Skocz do zawartości

,,Profesjonalizm" 8p.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Forma kontaktu z klientem/potencjalnym klientem świadczy o profesjonaliźmie usługodawcy, za to pała! dla firmy 8p.pl. Jakieś prywatne wycieczki, uogólnienia - żenua. Dodatkowo dochodzi, jak wspomniał bogdansenator, dyskryminacja pewnej grupy klientów, ja mogę sobie wybrać kogo wpuścić do domu, ale sklep nie może, zgodnie z polskim prawem, wywiesić tabliczki "czarnuchów nie wpuszczamy". Nawet "z lodami nie wchodzić" jest wewnętrznym komunikatem sklepu, nie mającym żadnej mocy prawnej.

Aby nie była za słodko: fajnie zobaczyć "zaplecze" jednej z bardziej znanych firm pozycjonerskich. Tyle lat pierdzenia "starych" jacy to jesteśmy duzi, a jak co do czego to qlwebik lub opisy gg. Wasz swl na tym stoi? ;)

neon103, port 2082 został zablokowany tylko ze względów bezpieczeństwa.

No rozumiem... tylko ja go mam zablokowane temu nie korzystam z usług.

Nawet nie mógłbym korzystać, bo stawiam skrypty typu presell page ;)

b2rt0sz, dodałbym słowo "kiepskie" [zaplecza]

Nie uważam żeby np: presell page było kiepskim zapleczem.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Aby nie była za słodko: fajnie zobaczyć "zaplecze" jednej z bardziej znanych firm pozycjonerskich. Tyle lat pierdzenia "starych" jacy to jesteśmy duzi, a jak co do czego to qlwebik lub opisy gg. Wasz swl na tym stoi? ;)

jesli do mnie ta aluzja to nie oceniaj czyis zasobow po koncie za 40 złotych to raz.

To ze stawiam precle to nie znaczy ze musza one byc w systemie jesli o to Ci chodzi, system to tylko produkt o pewnych załozeniach, moge sie pod nim podpisac ale nie musi stanowic mojego swiatopoglądu i wyznacznika całego postępowania

A dwa, juz Ci pisałem, kolejny odwazny bo anonimowy, na forum onetu takich ,,odwaznych miszczów" jest masa

Dobra Panowie, uważam że wszystko co miało być, zostało powiedziane. Każdy może sobie wyciągnąć swoje wnioski na podstawie naszych wypowiedzi, nie warto tego dłużej kontynuować - chyba wszyscy mamy ciekawsze i ważniejsze rzeczy? ;)

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

jesli do mnie ta aluzja to nie oceniaj czyis zasobow po koncie za 40 złotych to raz.

To ze stawiam precle to nie znaczy ze musza one byc w systemie jesli o to Ci chodzi, system to tylko produkt o pewnych załozeniach, moge sie pod nim podpisac ale nie musi stanowic mojego swiatopoglądu

A dwa, juz Ci pisałem, kolejny odwazny bo anonimowy, na forum onetu takich ,,miszczów" jest masa

Słuchaj, ja naprawdę nie chcę z Tobą pyskówek, tym bardziej w nie swoim temacie. Oceniam fakty i wyciągam wnioski. A te pierdoły o anonimowości, żywcem przeniesione od Xanna, daruj sobie, równie dobrze mogę napisać: masz za mało literek w nicku bym z Tobą rozmawiał ;) EOT z mojej strony.

ps. opisy postawiłeś bo lubisz, jesteś pasjonatem gg, rozumiem :)

A te pierdoły o anonimowości, żywcem przeniesione od Xanna, daruj sobie, równie dobrze mogę napisać: masz za mało literek w nicku bym z Tobą rozmawiał ;) EOT z mojej strony.

uuuuu twardziel z Ciebie hohoho z takim nr przy awardzie (15,344 to chyba ostani rząd ;) ) i taki cFany ;) przyznaj się jaki masz prawdziwy NICK nie wsydź się , no chyba że jest czego :)

Marketing internetowy dla firm

Mion dzis ogladałem raport mniejszości, nie wiedziałem ze w hostingu też to tak działa

Mogę powiedzieć Adek jak to działa na żywym przykładzie i386.pl (lub jakoś tak) się nazywali.

Miałem tam w owym czasie "trochę" hostingów. Dopiero w trakcie przenoszenia okazało się, że żadne monitory nie wyłapały jednego "drobiazgu" a mianowicie nie wyłapały przekroczenia deklarowanej pojemności dysku.

Dlaczego ? Bo pliki (cache spamiarek) zapisywane były na prawach innych niż prawa plików z ftp (domniemam, że na prawach root a ftp na prawach USER). Efektem tego żadne mierniki nie umiały zliczyć do kogo te pliki należą.... a więc skrypty korzystały z luki i zapychały dyski plikami cache wielokrotnie przekraczając deklarowaną pojemność konta.

Wiesz co się działo podczas przenosin ? Ja wiem.. a być może i to była jedna z przyczyn ich problemów i dziś praktycznie już ich nie ma.

Sądzisz, że "prewencja" nie załatwiłaby tego problemu?

Oczywiście - pismo (powiadomienie) 8p.pl dalekie jest od profesjonalizmu ale sądzę, że intencje mieli dobre a na dokładkę.. uczciwe.

Pozdrawiam.

[edyta]

Uczciwe w stosunku do Ciebie a także w stosunku do innych klientów.

a mianowicie nie wyłapały przekroczenia pojemności deklarowanej pojemności dysku.

I365.pl miało wadę, że transferu nie blokowało. W cenie 39 zł / netto rok można było wykorzystać nawet 500 gb / transferu miesięcznie.

neon103, ale to ja nie rozumiem. 2082 masz odblokowany, a 2083 już nie?

Kiedyś radiówkę miałem i zablokowali mi port 2083. No ale dawne czasy.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Dodatkowo dochodzi, jak wspomniał bogdansenator, dyskryminacja pewnej grupy klientów, ja mogę sobie wybrać kogo wpuścić do domu, ale sklep nie może, zgodnie z polskim prawem, wywiesić tabliczki "czarnuchów nie wpuszczamy". Nawet "z lodami nie wchodzić" jest wewnętrznym komunikatem sklepu, nie mającym żadnej mocy prawnej.

Oj zdziwisz się. Mogę kazać Ci w moim domu chodzić na rękach. Nie chcesz? Wyp*erdalaj.

Tabliczkę "czarnuchów nie wpuszczamy" mogę zawiesić tam, gdzie mi sie podoba, a jak wejdziesz mi do firmy z lodami, to najpierw zostaniesz poproszony o wyjście, a później zostanie wezwana policja do usunięcia intruza z terenu zakładu.

Jak chcesz podstaw teoretycznych, to poczytaj sobie wstęp do prawoznawstwa np. autorstwa Boncy. Tam chyba to ma nawet nazwę, ale przypominać mi się nie chce.

Aby nie była za słodko: fajnie zobaczyć "zaplecze" jednej z bardziej znanych firm pozycjonerskich. Tyle lat pierdzenia "starych" jacy to jesteśmy duzi, a jak co do czego to qlwebik lub opisy gg. Wasz swl na tym stoi? :)

Och, tutaj widzisz nie chodzi o to jakie skrypty na jakich domenach kto stawia, ale ile ich ma ;)

to admin będzie siedział 24h/dobę i blokował badziewiaste boty z Chin itp. penetrujące Twoje "zoptymalizowane" skrypty, bo "płacę - wymagam"?
Ok Adek, w takim razie dokończmy dyskusję na PW, bo tutaj już chyba wszystko co mieliśmy, sobie powiedzieliśmy.

Przede wszystkim trzeba analizować ruch - sieci, IP tych botów, później je blokować.

,a Google chociaż wpuszczacie?? Co jak komuś zależny na tych botach ??:)

a mianowicie nie wyłapały przekroczenia pojemności deklarowanej pojemności dysku.

I365.pl miało wadę, że transferu nie blokowało. W cenie 39 zł / netto rok można było wykorzystać nawet 500 gb / transferu miesięcznie.

Transfer to nie "pojemność dysku".

Ja piszę o tym drugim a nie o transferze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności