Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

Kontynuacja TEMATU (prosiłbym o zapoznanie się z tym co tam już zostało napisane)

Zagranie moderatorów pozostawiam bez komentarza - prosiłem o przeniesienie/zmianę nazwy ale nie lepiej zamknąć - ehh...

Mam nadzieję że teraz temat jest w odpowiednim miejscu a i pytanie ankiety nie sugeruje już żadnego "przywłaszczenia".

Prośba na wstępie - dyskutując o ewentualnych podobieństwach nowego katalogu do "tego coś tam, coś tam" ;) posługujmy się nazwą "miniacz" a nie "otwarty mini" żeby nie zarzucili nam łamania praw autorskich ;)

Co do ankiety: odnotowuję było 17:7 za nowym, ograniczonym katalogiem na wzór dzisiejszego miniacza. Zapraszam do kolejnych opinii osób zainteresowanych.

------------------------------------------------------------------------------------

O inicjatywie nie będę się powtarzał tylko wklejam to co napisałem w zamkniętym wątku:

Trochę niechętnie podchodzę do tej sprawy ale może warto to przedyskutować w końcu zwłaszcza że to właśnie dziś liczba otwartych mini osiągnęła liczbę qlwebów... Wszyscy wiemy co spotkało qlweb - wiemy też do czego używany jest otwarty mini. Zastanawiam się więc czy ta otwarta idea darmowości i dostępności skryptu czasem nie skończy się podobnie jak w miało to miejsce w przypadku qwlebów bo trzeba sobie powiedzieć jasno: 95% katalogów na tym skrypcie to niemoderowane śmietniki a ban na skrypt jest permanentny - coś o tym może powiedzieć Mar który walczył ze swoim ultra-zmodyfikowanym qlwebem do końca !!!

Pytanie istotne zwłaszcza przed zbliżającą się aktualizacją skryptu do wersji 3.0 bo powoli tracę chęć do pracy nad czymś co w każdej chwili może definitywnie umrzeć - nie mówiąc o tym jaka to by była strata dla tych którzy z tego skryptu stworzyli dotychczas coś wspaniałego.

Przyszło mi więc na myśl stworzenie nowego skryptu na bazie wprowadzonych zmian i struktury otwartego mini. Skrypt byłby lepiej zabezpieczony, bardziej rozbudowany z oddzieleniem kodu templatki od głównego szkieletu w php. Skrypt byłby jednak płatny by ograniczyć do minimum ilość stawianych na nim spamów - oczywiście nie byłyby to opłaty jak za INDEXU - tu chodzi o kompromis cenowy który nie obciąża ale daje do myślenia by nie wykorzystywać go do 5minutowego zaplecza. Skrypt byłby zabezpieczony - jeszcze nie wiem dokładnie jak czy przez ioncube czy licencja na domenę - w każdym razie cokolwiek to będzie w jakiś sposób zagwarantuje unikatowość.

Proszę o wypowiedzenie się w tej sprawie osób zainteresowanych.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No comments ;)

To i ja napiszę co napisałem tam:

1. Płatny w rozsądnej cenie jak najbardziej tak.

2. Musi mieć linki zwrotne i ich sprawdzanie (jedna opcja)

3. Moduł płatności za wpis - minimum paypall i coś polskiego - taki wpis jest na samej górze kategorii

4. Linki darmowe - wywietlające się pod dwoma powyższymi.

5. Łatwo tłumaczalny, albo odrazu przynajmniej po polsku i angielsku.

6. Płatny od domeny bez linka w stopce lub na nieograniczoną liczbę domen

Przy takich opcjach - szczególnie rozsądnej cenie jeste w stanie sprzedać czego takiego setki ;)

A to odrazu przciągnie grafików do robienia designów, które również mogą był płatne osobno lub z linkami autora danego designu.

1. Płatny w rozsądnej cenie jak najbardziej tak.

Z tego co się orientuje INDEXU chodzi po $99 - tutaj cena miałaby być kompromisem czyli ani specjalnie nie obciąża ale nie opłaca się też na tym stawiać spamów.

2. Musi mieć linki zwrotne i ich sprawdzanie (jedna opcja)

Miniacz ma to pierwsze już teraz - nowy katalog miałby również cykliczne sprawdzanie automatyczne za pomocą crona.

3. Moduł płatności za wpis - minimum paypall i coś polskiego - taki wpis jest na samej górze kategorii

4. Linki darmowe - wywietlające się pod dwoma powyższymi.

O tym pisałem też kiedyś odnośnie miniacza - byłby spory wybór: płatny wyżej w kategorii, w obrębie każdej podkategorii w swoim dziale czy oznaczony itd. To już zabawa - kwestia operatora SMS pozostanie jednak w gestii właściciela katalogu - ja mogę dorobić co najwyżej szybki i prosty import haseł do sql.

5. Łatwo tłumaczalny, albo odrazu przynajmniej po polsku i angielsku.

Naturalnie - języki w osobnych plikach łatwe do przetłmaczenia (nie trzeba znać php ani html) - ang też byłby w standardzie.

6. Płatny od domeny bez linka w stopce lub na nieograniczoną liczbę domen

Tak - zasadniczą sprawą jest w takim przypadku licencja na domenę by odseparować nowy skrypt od całej masy spamu. Oczywiście w przypadku odpłatności nie ma już mowy o linkach w stopce jak ma to miejsce teraz w miniaczu.

A to odrazu przciągnie grafików do robienia designów, które również mogą był płatne osobno lub z linkami autora danego designu.

Templatki byłyby podobnie jak pliki językowe odseparowane od kodu inicjacyjnego php - coś ala wordpress.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

O tym pisałem też kiedyś odnośnie miniacza - byłby spory wybór: płatny wyżej w kategorii, w obrębie każdej podkategorii w swoim dziale czy oznaczony itd. To już zabawa - kwestia operatora SMS pozostanie jednak w gestii właściciela katalogu - ja mogę dorobić co najwyżej szybki i prosty import haseł do sql.

Bardziej chodziło mi o karty i przelewy niż sms - jakieś platnosci.pl np ;)

wszystko cacy, chetni sa, ale: zdaje sie ze freeglobes jest za friko, a kolejna rzecz to cena. nie ma co spekulowac, jak nagle wywalisz cene z kosmosu. podaj mniej wiecej ile chcesz, wtedy tez bedzie wiadomo co i jak

a co do moderatorow, to niestety twoja wina, napisales tak posta, ze ewidentnie sugerowales sprzedaz przerobionego otwartego. teraz spoko, wiadomo o co chodzi. pozdr

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

giker -> akurat przy płatności kartą przez net nie mam specjalnego doświadczenia ;)

pandha -> Pisałem już w tamtym wątku - cena na pewno nie przekroczyłaby 25% INDEXU bo tu głównie chodzi o to by ograniczyć ilość spamu. Po prostu jak widzę codziennie stosy nowych otwartych oblepionych linkami to mam dziwne przeczucie że niedługo będzie to samo co z qlwebem.

25% ceny Indexu to jakies 80-85 pln. Opłaca Ci się to?

Jeszcze nie podjąłem decyzji ale ja to widzę tak - dotychczas tworzyłem modyfikacje do otwartego za free więc opłacać to się będzie w takim rozumowaniu każda opłata. Tu chodzi jednak o ograniczenie stawianych na nowym skrypcie spamów a najlepszym rozwiązaniem jest właśnie płatność - odpowiednio wyważona spowoduje że dla osób ceniących sobie porządne zaplecze nie będzie to wielki wydatek ale jednocześnie zlikwiduje setki 5minutowych śmietników. Otwarty mini padnie tak samo jak qlweb to kwestia czasu jest już moim zdaniem - pytanie tylko czy wydać zapowiedzianą v3.0 i na tym skończyć czy stworzyć coś nowego - lepszego ? Po to jest właśnie ta ankieta.

Ale sprzedaż to jedno a potem usługa supportu to drugie. jak płace chce mieć poprawki, forum, etc ...

wole dać 99 USD za IU ewentualnie 1299 USD za wersj eunlimited domain niż bawić się w cos za grosze i sam sobie radzić.

Sorry ale cena MUSI być zaporowa dla pokemonów - 20-50 zeta nikogo nie odstraszy jeśli skrypt bedzie fantastyczny etc ...

zescami się skrypt jak darmowe conieco.

edit: dzis dolar powiedzmy 3,50 a jutro moze byc 1,50 i co wtedy ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ehh Wy cały czas o tej cenie..

zgred - pokemon nie kupi skryptu nawet za 50zł na 10 zapleczówek bo go to wyniesie 500zł - z kolei teraz codziennie wychodzi >10 nowych "katalogów marzeń" bo otwarty mini jest darmowy ;)

Support by istniał - mało wprowadziłem poprawek do otwartego przez ostatni rok ? :)

Jasne że ta inicjatywa nigdy nie dorówna INDEXU ale tutaj chodzi bardziej o zabezpieczenie na przyszłość - wielu ludzi (w tym ja) lubi/ufa otwartemu mini bo jest prosty i łatwy do edycji ale świadomość że sytuacja zaczyna przypominać tą z qlwebem trochę zniechęca do dalszej pracy nad tym skryptem.

Jaka to będzie cena okaże się (o ile podejmę się tej inicjatywy) za jakiś czas - będzie dostosowana do ówczesnej sytuacji i...ceny indexu :). Na razie chcę zrobić zwykły wywiad wśród ludzi - ile jest faktycznie zainteresowanych stawianiem porządnych katalogów a ilu dalej chciałoby szybkie, darmowe i proste zaplecze w postaci niepewnego miniacza.

W sumie, to będą dalej stawiać 2.0, a i takie jak to dobrze ująłeś "katalogi marzeń" są potrzebne, spam pod swle też trzeba linkować ;P

Sam już nie wiem co o tym myśleć, chyba najlepiej (dla nas) jakbyś zrobił otwartego 3.0, a osobno swój autorski skrypt za $ tylko pod porządne katalogi ;)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Według mnie już 50 zł za jedną licencję wystraszy piokemonów... Tutaj chodzi o wybór: parenaście qlwebów na regionalkach, czy jeden dobry katalog. Ja co najwyżej z 4 licencje bym kupił, ponieważ też liczę koszty :) (przy cenie 50 zł).

Jeśli cena by wyniosła 70-100 zł, to niestety jeszcze bardziej pokocham freeglobes ;)

Edit:

Zapomniałem dodać, że mógłbym płacić, ale nie za przeróbkę mini, chyba w 2.0 jest obowiązkowe 6 linków od autorów. Lekkie przegięcie ...

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności