Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wg mnie nowy skrypt powinien być obowiązkowo płatny. Jak dla mnie w granicach 50 - 100zł/1domenę.

nie wierze. nastepny co sam ustala cene. dlaczego nie tysiac? moze 2k? albo lepiej 5k, przeciez ma byc elitarny skrypt, tylko dla elity, vipow i innych takich.

szkoda ze moi klienci sa dziwni i zawsze chca jak najnizsze ceny.... :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

A jak jest z tą ceną (ile) bo już się pogubiłem :/

Ja też się powoli gubię hehe :) - darujmy sobie na razie spekulacje cenowe - to co mogę powiedzieć dziś to tyle że będzie na pewno dużo tańszy od innych skryptów o podobnej funkcjonalności (np. INDEXU).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jedyne co mogę zasugerować, to licencje tylko i wyłącznie jednodomenowe. Cena zależna tylko i wyłącznie od jakości, więc sam ją będziesz musiał ustalić. No i oczywiście liczę na darmowy support, darmowe poprawki i zniżki dla posiadaczy starszych wersji przy upgradzie do najnowszej :)

Cena musi być taka, żeby i Tobie się zwróciło za pracę i żeby nie była totalnie zaporowa, ale na tyle wysoka by zablokować pewną grupę osób przed kupnem.

ilgesu - fajnie wiedzieć że są osoby które podzielają w 100% mój pogląd na tę sprawę :) - tak licencja będzie tylko jednodomenowa (chociaż właściwie należałoby tu mówić o jednym adresie).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Piszesz w php5? Bo jak wiemy ciągle wiele hostingów ma z tym problem ;)

Powinien działać w php4 - zresztą to wykażą końcowe testy. Jak coś nie będzie działać będę szukał alternatywnych funkcji (np. z tego powodu użyłem mb_convert_encoding() zamiast iconv() ). Niestety wiele z Waszych życzeń wymaga użycia funkcji za którymi hostingi nie przepadają... :)

Nie będzie problemów z pobieraniem danych ze stron o różnych kodowaniach (podczas dodawania strony)?

Tu akurat nie powinno być problemu - można korzystać zarówno z file_get...(), curl() jak również fopen() - coś musi działać a nawet jak nie zadziała to pobieranie danych można wyłączyć. Pobieranie nowych newsów z RSSów obsługiwane jest z kolei przez simplexml_load_file() które dostępne jest w każdym hostingu. Użycie cache wymagać będzie ob...(), fopen() i fwrite().

Zresztą podstawowym wymogiem działania skryptu będzie obsługa ioncube a jak to jest to znaczy że hosting jest profesjonalny i reszta też być powinna :)

Będziesz możliwość zakupu z fakturą?

z rachunkiem z racji tego iż jesteśmy nievatowcami - dla klientów jednak nie ma to żadnego znaczenia bo wrzuca się to w koszta tak samo jak fakturę.

Moim zdaniem teraz już większość hostingów ma w obsłudze PHP5 więc to nie problem.

A powiedz mi czy będzie jakaś weryfikacja emaila osoby dodającej wpis? Bo takie coś by się przydało np. jeżeli w katalogu będzie obowiązkowy link zwrotny to służyłoby to przypominaniu o wstawieniu linka lub informowaniu o usunięciu wpisu.

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

A powiedz mi czy będzie jakaś weryfikacja emaila osoby dodającej wpis? Bo takie coś by się przydało np. jeżeli w katalogu będzie obowiązkowy link zwrotny to służyłoby to przypominaniu o wstawieniu linka lub informowaniu o usunięciu wpisu.

Oczywiście - email jak również automatyczne powiadomienia o dodaniu/usunięciu wpisu to standard.

No tak, ale równie dobrze dodający wpis może podać przykładowy email, który nie musi być jego :)

Mi chodzi o linki aktywacyjne albo coś w tym rodzaju, np że po zgłoszeniu strony trzeba kliknąć w link który przyjdzie na pocztę żeby dopiero po kliknięciu w niego wpis trafił do oczekujących na zatwierdzenie.

hehe może trochę namieszałem ale nie umiem inaczej wytłumaczyć :P a może akurat Ty już to zrobiłeś... tak tylko pytam i daję propozycję

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Mi chodzi o linki aktywacyjne albo coś w tym rodzaju, np że po zgłoszeniu strony trzeba kliknąć w link który przyjdzie na pocztę żeby dopiero po kliknięciu w niego wpis trafił do oczekujących na zatwierdzenie.
Tylko żeby taka opcja nie byla domyślna, bo jak ktoś doda swoje 100 stron to na pewno nie bedzie mu sie chcialo klikac w aktywacyjne linki.

Było już - obiecałem że będzie ale jeszcze nie w pierwszej wersji chociaż zobaczymy na końcu ile jeszcze czasu zostało i co można dodatkowo wdrożyć - po prostu wiem jak Wam zależy teraz na czasie staram się więc wszelkie "dodatki" odkładać "na później" z racji tego iż aktualizacje i tak będą darmowe.

Jaki jest aktualnie realny termin wydania pierwszej wersji?

Ehh ostatnie dni musiałem nadganiać zlecenia w pracy więc niewiele zrobiłem jeśli chodzi o skrypt - obawiam się jednak że bardziej prawdopodobny jest termin kwietniowy aczkolwiek chciałbym jeszcze w tym miesiącu wysłać do testerów pierwszą betę.

olej poganiaczy - zrób tak żeby było dobrze :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności