Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
pokaz chociaz wersje alfa beta 0.000001 ;)

O nie :) bo nie będzie niespodzianki ;) a ilość postów cóż każdy dorzuca własne propozycje i bardzo mnie to cieszy.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Nie wiem jak wygląda sprawa z wewnętrznym linkowaniem w ... (no własnie - ma ten katalog już jakąś nazwę?) nowym katalogu, ale chętnie bym widział :

- w szczegółach podkategorii - odniesienie do kategorii głównych, np. na zamym dole jako coś w rodzju chmury tagów,

- w szczegółach wpisów - odniesienie do pozostałych podkategorii. Tylko tu jest problem bo dany wpis może być w różnych podkategoriach.

W każdym razie interesuje mnie kwestia rozpalnowania wewnętrzego linkowania.

W miniaczu jak się wejdzie do podkategorii to trzeba wychodzić tą samą drogą. U siebie dodałem w lewym menu spis głównych kategorii żeby ułatwic nawigację użytkownikom (i robotom). Czy może już wiadomo co będą zawierały poszczególne rodzaje podstron nowego katalogu jeśli chodzi o wewnętrzne linkowanie?

(no własnie - ma ten katalog już jakąś nazwę?)

SEOKatalog - w stopce mam nawet proste logo

- w szczegółach podkategorii - odniesienie do kategorii głównych, np. na zamym dole jako coś w rodzju chmury tagów,

- w szczegółach wpisów - odniesienie do pozostałych podkategorii. Tylko tu jest problem bo dany wpis może być w różnych podkategoriach.

Niestety nie rozumiem - musisz bardziej rozwinąć. Szczególnie dziwne mi się wydaje to odniesienie do pozostałych podkategorii w szczegółach wpisu - przecież to będzie wyglądać wtedy jak podstrona kategorii....

W miniaczu jak się wejdzie do podkategorii to trzeba wychodzić tą samą drogą. U siebie dodałem w lewym menu spis głównych kategorii żeby ułatwic nawigację użytkownikom (i robotom). Czy może już wiadomo co będą zawierały poszczególne rodzaje podstron nowego katalogu jeśli chodzi o wewnętrzne linkowanie?

Z podstrony szczegółów wpisu można "iść dalej" klikając na kategorię/podkategorię do których wpis nalezy, na inne wpisy w danej kategorii (mod related sites) lub tak jak napisałeś korzystając z boxów gdzie np. jest box top 10 kategorii według ilości wyświetleń (oczywiście można dać sobie 20, 30 itd.) - generalnie takich boxów jest kilka już na starcie (m.in. top 10 wpisów, ostatnio szukane hasła, staty pagerank, newsy z rss itd.) a i później dorobię kolejne według Waszych życzeń.

Nie chcę specjalnie wydziwiać - chcę by nowy skrypt był równie prosty pod względem struktury jak otwarty mini. To co ma się zmienić to funkcjonalność którą wzoruję na INDEXU - stąd tak wiele ciekawych bajerów w stylu boxów w sidebarze, podobnych wpisach w szczegółach, więcej ajax-a, javascriptu itd.

Rewolucja będzie w PA a dokładnie nazywać się to będzie selektywna moderacja nowych wpisów w AJAXie - czas moderowania skróci się o połowę :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Szczególnie dziwne mi się wydaje to odniesienie do pozostałych podkategorii w szczegółach wpisu

Może w szczegółach wpisu to nie bedzie miało sensu, bo na dole bedzie już jeden box (jak się domyślam) z chmurą losowych tagów

Myśałem o linkowaniu do innych podkategorii (również w formie takiej chmury) np. na stronie danej podkategorii , czyli:

zawartość: strony danej podkategori wg jakiegoś tam priorytetu

i na dole np mały box z linkami do pozostałych podkategorii tej kategorii głownej w której aktualnie jesteśmy.

Byłby to ten sam box widoczny w miniaczu po wejściu do głowen kategorii, ale bez zbędnych ramek - poprostu same linki oddzielne przecinkiem i spacją.

Może wydziwiam, ale u mnie od dość dawna jest więcej wejść (bo są wyżej w serpach) na podstrony mego katalogu prezentujące zawartość podkategorii a nie szczegółów wpisów. Dlatego chciałbym dodatkowo podlinkować wewnętrze ten własnie "obszar" aby był w miarę szybko aktualizowany. To tyle.

i na dole np mały box z linkami do pozostałych podkategorii tej kategorii głownej w której aktualnie jesteśmy.

Aaa to jest do zrobienia wedle życzenia ;)

seokatalog??? no prosze wysil sie z nazwa ;)

No tak - pisałem o tym wcześniej że akurat od jakiegoś czasu taka domenka wisiała mi bezużytecznie ;) - wiem nie specjalnie się wysiliłem ale gwarantuję że skrypt będzie dużo lepszy od nazwy - żeby było śmieszniej następny bliźniaczy projekt nazywać się będzie SEOPrecel :)

Dziś ukończyłem prace nad formularzem dodawania strony, dodałem propozycję Lexy odnośnie linków zwrotnych i stworzyłem konfigurację grup linków według założeń jakie ustaliliśmy na początku tego wątku. Póki co idzie więc bardzo sprawnie

Właśnie przeczytałem (prawie) wszystkie posty, a to zajęło mi trochę czasu :)

Wg mnie nowy skrypt powinien być obowiązkowo płatny. Jak dla mnie w granicach 50 - 100zł/1domenę.

Można by było wprowadzić funkcję wyszukiwania firmy wg:

-słowa kluczowego

-województwa

-miasta

-nazwy firmy

-kategorii/branży

coś na wzór www.piotrkow.info, ekatalogfirm.net, allefirmy.pl

Chyba za dużo wymagam :)

Można by było wprowadzić funkcję wyszukiwania firmy wg:

-słowa kluczowego

-województwa

-miasta

-nazwy firmy

-kategorii/branży

coś na wzór www.piotrkow.info, ekatalogfirm.net, allefirmy.pl

Chyba za dużo wymagam :)

Nie za dużo ale nie to co trzeba :D - to ma być bardziej katalog stron a nie katalog firm chociaż nie wykluczam wypuszczenia później jakiejś dodatkowej modyfikacji od tego.

a czy w planie jest komentowanie wpisów i ocena strony przez gości ? :)

Ocena strony jest już zrobiona a komentowanie wpisów jest w planie na następną aktualizację.

Zrobiony formularz modyfikacji wpisu - dzisiaj selektywna moderacja wpisów w PA - w sumie największa nowość w porównaniu z innymi skryptami do katalogowania więc puszczę później jakiegoś małego screena :)

Jak ma się sprawa z aktualizacjami ?

Bo widzę że kilka rzeczy będzie w wersjach późniejszych,

czy po opłacie za skrypt późniejsze aktualizacje będą darmowe ?

Tak - wszelkie aktualizacje będą darmowe.

Obiecałem roboczego screena więc proszę bardzo - nazwałem to selektywną moderacją wpisów ze względu na to że wszystko zbudowane jest na ajaxie - klikasz i zmieniasz bez przeładowywania strony - najważniejsze jednak jest to że nie ma już potrzeby moderować każdy wpis z osobna (jak w otwartym mini) - po prostu zaznaczasz co usunąć/aktywować i jazda...następne 20 wpisów. :soczek: oczywiście Ci co preferują drobiazgową moderację nadal będą mogli edytować każdy wpis z osobna jak w otwarty mini używając opcji pełnej edycji.

paseokatalog.th.jpg

Ciekawie to wygląda, a kiedy oficjalnie wyjdzie? Bo już domenka się grzeje i czeka ;)

Wariant optymistyczny - koniec marca

Wariant pesymistyczny - koniec kwietnia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności