Skocz do zawartości

Czy katalog otwarty mini powinien być nadal otwarty?

Czy katalog otwarty mini powinien być nadal otwarty?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy nowa wersja katalogu otwarty mini powinna być nadal otwarta?

• Tak - dostęp całkowicie darmowy
      7
    • Nie - dostęp ograniczony niewielką opłatą
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Irek - od blisko 25 lat zajmuje się fotografią użytkową a więc z prawami autorskimi i prawem do wizerunku mam doczynienia na co dzień i zapewniam że napisanie nowego skryptu używając jako wzór czegoś co nie zostało w żaden sposób zastrzeżone nie jest naruszeniem praw autorskich. Naruszenie praw autorskich wchodzi w grę jeżeli 'ktoś' pobrał by stary skrypt zmienił w nim stopki i wstawił tam siebie jako autora. Tu mamy mieć całkowicie nowy skrypt [ przynajmniej tak twierdzi autor tego wątku ], który tylko w ogólnych założeniach ma być podobny do pierwotnego otwarty_mini.

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z tego co opisałeś zamiarem jest przejęcie tego katalogu. Myślałem że oprócz patentów są jeszcze prawa autorskie. Może autor się tym zainteresuje (mam nadzieję).

Irek popadasz w skrajną paranoję - jakie przejęcie o czym Ty mówisz? To co zostało zrobione dotychczas zostaje bez zmian i nic mi do tego. Nie zamierzam w żadnym stopniu czerpać korzyści materialnych z czyjejś pracy i pomysłowości - dotyczy to zarówno kodu jak również nazwy (choć ta jak słusznie zauważył wojtekfoto nie jest zastrzeżona).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jesli nie korzystasz z kodu mini otwarty, dlaczego temat w dziale mini? To wprowadza w blad. Po drugie wzorujac sie na mini, masz obowiazek umiescic o tym stosowna notke w stopce. Wiec suma sumarum powinienes sie jasniej wyrazac i poprosic o zmiane tytulu topika plus dzialu.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

jakie przejęcie o czym Ty mówisz?
Tak to opisał wojtekfoto nie ja.

Powtarzam ostatni raz, zrobicie co chcecie.

Temat jest tak opisany i założony w takim miejscu żeby przyszły katalog był uważany za kolejną wersję otwarty mini i przeciwko temu cały czas jestem żeby wykorzystywać popularność tego katalogu w celu lepszej sprzedaży nowego (?) katalogu lub sprzedaży otwarty mini po dodaniu swoich (?) "poprawek".

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Jesli nie korzystasz z kodu mini otwarty, dlaczego temat w dziale mini?

To już wyjaśniłem wielokrotnie wcześniej - nie będę się powtarzał.

Po drugie wzorujac sie na mini, masz obowiazek umiescic o tym stosowna notke w stopce.

Pierwsze słyszę - pokaż mi paragraf.

Wiec suma sumarum powinienes sie jasniej wyrazac i poprosic o zmiane tytulu topika plus dzialu.

Wyraziłem się jasno - co do działu/nazwy pytania również - chcecie zmieńcie nie będę miał pretensji.

-----------------------------------

W tym miejscu ucinam swój dalszy udział w debacie nad ciągłym wyjaśnianiem że to jest nie tak jak sobie wyobrażacie - zrobicie co uznacie za słuszne, Wasz autorytet w moich oczach na tym nie ucierpi. Proszę o merytoryczne posty - darmowe v3.0 czy nowy ograniczony otwarto-podobny skrypt katalogu ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

To już wyjaśniłem wielokrotnie wcześniej - nie będę się powtarzał.

Pytanie z mojej strony bylo retoryczne a Twoja wzmianka o tym abym pokazal Ci paragraf, jest zenujaca. Na wszystko trzeba Ci paragrafy bo nie potrafisz ocenic kiedy przekraczasz umowna granice przyzwoitosci. No coz, no comment

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Miesiące temu wspominałem, byś napisał skrypt od podstaw, wprowadził wszystkie swoje modyfikacje i sprzedawał jako swój katalog z jednym linkiem w stopce. Jeśli do tego dojdą jeszcze jakieś fjuczery w stylu IndexU to będzie to zupełnie inny katalog i ja chętnie kupię licencję na kilka sztuk.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

@General_Depet

Olej to poprostu, nie warto dla ludzi nic robić, bo będą szukali dziury w całym.

Napisz Sobie katalog i poprostu sprzedawaj. Jak się komuś nie będzie podobał to nie kupi i tyle B)

@gostek_

Po drugie wzorujac sie na mini, masz obowiazek umiescic o tym stosowna notke w stopce.

Jaki był pierwszy katalog i czy wszystkie późniejsze mają w stopce, że wzorowały się na pierwszym? To samo z systemami operacyjnymi, samochodami i lodami, skryptami forów, itd, itd?

Nie popadajmy w skrajności

Irek a gdzie ja napisałem że autor chce przejmować katalog i sobie go przywłaszczyć to Ty od początku tak twierdzisz więc bądź łaskaw nie przypisywać mi swoich słów. Ja twierdze że jak ktoś napisze od początku katalog podobny do otwarty_mini to nie naruszy żadnych praw autorskich .... przeczytaj sobie ustawę a potem się wypowiadaj.

General .... rób swoje, napisz własny autorski kod i sprzedawaj, w końcu nie zawsze trzeba za darmo pracować.

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

Ja chętnie zapłacę za skrypt General_Depet'a nawet i 300 zł tylko pod 1 warunkiem - żadnych linków w stopce. Informacja w stopce - proszę bardzo, link ze specjalnej podstrony informującej o autorze i projekcie - oczywiście, ale nic poza tym. Niedawno kupiłem licencję do używania 2 różnych skryptów (zza graniacy) i w każdym przypadku po wpisaniu klucza licencyjnego, link ze stopki sam znikał - więc jest to chyba pewien standard.

Zapisuję od jakiegos czasu pomysły do v3 katalogu, ale skoro jego wdrożenie stoi pod znakiem zapytania - to chyba prześlę bezpośrednio do autora.

Jeżeli macie zamiar dyskutować o zupełnie nowym katalogu to w innym wątku i nie w tym dziale.

wojtekfoto: prześlij mi na PW link do postu w którym napisałem że autor wątku chce przejąc katalog.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności