Skocz do zawartości

Czy jesteście zainteresowani nowym otwarto-podobnym katalogiem?

General_Depet

Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nowym otwarto-podobnym katalogiem o ograniczonej dostępności?

• Nie - wolę dotychczasowego darmowego otwarty mini
      42
    • Tak - wolę nowy otwarto-podobny katalog ograniczony niewielką opłatą
      97

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi miniaturki - czy nie można by zapisywać lokalnie miniaturek wygenerowanych przez stronę generującą thumbshoty ? (takie cacheowanie)

Bo te samo generujące się miniatury z hurricane to fajna sprawa - ale jednak trzeba to dziadostwo uruchamiać co jakiś czas na kompie. Dodatkowo program nie generuje miniatur raz wygenerowanych - niby ok...ale strony dość często zmieniają wygląd - fajnie gdyby takie miniaturki były przechowywane przez jakiś, może definiowany w PA, okres czasu.

To samo dotyczy sitemap - w hurricane to jest akurat fajnie rozwiązane i sitemap generuje się sam, co ustalony okres czasu (różny czas odświeżania dla stron, kategorii, podkategorii - ale to niekoniecznie) - bo w mini trzeba jednak co jakiś czas ją samemu wygenerować - niby mało roboty, ale się czasem zapomni.

Już pisałem o zabezpieczeniu przez weryfikację adresu e mail (przy okazji dyskusji o v3.0). Baaaardzo dużo wpisów do moich katalogów zawiera fałszywy adres e mail (90% ? ). Sam dorobiłem informowanie o powodzie usunięcia wpisu - tylko co z tego, jeśli nikt tego nie odbiera.

Jeśli ma być blokowanie adresów e mail i IP, przydatne byłyby statystyki pokazujące ile wpisów z danego adresu zostało zaakceptowanych, a ile odrzuconych. Wtedy w panelu admin widzi, że z tego adresu odrzucił już 20 wpisów, zaakceptował 1 = blokada.

Cena 2000 to całkiem ciekawa propozycja - ale dla wersji bez ograniczeń domenowych. Natomiast za jedną domenę powinno to być powyżej 100 pln - żeby spełnić podstawową funkcję - płacę to dbam, jestem pokemonem - nie mam kasy - nie kupuję.

I jeszcze drobiazg, którego bardzo brakuje w mini - minimalna ilość słów w poszczególnych polach wpisu - trafiają się wpisy z jednym słowem w opisie...

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

• Odpowiedzi 282
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jakub: moj linksor ma ponad 16.000 linkow - wyobrazasz sobie tyle kilo miniaturek na serwie ? jak miałem 6 kilo linkow zrezygnowalem z ich generowania :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jestem pod wrazeniem. pierwszy raz w zyciu widze zeby klienci sami wybierali cene i to jeszcze ja podbijali. normalnie wydaje mi sie ze powinnismy mowic, no jak 50 zl to za duzo, itd, a tu padaj kwoty typu 2000. no nic, chlopaki, wiecie jak wydawac kase :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

jakub: moj linksor ma ponad 16.000 linkow - wyobrazasz sobie tyle kilo miniaturek na serwie ? jak miałem 6 kilo linkow zrezygnowalem z ich generowania :)

Właśnie dlatego generatora miniaturek póki co nie będzie - jest to funkcja zbędna a w przypadku dużego katalogu po prostu nieefektywna. O ilości czasu jaki trzeba by poświęcić na zaprogramowanie samej funkcji nie wspominam.

To samo dotyczy sitemap - w hurricane to jest akurat fajnie rozwiązane i sitemap generuje się sam, co ustalony okres czasu (różny czas odświeżania dla stron, kategorii, podkategorii - ale to niekoniecznie) - bo w mini trzeba jednak co jakiś czas ją samemu wygenerować - niby mało roboty, ale się czasem zapomni.

To będzie - nadziwić się cały czas nie mogę czemu w miniaczu trzeba półautomatycznie generować sitemape kiedy wystarczą 2 linie kodu by robiło się to automatycznie po dodaniu każdego wpisu, podkategorii lub kategorii.

Już pisałem o zabezpieczeniu przez weryfikację adresu e mail (przy okazji dyskusji o v3.0). Baaaardzo dużo wpisów do moich katalogów zawiera fałszywy adres e mail (90% ? ). Sam dorobiłem informowanie o powodzie usunięcia wpisu - tylko co z tego, jeśli nikt tego nie odbiera.

To jest bardzo ciekawa funkcja i na pewno z czasem się znajdzie ale czy będzie już na starcie obiecać nie mogę.

Jeśli ma być blokowanie adresów e mail i IP, przydatne byłyby statystyki pokazujące ile wpisów z danego adresu zostało zaakceptowanych, a ile odrzuconych. Wtedy w panelu admin widzi, że z tego adresu odrzucił już 20 wpisów, zaakceptował 1 = blokada.

No problem - proste do zrobienia.

I jeszcze drobiazg, którego bardzo brakuje w mini - minimalna ilość słów w poszczególnych polach wpisu - trafiają się wpisy z jednym słowem w opisie...

Będzie - to standard.

jestem pod wrazeniem. pierwszy raz w zyciu widze zeby klienci sami wybierali cene i to jeszcze ja podbijali. normalnie wydaje mi sie ze powinnismy mowic, no jak 50 zl to za duzo, itd, a tu padaj kwoty typu 2000. no nic, chlopaki, wiecie jak wydawac kase :)

Taaa no to już wiesz jakie zdziwienie mnie dopadło kiedy to zobaczyłem :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Propozycja w odpowiedzi na samogenerujące miniaturki z hurricane - tam też składowane one są na servie - tylko generować je trzeba z poziomu aplikacji pod windą.

Źle mnie zrozumiałeś - nie podbijam ceny - odniosłem się do wcześniejszej propozycji pisząc że to ewentualnie dobra cena za licencję bez ograniczenia ilości domen. Dla wersji jedno domenowej napisałem:

Natomiast za jedną domenę powinno to być powyżej 100 pln - żeby spełnić podstawową funkcję - płacę to dbam, jestem pokemonem - nie mam kasy - nie kupuję.

Bo przecież dlatego głosowaliśmy za płatną wersją mini - żeby nie powstawały zaniedbane katalogi-śmietniki, służące tylko i wyłącznie nabiciu site pod swl-e, a co za tym idzie, żeby odstraszyć pokemony. A myślę że cena 20 PLN nie spełniłaby takiej funkcji. Oczywiście nia chciłbym, żeby generał wywalił cenę 500 za domenę. Ale powyżej 100 PLN według mnie być powinno.

Zresztą cenę ustali autor skryptu - to jego inicjatywa i wydaje mi się że motywy ma zbieżne z tym co napisałem powyżej.

Dla mnie 50zł za domenę była by do przyjęcia. 120 zł lekko za dużo. Nie wydaje mi się też że ktoś przy tej cenie 50 zł postawi 100 spamów bo to wydatej 5 000 zł już. Przypuszczam też, że nawet jak pokemon wysupła już te kieszonkowe to się nauczy czegoś pożytecznego dbając o ten katalog. Nie dopuści spamu bo będzie się bał że mu zbanują i kasę szlak trafi albo go najzwyczajniej nie kupi.

Opcja płatności poprzez pay pal jak najbardziej wskazana.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Heh dyskusje o cenie czegoś czego jeszcze nie ma proponuje odłożyć na koniec. Cel jest taki by ograniczyć spam więc już teraz mogę powiedzieć wprost że nie będzie żadnej wersji unlimited za 2000zł - koniec kropka.

PayPal tak jak pisałem prawdopodobnie w pierwszej wersji nie będzie no chyba że posiadają opcję płatności za pomocą kodów jednorazowych - wtedy będzie. Skoro więc jest tylu entuzjastów tego systemu płatności bardzo proszę o taką informację :)

Z newsów - właśnie do nowego skryptu zaimportowałem bazę danych z miniacza więc importer można uznać za skończony. Doszła opcja wyboru kodowania znaków i progresywny import dzięki któremu nie trzeba już ręcznie dzielić pliku na kilka mniejszych części - ssystem po określonej liczbie wpisów daje przez kilkanaście sekund ochłonąć bazie danych po czym rusza dalej - mam nadzieję że to zlikwiduje błędy o przekroczonej liczbie zapytań do bazy tudzież o zbyt długiem czasie reakcji skryptu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Tylko nie rób wersji za 20 zł bo znowy śmietnik się zrobi. A co do siebie to przepraszam, że mam kasę i kupuję raczej dobre skrypty.

Cena odstrzaszy tych co to chcą dać 2 dychy za skrypt. Ja wiem, że to hobby ale za dobry skrypt trzeba zapłacić w sieci. Mi skrypty za 10-20 zł kojarzą się z tą stroną 1dolar czy jakoś tak gdzie jest pełno skrypcików za dolca.

Zrób piewszą wersję tańszą a finałówka w normalnej cenie ale Ci pierwsi dostaną zniżkę na przykład.

Pisali mi już skrypty za kilka tys. dolców ale to były "bajki" co wymyśliłem to miałem. Zobaczcie na skrypty np. Onetu to są rakiety.

A nie jęczycie, żeby najlepiej za darmo coś dostać lub za marnej jakości flaszkę.

Ale i tak Was kocham bo tak jak ja ślęczycie na kompem a nikt z bliskich większości z Was nie rozumie B)

Nie do wykorzystania Hosting bez limitów | Ogłoszenia Webmasterów + Ogłoszenia drobne www.WebSpider.pl

amiro: masz zamiar pisać na temat wątku czy kreować się na bogacza gardzącego tanimi rzeczami? Jeżeli to drugie to proponuję szybko z tym skończyć. Może jeszcze nikt Cię nie uświadomił - tanie rzeczy też mogą być dobre.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

To jeszcze 2 zachcianki:

- chciałbym miec taki bajer, zeby można było ustawić obowiązkowy link zwrotny dla stron o określonym PR np 0-3, dla stron o PR powyżej 4 - bez obowiązku linka zwrotnego, a dla stron bez PR (n/a) zablokować mozliwość zgłoszenia.

- pole obok formularza, w którym możnaby wpisać skrót regumalinu - najważniejsze zadady zgłaszania stron (lub ewentualnie komentarza przy poszczególnych polach formularza).

PS

Sugerowana cena skryptu 99,99 PLN :)

- chciałbym miec taki bajer, zeby można było ustawić obowiązkowy link zwrotny dla stron o określonym PR np 0-3, dla stron o PR powyżej 4 - bez obowiązku linka zwrotnego, a dla stron bez PR (n/a) zablokować mozliwość zgłoszenia.

Tak chcę to zrobić - to będzie zaliczać się do nowej opcji tworzenia grup linków - nie wiem tylko czy zdołam się z tym wyrobić już w pierwszej wersji.

- pole obok formularza, w którym możnaby wpisać skrót regumalinu - najważniejsze zadady zgłaszania stron (lub ewentualnie komentarza przy poszczególnych polach formularza).

Pliki templatki będą oddzielone od php więc taki skrót regulaminu wyczarujesz sobie sam :) - generalnie na samym starcie podjąłem decyzję że rezygnuję z jakichkolwiek opcji templatki zapisywanych w SQL czyli nie będzie widgetów, ustawiania szerokości sidebara itp. Po to oddzielam pliki templatek od kodu inicjacyjnego php by każdy kto choć w podstawowym stopniu zna html/css zrobił sobie sam co chce. Pomocny okazać się może tutaj prosty edytorek plików templatki w PA - identyczny jak to co jest w wordpress.

Może jakiś eksport linków do csv - tak żeby łatwo podlinkować katalog np.: w e-webie ? Z wyborem czy kategorie, podkategorie, wpisy, wpisy płatne - np.: jakaś opcja płatnego wpisu linkowanego ?

Kurcze, naprawdę ciężko już coś wymyślić. Już przy propozycjach do mini v 3.0 było ciężko - a teraz... Myślę że nowe propozycje będzie można zgłosić po pierwszej fazie testów nowego skryptu.

O, a może jakieś oceniaczki - przez moderatora, lub userów. I możliwość wyświetlenia wpisów w kolejności ocen? Lub tylko pewnej ilości najlepszych (najwyżej ocenionych). Zawsze to jakiś bonus dla dobrych stron.

Może jakiś eksport linków do csv - tak żeby łatwo podlinkować katalog np.: w e-webie ? Z wyborem czy kategorie, podkategorie, wpisy, wpisy płatne - np.: jakaś opcja płatnego wpisu linkowanego ?

Można z czasem zrobić ale na razie to chyba nie jest priorytet :D - wpisy są raczej zbędne (kto linkuje cudze wpisy lol ?) choć eksport kategorii i podkategorii to jest akurat bardzo dobry pomysł

Kurcze, naprawdę ciężko już coś wymyślić. Już przy propozycjach do mini v 3.0 było ciężko - a teraz... Myślę że nowe propozycje będzie można zgłosić po pierwszej fazie testów nowego skryptu.

Jasne.

O, a może jakieś oceniaczki - przez moderatora, lub userów. I możliwość wyświetlenia wpisów w kolejności ocen? Lub tylko pewnej ilości najlepszych (najwyżej ocenionych). Zawsze to jakiś bonus dla dobrych stron.

Ocenianie przez userów już jest - zaprzęgnąłem do pracy tutaj ten sam skrypt co Mar w orangee.pl tyle że w AJAXie.

Segregowanie po ocenie - standard; dodatkowo jest opcja TOP10 (albo inna liczba - admin sobie ustala w PA) w sidebarze jako box.

nie wiem tylko czy zdołam się z tym wyrobić już w pierwszej wersji.

A możesz orientacyjnie określić kiedy jest przewidywany start pierwszej wersji? Za miesiąc, dwa czy raczej pół roku?

początek marca o ile pamiętam ;) pewnie połowa - tylko ktora :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności