaj przykład nieumiejętnego stosowania prowadzący do bana. Sir nimek podał, przykład, ja się z tym zgadzam, ale podkreślam, że tamte domeny nie były tak robione. Tak więc stwierdzenie Inną przyczyną mogły być dziesiątki tysięcy linków z systemów wymiany jest bzdurą, tym bardziej, że inna najbardziej nawalana domena się ostała. Nie chciałbym, żeby użytkownicy forum byli wprowadzani w błąd, dlatego chętnie poświęcę domenę i zrobię test.

Google nie lubi całego pozycjonowania. Czy jest to robione SWL, czy nie, to nie lubi. Podaj przykład nieumiejętnego stosowania prowadzący do bana.

Przecież sam podałeś przykład - post nr 26 w tym wątku.

Sir nimek podał, przykład, ja się z tym zgadzam, ale podkreślam, że tamte domeny nie były tak robione. Tak więc stwierdzenie Inną przyczyną mogły być dziesiątki tysięcy linków z systemów wymiany jest bzdurą [...]

Chyba nie przeczytałeś dokładnie: nie napisałem "były", tylko mogły być (a napisałem w trybie przypuszczających, bo rzeczywiście nie wiem - ani nikt poza tobą nie wie - jak linkowałeś). Zadajesz pytanie - "dlaczego dostałem bana?", ktoś ci próbuje podać możliwe przyczyny (a powodów jak pewnie wiesz, mogą być tysiące), a ty się obruszasz, wyrzucasz innym bzdury nie czytając nawet dokładnie tego co napisali.

Wniosek - wcale nie chcesz żadnej odpowiedzi, tylko przyszedłeś sobie ponarzekać, że Google zbanowało Twoje zadbane hobbistyczne strony, na których chciałeś podzielić się z innymi - nielegalnie - tekstami swoich 200 tysięcy ulubionych piosenek.

Pozdrawiam,

Cxz

była...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności