Skocz do zawartości

,,Profesjonalizm" 8p.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wolałbyś żeby Twoje konto zostało zablokowane po kilku dniach? Straciłbyś site i pewnie punkty w SWL, a zwrot kasy by Ci się nie należał.

8p.pl jakie swle? Macie jakąs szklaną kule ze stwierdziles jakie bedzie przeznaczenie tych subdomen? ;). Naprawde, wierz mi , mysle ze postarałbym sobie poradzic bez tych 44 złotych, ale tu nie o to mi chodzi. We wczesniejszym wątku to opisałem dokładniej ;)

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj no z tymi SWLami to przykład tylko, to co JUŻ miałeś wystarczyło do blokady, uwierz mi.

Wybacz, że to ciągnę, ale mnie naprawdę zastanawia, czy zwrot kasy na samym początku i usunięcie problemu DLA OBU STRON, to na prawdę taka tragedia dla Ciebie? Tak źle zostałeś potraktowany?

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Koncze, bo idę się gościć u dentysty, tylko nie wiem czy mnie nie wyprosi w trakcie zabiegu ha, ha, ha

a u lekarza tabliczka że leczymy tylko zdrowe zęby

8p.pl też przenoszę się gdzieś indziej, bo się okaże że hosting u was tylko dla ludzi którzy wcale nie mają stron - tacy są najlepsi, nie ?

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

ciągniesz to bo od 1 wątku nie rozumiesz chyba o co mi chodzi. Poradze sobie bez firmy 8p.pl tak samo jak 8p.pl poradzi sobie bez tych ,,44" złotych. 10 razy Ci pisałem ze chodzi o podejscie i traktowanie, koniec kropka. ;)

Ok Adek, w takim razie dokończmy dyskusję na PW, bo tutaj już chyba wszystko co mieliśmy, sobie powiedzieliśmy.

Tylko podsumuję stanowisko 8p.pl:

Odniosę się najpierw do ogółu. Otóż klienci, którzy mają na kontach NIEZOPTYMALIZOWANY content TYLKO pod wyszukiwarki (lista jest długa: precle, qlweby, opisy gg, wikipedie, generatory treści z pp itp.) przynoszą firmie STRATY, ponieważ 95% z nich generuje dużo większe obciążenie niż inni, "normalni" użytkownicy. Dlaczego? Ano dlatego, że nie wszystko jest tak pięknie i oczywiste, jak myśli klient - że admin sobie zajrzy na stronę X i tam zobaczy że user XYZ ma tyle i tyle obciążenia. Przede wszystkim trzeba analizować ruch - sieci, IP tych botów, później je blokować. Trzeba analizować którego usera atakują. To wszystko zabiera CZAS. Nie ma problemu, gdy ta sytuacja dotyczy klienta raz czy dwa. Ale jeśli praca admina w ciągu dnia nie ogranicza się do niczego innego? To już jest czysta przesada i nic innego, jak strata dla firmy. Bo przecież nie może być tak, że 10 pozycjonerów robi takie samo obciążenie jak 2000 innych normalnych klientów, to chyba zrozumiałe i logiczne prawda?

Konto adka, o nazwie "spam", już wczoraj zaczęło generować spore obciążenie - jakieś bot (w tym np. z Tajwanu) przeglądały sobie bardzo "zoptymalizowane" opisy gg (sprostowanie nr 1. - nie były to puste subdomeny, jak pisze Adek). Jak zobaczyłem, że klient dodaje kolejne subdomeny z opisami, to prewencyjnie wolałem zwrócić pieniądze. To był pierwszy taki przypadek u nas i tutaj chciałby zaznaczyć, że wbrew pozorom nie kierowaliśmy się tylko naszym i klientów dobrem - także Adkowi oszczędziliśmy problemów, ponieważ jego konto na 99,99% musiałoby być w niedługim czasie zablokowane, a to mogłoby oznaczać dla niego straty w postaci utraty pozycji, podstron w google itp. Wtedy także nie przysługiwałby mu zwrot pieniędzy (musiałby zoptymalizować konto, a wiadomo jak z tym bywa).

Drugie sprostowanie - Adek zakupił 1 konto, a nie "kilka".

Polityka firmy jest taka, że konta za obciążenia NIGDY nie są definitywnie blokowane (nie dotyczy to tej w/w prewencji). Zawsze dawane są szanse na usunięcie tego problemu. Oczywiście przykład lipka92, który tutaj się już wypowiadał, pokazuje, że każdy ma swoją cierpliwość i kiedyś może się ona skończyć. Tutaj było bardzo dużo ostrzeżeń i jeszcze więcej obietnic poprawy od klienta - po ostatniej takiej obietnicy, skrypty użytkownika tworzyły zapytania do MySQL na 100% CPU.

Generalnie trendy są u nas takie, że obecnie ok. 5 klientów jest na "czarnej liście", tzn. że umowa z nimi po prostu nie będzie przedłużana w dniu wygaśnięcia (zapewne też przyjdą się poskarżyć). Naprawdę nie rozumiem, dlaczego klientowi tak ciężko jest zrozumieć, że pojęcie "wolny rynek", które tak często używają, dotyczy obu stron?

Chcę tutaj zaznaczyć i absolutnie odciąć się od spekulacji, że nie tolerujemy Pozycjonerów. Jak najbardziej ich zapraszamy. Wkrótce powinny być dostępne nowe adresy IP (czekamy na nie od serwerowni). Dziękuję jednak za współpracę ludziom, którzy nie potrafią postawić nic więcej niż: precle, qlweby, opisy gg, wikipedie, generatory treści z pp itd., czyli skrypty które ZUPEŁNIE nie pasują do funkcji zaplecza (poza qlwebem - były one pisane pod zupełnie innym zastosowaniem).

Dziękuję jednak za współpracę ludziom, którzy nie potrafią postawić nic więcej niż: precle, qlweby, opisy gg, wikipedie, generatory treści z pp itd., czyli skrypty które ZUPEŁNIE nie pasują do funkcji zaplecza (poza qlwebem - były one pisane pod zupełnie innym zastosowaniem).

Warto by było coś takiego napisać u was w regulaminie takie ostrzeżenie dla innych, nie było by nieporozumień.

Marketing internetowy dla firm

ja tylko dodam ze moje strony nie były ,,niezoptymalizowane", przenisołem je z innych małych serwerów celem dywersyfikacji IP, nigdy nie otrzymałem informacji o tych 2 domenach ze cos bylo niehalo,takze od Was wczesniej. Dopiero jak zaczałe tworzyć subdomeny na ktorych jeszcze nic nie postawiłem ta sytuacja opsana powyzej zaistniała.

Dziękujemy za oficjalne ustosunkowanie się , życzę sukcesów.

PS

W statlinku napisałem czego nie przyjmujemy i stosujemy się do tego, moze tez warto zamiescic taka info na www?

Xann, oczywiście takie informacje są dostępne na naszych stronach.

Adek, ale jak to sobie wyobrażasz? Przecież nie da rady opisać WSZYSTKIEGO. Jest ogólna polityka jakości, ale przecież do regulaminu nie wrzucisz tekstu "zabraniamy opisów gg". Za to w FAQ jest jako podpowiedź:

Do znanych, źle działających skryptów należą głównie: fora phpBB (szczególnie z modyfikacjami "by Przemo") i SMF, cmsy: Joomla i Mambo, opisy gadu-gadu, wikipedie, generatory site-map oraz katalogi: DMOZ i Qlweb.

8p.pl co do Waszej czarnej listy, na której jest 5 osób, po tym mogę zgadywać kto na niej jest ;)

Ciekawe jest też podsumowanie przez Bielacka współpracy z 8p.pl:

Absolutnie nie polecam jako hosting pod zaplecze - kosztuje więcej nerwów niż pieniędzy.

cyt. https://www.pajmon.com/2009/01/20/najzad-botow-na-serwery/

Fikas, po pierwsze - została opublikowana korespondencja, po drugie - Adek na początku zasugerował, że nie zrobił nic innego poza instalacją WP i subdomen, więc musiałem sprostować. Po trzecie - czy rodzaj skryptu, to tajemnica? Bez przesady. Jakoś osobistą sprawą nie jest ten cały temat (tzn. pierwszy post Adka)? Chętnie rozwiążę ewentualne wątpliwości, ale bardzo proszę o trochę "bardziej ogarnięte" pytania ;)

Ja 8p.pl podziękowałem dawno... dawno... temu, ponieważ port 2082 zablokowali. Konto dobrze działało.

Dziękuję jednak za współpracę ludziom, którzy nie potrafią postawić nic więcej niż: precle, qlweby, opisy gg, wikipedie, generatory treści z pp itd.

Hm... pierwszy raz z takim czymś spotkałem się...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności