Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeden z userów przez PW poruszył dość ważną kwestię którą myślę warto przedyskutować póki jeszcze czas - chodzi mianowicie o kwestię integracji nowego skryptu z np. Wordpressem lub późniejszym bliźniaczym projektem SEOPrecel w celu tworzenia katalogów hybrydowych. Dotychczas byłem zwolennikiem pozostania przy schemacie MINI czyli dodawanie strony bez rejestracji bezpośrednio przez prosty formularz z poziomu podkategorii ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby stworzyć rejestracje userów i wtedy wpisy dodawało by się z poziomu PA (oczywiście dla usera ograniczonego do formularza dodania strony i zarządzania własnymi wpisami) - summa summarum wyglądałoby to tak że wordpress czy seoprecel korzystałyby wtedy z tej samej tablicy loginów i haseł a w przypadku seoprecla dodatkowo w PA można by zarządzać zbiorczo wpisami w katalogu i preclu. Pytanie czy warto się w to bawić (raczej wydłuży nieco czas premiery) i jeśli tak to co jeszcze powinno być wtedy "zintegrowane" z preclem ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

zbuduj najpierw wersje 1.0

a to do integracji wrzuc do wersji 1.1 - na pewno bedzie to przydatne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zbuduj najpierw wersje 1.0

a to do integracji wrzuc do wersji 1.1 - na pewno bedzie to przydatne.

Jasne tego w 1.0 jeszcze nie będzie ale kwestia integracji zahacza o podstawową strukturę kodową więc lepiej wcześniej to zaplanować żeby później nie zmieniać całego kodu tylko dorzucić nową funkcję niczym wtyczkę. :piwo:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Rejestracja użytkowników to byłaby super możliwość, że każdy użytkownik ma swój prosty panel w którym jest lista dodanych wpisów przez niego oraz możliwość ich modyfikacji...

Tak jak mówisz - niekoniecznie w 1.0 ale przydałoby się już tak skonfigurować kod żeby później tylko doinstalować jakąś prostą wtyczkę... Wydaje mi się że warto poczekać trochę więcej czasu, niż później zmieniać wszystkie pliki :rolleyes:

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Ja jestem za jak najszybszą publikacją skryptu wg pierwotnej koncepcji.

Większości osób dodających wpisy nie chce nawet sensownie sklecić 3 zdań w poprawnej polszczyźnie opisujących ich strony. Katalogów w których użytkownicy chcieliby się rejetrować i dopieszczać swoje wpisy zapewne powstałoby niewiele. Moim zdaniem koncepcja szybkiego dodawania wpisów + odpowiednie zabezpieczenia antyspamowe (nie będące jednocześnie zbyt uciągliwe) + prostota obsługi -> powinny być głównymi wyznacznikami.

W przypadku gdy damy użytkownikom możliwość edycji wpisów , trzeba będzie ich poprawki ponownie moderować, czyli tracić czas na coś co już się raz robiło.

Poza tym założenie, że użytkownicy katalogu będą dbali o jego jakość na równi z właścicielem wydaje mi się utopią. Przynajmniej moje w tym zakresie doświadczenie mówi zupełnie coś innego.

Jeśli będą takie bajery to ok (nie muszę ich używać), ale jeśli ma to zdecydowanie opóźnić premierę - to jestem na nie.

Większości osób dodających wpisy nie chce nawet sensownie sklecić 3 zdań w poprawnej polszczyźnie opisujących ich strony. Katalogów w których użytkownicy chcieliby się rejetrować i dopieszczać swoje wpisy zapewne powstałoby niewiele. Moim zdaniem koncepcja szybkiego dodawania wpisów + odpowiednie zabezpieczenia antyspamowe (nie będące jednocześnie zbyt uciągliwe) + prostota obsługi -> powinny być głównymi wyznacznikami.

To jest właśnie ten mój główny argument na NIE - problem jest trochę skomplikowany ale przemyślałem sprawę i zrobię to w nieco inny sposób.

Nadal pozostanie struktura dodawania kategorii/podkategorii/wpisu znana z MINI (czyli mini formularz na dole strony) bo jest prosta i skuteczna.

Jeśli jednak admin katalogu wybierze rejestracje (dajmy na to nieobowiązkową) to ZALOGOWANY user będzie mógł dodać stronę nie tylko w sposób który opisałem wyżej ale także w panelu - dzięki temu taki wpis posiadać będzie zdefiniowany ID i w przyszłości user ma możliwość modyfikacji swoich wpisów w katalogu/preclu zgromadzonych w jednym miejscu.

Funkcjonalność wejdzie pewnie w nast. wersji a będzie po to by SEOKatalog było łatwo sprzężyć z SEOPreclem do którego już teraz mam szereg ciekawych pomysłów (jak choćby rozpoznawanie unikalności artykułu :)) - ale wszystko w swoim czasie...

I jak wygląda sprawa z oficjalnym terminem ?

Mam ciekawe domenki i czekam niercierpliwie ,aż wypuścisz skrypt Generale :shout:

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

cierpliwośc jest cnotą ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...
jak tam praca idzie? ;>

Praktycznie katalog w 60% ukończony - dokładam teraz już tylko dodatkowe moduły do już istniejących funkcjonalności i opcje konfiguracyjne w panelu administracyjnym. Dziś na przykład zrobiłem moduł blokowania wpisów po URL, E-Mailu, IP i niedozwolonych frazach z pełną obsługą w PA. Myślę że mogę już zaryzykować stwierdzeniem że sprzedaż ruszy 1 maja.

Cena na końcu - nie chcę póki co spekulować bo po co skoro jeszcze nie skończyłem pracy - mogę jednak obiecać że dla PiOwiczów będzie zniżka z racji wniesionych do projektu ciekawych propozycji i pomysłów.

Z newsów - zrobiłem dziś raportowanie spamu/nie działających stron przez userów (tylko 2 kliknięcia) i prosty edytor plików templatki w PA (coś jak w Wordpress).

możliwe, że już pomyślałeś o tym, ale w którymś z tematów na PiO ktoś napisał o funkcji wykrywania czy czasem ktoś w pole opisu strony nie wpisuje samych słów kluczowych (chodziło o wykrywanie ilości przecinków względem ilości wyrazów)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności