Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam troche inne pytanie.

Jeśli załóżmy będzie opcja wpisu GOLD i unikalnego - tak jak ze screena 5 oraz 10 PLN. To ja jako osoba fizyczna mogłbym spokojnie z tego korzystac na swoim przyszłym katalogu, czy to nie wiąże sie przypadkiem z tym, że będę musiał odprowadzać jakiś podatek od tego??

Pozdrawiam również jestem zainteresowany projektem, chociaż kiepsko z kasą, ale kto wie może w lotka wygram ;p

Duże zmiany...

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A ja mam troche inne pytanie.

Jeśli załóżmy będzie opcja wpisu GOLD i unikalnego - tak jak ze screena 5 oraz 10 PLN. To ja jako osoba fizyczna mogłbym spokojnie z tego korzystac na swoim przyszłym katalogu, czy to nie wiąże sie przypadkiem z tym, że będę musiał odprowadzać jakiś podatek od tego??

To już jest kwestia typowo prawna a nie techniczna odnośnie skryptu ;)

Skrypt daje tylko możliwość szybkiej implementacji płatności za pomocą kodów jednorazowych dowolnego operatora pośredniczącego - należności podatkowych za Ciebie nie załatwi :D

Odsyłam do tematu > https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=68018

------------------

Instalator gotowy - zostało tłumaczenie. Kolejne (już nie wiem które) sorry za opóźnienie.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

to kiedy można się spodziewać szerszych informacji na temat premiery?;)

Jak autor znajdzie czas... Jest weekend, każdemu czasem coś wypada, jest to skrypt , na który zapewne warto czekać... Jak to się mówi, co się odwlecze, nie uciecze...

Opóźnienie max. kilkudniowe. W środę/czwartek SEOKatalog powinien być już upubliczniony.

Dziś siedzę i testuję skrypt na różnych serwerach głównie pod kątem importera i funkcji mod_rewrite dla seo-urli - jak na razie test bezproblemowo zdały ionic, hekko i home. Zaraz zobaczymy co z nazwą.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Opóźnienie max. kilkudniowe. W środę/czwartek SEOKatalog powinien być już upubliczniony.

Dziś siedzę i testuję skrypt na różnych serwerach głównie pod kątem importera i funkcji mod_rewrite dla seo-urli - jak na razie test bezproblemowo zdały ionic, hekko i home. Zaraz zobaczymy co z nazwą.

jeśli dało by radę proszę o przetestowanie na iq i prohost ;)

ovh działa

w iq i prohost niestety nie posiadam hostingu.

Generalnie to z tego co widzę działa wszędzie - w nazwa trzeba tylko dodać dodatkową linię do .htaccess.

Jedyny problem na jaki natrafiłem to "zbanowane" IP serwera (np. w hekko) przez co sprawdzanie pageranków działa dużo rzadziej... ale tego już nie przeskoczę.

Jedyny problem na jaki natrafiłem to "zbanowane" IP serwera (np. w hekko) przez co sprawdzanie pageranków działa dużo rzadziej... ale tego już nie przeskoczę.

Nie gadaj, Hokko ma zabanowane IP ? A miałem właśnie tam kupić dla tego skryptu hosting. Szlag niech to !

Czy ktoś zna jakiś fajny hosting który ma wszystkie najważniejsze cechy za niską cene ? wystarczy mi 1-2GB miejsca.

Nie gadaj, Hokko ma zabanowane IP ? A miałem właśnie tam kupić dla tego skryptu hosting. Szlag niech to !

Tzn. może się źle wyraziłem - nie zbanowane o ile mało unikalne przez co w większość wywołań o pagerank kończy się porażką prawdopodobnie dlatego że równocześnie z tego samego IPka o pagerank "woła" kilkadziesiąt innych katalogów.

Biorąc jednak pod uwagę że co chwila w podstronę z wpisem ktoś (niech to będzie nawet robot googla) wchodzi prędzej czy później ten pagerank zostanie pobrany. Zawsze można też uruchomić crona i mieć max. 24*60 szans - za którymś razem musi się udać :jezyk1:

idea: weź zrób cache dla PR i w PA dorób opcję sprawdzania PR co okreśoną liczbe dni :jezyk1: ale globalnie. Przeciez dla zielonego pask anikt nei bedzie dodawał wpisu do katalogu :P

PR wystarczy sprawdzic w momencie pierwszego wejscia na wpis a potem juz co kilka/kilkanascie dni.

edit:rozwiązanie z innego skryptu ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

PR wystarczy sprawdzic w momencie pierwszego wejscia na wpis a potem juz co kilka/kilkanascie dni.

Zgred no proszę... programista-amator ze mnie ale takie podstawy to ja wiem :unsure:

1. PR sprawdzany jest przy wejściu w szczegóły wpisu lub/i cronem

2.

a ) Gdy uzyskany: zapisywany do sqla wraz z datą,

b ) Gdy nie uzyskany (problem opisany we wcześniejszym poście) wyświetlana jest wartość jaka uzyskana była miesiąc temu,

c ) Gdy nie uzyskany (problem opisany we wcześniejszym poście) a strona jest nowa i brak pageranku w bazie - wyświetla się 0 (w otwartym mini było -9)

3. (tylko gdy a) ) Powtórne sprawdzenie może nastąpić dopiero po 30 dniach.

c ) Gdy nie uzyskany (problem opisany we wcześniejszym poście) a strona jest nowa i brak pageranku w bazie - wyświetla się 0 (w otwartym mini było -9)

a może zrobiłbyś N/A,

bo w końcu brak, a zero to też jakaś różnica...

szczególnie jeżeli będę miał katalogi stron w swoim katalogu :unsure:

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności