Skocz do zawartości

Subdomeny kierujące na jedną, główną stronę

kest

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

mam domenę.pl która jest pozycjonowana na np. wyrazy: gry, kino, filmy.

postanowiłem dodatkowo zrobić: gry.domena.pl, kino.domena.pl, filmy.domena.pl i wszystkie subdomeny prowadzą do głównej - domena.pl

Domena.pl jest już zaindeksowana dość wysoko, ale chce mieć alternatywę na te słowa kluczowe, by pojawiać sie w wynikach co najmniej dwa razy

W tej sytuacji mam się spodziewać, że google mnie wyindeksuje, czy raczej poprawi moją pozycję?

Imho nie bedzie to mialo wplywu na pozycje.

Nie wiem czy nie lepiej sie skupic na linkowaniu do jednej - glownej domeny i ja pozycjonowac, a subdomeny trzymac jako alternatywe jak napisales. Na wysokie pozycje tych subdomen raczej bym nie liczyl no chyba ze domena silna a content subdomeny jakis super.

But i'm no expert.

narobisz sobie tylko problemu, skoro pod wszystkimi tymi adresami ma się pojawiać dokładnie to samo, bo będziesz miał zduplikowany content i filterek jak nic, i pozycje obecne pozycje polecą daleko daleko ;) więc lepiej szybka tego zaprzestań bo nic mądrego to nie wymyśliłeś a wręcz przeciwnie

Wszystko robione z głową może przynieść korzyści:

1. Lepiej do tego celu nadadzą się nowe domeny, a nie subdomeny

2. Content i szablon niech nie ma nic wspólnego z pozycjonowaną stroną

Ale jeżeli twoja myśl to tylko założenie subdomen czy domen i przekierowanie 301 na główną to sobie odpuść może tylko zaszkodzić.

Generalnie chodzi o to, że treść strony głównej stale się zmienia. Planowałem zrobić subdomenę z ramek, gdzie jedna wyświetlałaby zawartosć strony głównej, druga natomiast zawierałaby dodatkową statyczną treść, zmontowaną z wyrazów, na które pozycjonuję. Liczyłem na to, że pozycjonowany wyraz, jeśli pojawi się w nazwie subdomeny i jeszcze parę razy w ramce - wzmocni moją pozycję - zaniechałem tego jednak bojąc się duplikowanego contentu - zresztą słusznie, jak widzę podpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności