Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Cena od 100$ [..] Ale jakby cena była rozsądna czyli od 100$ to na 100% bym kupił.

Jak ktoś chce katalog to zapłaci a 300 czy 500 zł to nie taki duży wydatek.

No to interesująca propozycja - z pewnością dość oryginalna. Skrypt ma być ogólnodostępny i cena 100$ jak na polskie realia jest stanowczo zbyt wysoka (zwłaszcza teraz) - mam nadzieję że uda się zmieścić w 1/3 ceny INDEXU za domenę - to jest i tak zapora nie do przebicia przez spamerów stawiających dziś miniacze gdzie popadnie.

Samogenerujące miniaturki np. tak jak w ___katalog.hurricane.pl ( z windowsa )

Dopisuje ale tego raczej w wersji 1.0 jeszcze nie będzie - jest tyle stron z miniaturkami że wystarczy sobie podpiąć - to minuta roboty.

Języki PL EN

Tak to będzie

Odpłatności Paypal, coś z PL bankami, SMS

Co do PayPal - proszę przeczytać kilka postów wyżej. Płatności w katalogu mają opierać się z początku tylko na systemie kodów jednorazowych które umożliwia DotPay (który będzie) - jeśli PayPal również posiada taką funkcję to oczywiście też w 5 minut go dorobię bo zasada działania jest w takim przypadku identyczna.

Super wyróżnienie Premium Links

Tu będzie pełna dowolność konfiguracji - czytaj ]TUTAJ

łatwa możliwość dodawania nowym pól do formularza.

To też zapisuję choć od razu mówię że są inne priorytety - no chyba że masz na myśli ŁATWE dodawanie pól formularza ale bezpośrednio do plików templatki ? :)

Tagcloud

Już jest - wygląda identycznie do tego co jest w INDEXU (np. można dodatkowo ustalić by losował kolory).

Sitemap

Heh takie rzeczy to oczywistość wynikająca z nazwy katalogu :)

Spam system do uzytkowników

Blokować będzie można po IP, domenie i mailu - system jest o tyle ciekawy że pozwala również zdefiniować czy chcemy osobie przyblokowanej podczas dodawania strony pokazać info "Strona nie została dodana bo jest zablokowana" czy ma się wyświetlić dezinformujący komunikat o dodaniu strony chociaż skrypt naturalnie wpisu do bazy nie doda ;)

Skórki oddzielone od kodu

Oczywiście - teraz działa to tak jak Wordpress - wrzucamy pliki na serwer i skórka jest już do wyboru w PA. Podobnie działają również pliki językowe.

Suport (płatne forum np. 10$ rok) - łatwe aktualizacje (żebym nie musiał tydzień strony do ładu doprowadzać po aktualce)

To jest jeszcze do przemyślenia - wolałbym jednak nie wprowadzać płatności za support na forum bo to bez sensu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mam nadzieję że uda się pod koniec marca z czymś wystartować - to wariant optymistyczny. Ten bardziej pesymistyczny to koniec kwietnia

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Heh wink.gif Przy takiej cenie to już lepiej zlecić komuś można za troszkę wyższą kwotę i mieć na wyłącznośc

Znajdz mi kogoś kto napisze mi to za jakieś 120zł - bo taką cenę sugeruje general - tak zrozumiałem.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Jak zbierasz requesty do nowej wersji (tej z paypalem) to pamiętaj o wpisach premium, czyli obsłudze subskrypcji w Paypalu (płatność co miesiąc). Gdzieś miałem darmowy skrypt katalogu który to obsługiwał, wiec jak cię interesuję kod to poszukam.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Kurde przegapiłem ten temat (to się nazywa dac ciała) - dzięki Generale za pokazanie palcem wątku.

Ok, jako użytkownik miniacza, który juz jako-tako funkcjonuje w sieci mam pytanie dla mnie najważniejsze. Czy będzie taka opcja, zeby przenieść zawartość dotychczasowego katalogu do nowego ? Mam na myśli nie tylko wpisy ale przede wszytskim zaindeksowane url-e, których nie chciałbym stracić. Chodzi mi przygotowanie w pliku htaccess który zrobiłby przekierowania 301 ze starych url (otwary) na nowe - generowane przez Twój katalog. I najlepiej żeby cała procedura przeinstalowania odywala sie bezboleśnie.

I jeszcze lista życzeń - jeśli coś było to sorki:

- ograniczenie ilośc słów kluczowych (znaków) np. jako % znaków użytych w opisie. Np. 100 znaków w opisie to 30 znaków w słowach kluczowych

- odkładanie stron do rozpatrzenia na później (np. fajnie zrobiona strona na kórej jeszcze nic nie ma)

- oznaczenie przyczyny usunięcia wpisu - pisałem w innym wątku dokładnie o co chodzi i po co

- zrobić coś żeby przy zaznaczonej opcji nie wysyłaj powiadomień email można było dodawać wpisy wraz z podaniem e-maila (bo przy takim ustawieniu w PA - nie wyświetla sie pole na e-mail w formularzu)

- można zrobic taki bajer , zeby w szczegółach wpisu pokazywało się czy ta podstrona (url wpisu) jest juz zaindeksowana w google? Nowe wpisy dodaję na główą stronę po zaindeksowaniu starszych, a ręczne sprawdzanie jest trochę pracochłonne.

Ok to już nie szukam czegoś innego .... poczekam.

====

Jak piszący katalog chce do dam mu wejście do mojego LinkX-Ajaxowego panelu admina na free-search.eu bo nawet fajnie działa i ma trochę bajerów ... ale kilku "NIMA" ;)

====

Nie do wykorzystania Hosting bez limitów | Ogłoszenia Webmasterów + Ogłoszenia drobne www.WebSpider.pl

Ok, jako użytkownik miniacza, który juz jako-tako funkcjonuje w sieci mam pytanie dla mnie najważniejsze. Czy będzie taka opcja, zeby przenieść zawartość dotychczasowego katalogu do nowego ? Mam na myśli nie tylko wpisy ale przede wszytskim zaindeksowane url-e, których nie chciałbym stracić. Chodzi mi przygotowanie w pliku htaccess który zrobiłby przekierowania 301 ze starych url (otwary) na nowe - generowane przez Twój katalog. I najlepiej żeby cała procedura przeinstalowania odywala sie bezboleśnie.

Tak to też biorę pod uwagę konstruując nowy skrypt i tak:

Jako że nowy skrypt powstaje na bazie otwartego i będzie miał praktycznie dowolną konfigurację urli będzie można w prosty sposób "zamienić" swój katalog na dotychczasowej domenie - po prostu: export wpisów z miniacza, usunięcie plików starego katalogu, wgranie nowego, import wpisów, konfiguracja urli na takie jakie były poprzednio.

Jeśli natomiast ktoś będzie chciał zainstalować skrypt na nowej domenie lub zmienić postać seo-urli będzie musiał już kombinować z .htaccessem ale od razu mówię to na 100% będzie możliwe z racji tego iż ID wpisu w nowym skrypcie będzie dotyczyć tego samego co ID w starym miniaczu.

- ograniczenie ilośc słów kluczowych (znaków) np. jako % znaków użytych w opisie. Np. 100 znaków w opisie to 30 znaków w słowach kluczowych

Ograniczenie ilości znaków będzie można sobie zdefiniować w PA a twój sposób może wprowadzę z czasem - w każdym razie zapisuję na przyszłość.

- odkładanie stron do rozpatrzenia na później (np. fajnie zrobiona strona na kórej jeszcze nic nie ma)

No problem - takie wpisy mają lecieć na koniec stawki nowych wpisów do moderacji czy po prostu do osobnej grupy ?

- oznaczenie przyczyny usunięcia wpisu - pisałem w innym wątku dokładnie o co chodzi i po co

Będzie - tak jak pozostałe Wasze propozycje jeszcze z czasów dyskusji o otwartym v3.0.

- zrobić coś żeby przy zaznaczonej opcji nie wysyłaj powiadomień email można było dodawać wpisy wraz z podaniem e-maila (bo przy takim ustawieniu w PA - nie wyświetla sie pole na e-mail w formularzu)

Będzie - rozumiem że chcesz zbierać maile ? :D W sumie sam nie wiem czemu w otwartym to znikało.

- można zrobic taki bajer , zeby w szczegółach wpisu pokazywało się czy ta podstrona (url wpisu) jest juz zaindeksowana w google? Nowe wpisy dodaję na główą stronę po zaindeksowaniu starszych, a ręczne sprawdzanie jest trochę pracochłonne.

Odkładam na później - jest wykonalne ale są ważniejsze rzeczy jeszcze.

Ja będę zamieniał - czyli na tej samej domenie. Chciałbym natomiast żeby ktoś przygotował odpowienie wpisy do htaccess na przekierowanie 301 zaindekowanych urli (domena/szcz-4787.html) na nowe (domena/tytuł-wpisu-4787.html) Chciałbym uniknąć sybkiego wyindeksowania katalogu , a poza tym niektórzy linkują swoje wpisy, więc przekierowanie byłoby wskazane.

Strony do rozpatrzenia na później - zdecydowanie do oddzielnej zakładki.

E-maili nie chcę zbierac w celach kolekcjonerskich - chcę banować wpisy pochodzące z danego adresu e-mail. Na tą funkcję czekam najbardziej (chyba, ze znajdzie się inne zabezpieczenie przed spamem np. opłata za rozpatrzenie wpisu :) )

Podczas akceptowania linku przez admina pole ( piszę jak jest u mnie ) Icon HTML. Można dodać banner, mapkę.

A wysyłanie wiadomości do użytkowników ma sens nie mówię, że spam ale jakiś drobny Lansik Katalogu czy "cuś".

W moim przeniesienie innych wpisów polega na stworzeniu takiego pliku .txt

user1@email.com|https://www.site1.com/index.html|Site #1 Title|Description of site #1|Roger

7yq0r5f9t194z2e4hdeh_thumb.jpg

Może jakaś przedpłata na sucho siedzieć i klepać w klawkę ciężko :D

Nie do wykorzystania Hosting bez limitów | Ogłoszenia Webmasterów + Ogłoszenia drobne www.WebSpider.pl

łatwa możliwość dodawania nowym pól do formularza.

To moim zdaniem bardzo przydatna funkcja, można sobie łatwo "zcustomizować" katalog.

Samogenerujące miniaturki np. tak jak w ___katalog.hurricane.pl ( z windowsa )

Dopisuje ale tego raczej w wersji 1.0 jeszcze nie będzie - jest tyle stron z miniaturkami że wystarczy sobie podpiąć - to minuta roboty.

Wszystkie mają spore ograniczenia albo każą sobie płacić. Mi się marzy taki takie narzędzie jak np. w skryptach TGP, tyle że cropujące obrazek i zapisujące go lokalnie ze zrzutu ekranu, z możliwością ustawienia parametrów cropowania, tak aby można było sobie zrobić miniaturkę o dowolnie wybranych wymiarach.

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Coś tam kiedys grzebałem z miniaturkami ale mój Dreamhost nie przyjmuje ( chyba ) wszystkich skryptów ... raczej jestem cieńki Bolek.

Link

Zawsze lepiej mieć swoje miniaturki niż codziennie z rana sprawdzać czy "Thumbshoty" nie padły. Zlecę komuś napisanie takiego programu na windowsa i linuxa. Udostępnię za free lub linkware ( i tak katalogowcy będą go używać ).

Ja będę zamieniał - czyli na tej samej domenie. Chciałbym natomiast żeby ktoś przygotował odpowienie wpisy do htaccess na przekierowanie 301 zaindekowanych urli (domena/szcz-4787.html) na nowe (domena/tytuł-wpisu-4787.html) Chciałbym uniknąć sybkiego wyindeksowania katalogu , a poza tym niektórzy linkują swoje wpisy, więc przekierowanie byłoby wskazane

Takie bezpośrednie przekierowanie (domena/szcz-4787.html) na nowe (domena/tytuł-wpisu-4787.html) jest raczej nie wykonalne bo skąd stary skrypt miniacza ma wiedzieć jaka postać przybiera teraz url wpisu w nowym skrypcie - chodzi głównie o ten tytuł. trochę prościej byłoby gdyby to byla migracja z otwartego mini v2.0 bo tam są juz seo-urle i funkcja identyczna do tej w nowym skrypcie.

Z tej patowej sytuacji mozna wybrnąć jednak przekierowaniem pośrednim tzn.

z domena/szcz-4787.html na domena-nowa/index.php?action=site&id=4787 i to z kolei juz w samym nowym srypcie przekierowane jest na domena-nowa/tutul-wpisu-4787.html jesli ma sie wlaczony mod-rewrite.

Może jakaś przedpłata na sucho siedzieć i klepać w klawkę ciężko ^_^

Heh spokojnie - katalog (programowanie w ogóle) to tylko moje hobby po pracy - zawodowo zajmuje się tym samym co większość userów na tym forum :)

Wszystkie mają spore ograniczenia albo każą sobie płacić. Mi się marzy taki takie narzędzie jak np. w skryptach TGP, tyle że cropujące obrazek i zapisujące go lokalnie ze zrzutu ekranu, z możliwością ustawienia parametrów cropowania, tak aby można było sobie zrobić miniaturkę o dowolnie wybranych wymiarach.

Ojj sporo jest darmowych - zresztą jedna będzie już zaimplementowana w defaultowej skórce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności