Skocz do zawartości

Kariera programisty

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

moim zdaniem znajdziesz bez problemu pracę bo jak ktoś napisał "wymiatacze" dużo kosztują i małe agencje inwestują w człowieka, który dopiero zaczyna bo tak bardziej się opłaca. Po drugie teraz ciężko znaleźć jakiegokolwiek programistę nawet słabego.

Powodzenia Ci życzę.

P.S - Byłeś w woju na własne życzenie czy wzięli Cię siłą?

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

b2rt0sz wole pracować dla jednego pracodawcy i się rozwijać niż, tworzyć aplikacje dla każdego kto podleci. Tak jak jestem gdzieś zatrudniony to mam jakąś stawkę i tyle, a tak jako freelancer trzeba kombinować.

Eldoka Skończyłem szkołę i zacząłem prace, i dopiero po półtora roku się odezwali sami, w momencie jak zacząłem się uczyć pythona.

Fakt masz rację, tylko dobija mnie podejście klientów do freelancera. Trafiają sie porządni ale nie którzy by chciali coś naprawde porządnego za grosze, a jak mu podasz swoją cene za wykonanie tego to odrazu dziękują, widać że wolą dzieci neo, którzy zrobią wszystko na szybko do tego korzystając z rzeczy pobranych z sieci. Samemu jakieś dwa lata robiłem i ogólnie większość klientów nikomu bym nie polecił, wszystko było zrobione tak jak chcieli i zawsze coś im nie pasowało.

No tak trzeba się przyzwyczaić do szarej, polskiej rzeczywistości. W sumie niema co się zniechęcać tymbardziej że robi to co się lubi. No nic zostało mi poskładać do kilku agencji CV itp może się znajdzie jakiś pracodawca co nie potrzebuje jakiegoś asa programowania, a kogoś kto jest o wiele tańszy.

W zupełności się z Tobą zgadzam ponieważ klient bądź przyszły pracodawca po obejrzeniu portfolio, wie czego może się po danej osobie spodziewać. Rozumiem, że wystarczy, że zrobie sobie pare bardzo ciekawych stronek które umieszcze w swoim portfolio, aby mieć już czym się zaprezentować? Domyślam się że to nie muszą być same strony, a np jakieś skrypty z możliwościa pobrania i przetestowania na własnym serwerze.

ExPloiT, żywot programisty nie jest taki różowy ;)klik

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

No właśnie nie chodzi o jakieś aplikacje do testowania dla siebie. Co pokażesz licznik? Chodzi o jakieś ciekawe projekty z ciekawymi rozwiązaniami, relacyjne bazy danych, w php CURL, jakieś frameworki. Pisałeś coś o JS, możesz pokazać jakiś fajny skrypcik na jQuery, ajaxie lub jakiś serwis który stworzyłeś.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Eldoka Skończyłem szkołę i zacząłem prace, i dopiero po półtora roku się odezwali sami, w momencie jak zacząłem się uczyć pythona.
Przeglądałem wiele ofert w necie ale w większości wypadków wymagane jest wykształcenie wyższe.

tzn skończyłeś szkołę średnią a studiów się nie brałeś?

Jeśli chodzi o zarobki (i częściowo karierę) programisty, webmastera, polecam lekturę tego wątku:

https://forum.php.pl/index.php?showtopic=50301&st=120

wyczytałem, że programista bez doświadczenia i wykształcenia dostał 9 zł za godzinę w jakiejś firmie - umowa zlecenie (nie podano miejscowości).

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności