Skocz do zawartości

E-sklep Comarch- Zna ktoś tą porazke?

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety ciągle wiele "dużych" i komercyjnych rozwiązań internetowych (sklepy, cms'y) ma dobrą funkcjonalność ale jest bardzo niedopracowane pod względem SEO.

Widać jednak że ten trend powoli się odwraca i coraz więcej tego typu rozwiązań jet również prawidłowo przygotowanych pod kątem SEO.

Sklep jest mega porażka ma dynamiczne url, nie ma mapy strony, nie ma opisów stron- jedyny jego plus ze jest podłączony do systemu i zmiany w nim mogą być robioe z systemu xxl

• 2 miesiące temu...

Komercyjne rozwiązania pod względem SEO są straszne :/ Ja mam właśnie coś takiego jak SOTEShop. Mapę strony niby ma, ale tworzy ją z błędami za każdym razem. U mnie + przynajmniej za przyjazne linki, ale już jakakolwiek modernizacja pod SEO to już mordęga. Każda strona ten sam tytuł + ten sam description więc masakra. Ten system to walka z wiatrakami :/ Baaaaaardzo ciężko się optymalizuje. Systemy komercyjne może i były fajne kiedyś, ale teraz kiedy trzeba je pozycjonować to już maskra.

Dominik Design Studio - tam znajdziesz wszystko o mnie :-)

• 2 miesiące temu...

ten sklep sote to ihmo największy śmieć por względem programistycznym

moim zdaniem takim najgorszym oprogramowaniem był właśnie os-commerce - kontrybucje itp.

a tutaj się okazuje że sote lepszy - ja zrobiłem dwa sklepy i nie życzę nikomu , ale jeżeli chodzi o funkcjonalności i bajery yo jak najbardziej ok

katalog monet aktualne ceny monet

poradnik numizmatyka czyli jak zarabiać na monetach

9.gif

Sklep jest mega porażka ma dynamiczne url, nie ma mapy strony, nie ma opisów stron- jedyny jego plus ze jest podłączony do systemu i zmiany w nim mogą być robioe z systemu xxl

Podobno bardzo dobrze integruje się też z CDN Optima.

Zastanawiam się właśnie nad jakimś sklepem jak i całym systemem. Z racji "pełnej integracji" wybór raczej padnie na ten e-sklep. Chociaż SOTE podobno też potrafi dobrze współpracować z systemami CDN. Czy któryś z forumowiczów ma z tym doświadczenia?

Djurek, a można widzieć na jaki sklep zmieniliście Comarcha? Czy integruje się on z CDN?

I przepraszam za offtopic. :)

Podobno bardzo dobrze integruje się też z CDN Optima.

Zastanawiam się właśnie nad jakimś sklepem jak i całym systemem. Z racji "pełnej integracji" wybór raczej padnie na ten e-sklep. Chociaż SOTE podobno też potrafi dobrze współpracować z systemami CDN. Czy któryś z forumowiczów ma z tym doświadczenia?

Djurek, a można widzieć na jaki sklep zmieniliście Comarcha? Czy integruje się on z CDN?

I przepraszam za offtopic. :)

Będziemy wchodzić w współpracę z https://www.a.net.pl/... polecone przez firmę od wdrożeń, więc chyba nie jest źle. Po spotkaniu napisze co i jak oferują.

Będziemy wchodzić w współpracę z https://www.a.net.pl/... polecone przez firmę od wdrożeń, więc chyba nie jest źle. Po spotkaniu napisze co i jak oferują.

Ze swojej strony polecam kombinację Joomla + Virtuemart. Duze mozliwosci customizacji, SEO friendly, a nadal wykonanie + wdrozenie tansze niz pisanie wszystkiego od podstaw. Jakbys nadal rozwazal inne opcje, odezwij sie do mnie prosze na PM.

• 3 tygodnie później...

Hej,

Ja polecam sklepy oparte na systemie SIENN(www.sienn.com). W Polsce wyłączność na dystrybucje i implementacje tego systemu ma firma Certico (www.certico.pl).

Moja firma przerzuciła się z SOTa na ten sklep i jest rewelka. System śmiga z CDN XLem aż miło. Do tego landing page, url rewriting, opisy itp. swietnie działa.

Co do ceny to nie wiem ile to mogło kosztować, ale znając wnikliwość :D mojego szefa to za byle co by nie płacił. Już na SOcie jechaliśmy i dobrze że męki się skończyły... Co do eShopa Comarchu to też nam proponowali ale bez jaj. W ogóle nie dało się tego do nas dostosować...

Hej,

Ja polecam sklepy oparte na systemie SIENN(www.sienn.com). W Polsce wyłączność na dystrybucje i implementacje tego systemu ma firma Certico (www.certico.pl).

Moja firma przerzuciła się z SOTa na ten sklep i jest rewelka. System śmiga z CDN XLem aż miło. Do tego landing page, url rewriting, opisy itp. swietnie działa.

Co do ceny to nie wiem ile to mogło kosztować, ale znając wnikliwość :D mojego szefa to za byle co by nie płacił. Już na SOcie jechaliśmy i dobrze że męki się skończyły... Co do eShopa Comarchu to też nam proponowali ale bez jaj. W ogóle nie dało się tego do nas dostosować...

Jaki jest zakres wspólpracy z cdn xl?

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

e-Sklep Comarchu chociaż początki miał trudne, trzeba przyznać, że rozwija się w bardzo szybkim tempie.

od czerwca dostępne są url rewriting (SEO) oraz meta tagi dla każdej ze strony (title, description, słowa kluczowe)

kolejnym etapem jest generacja pliku XML (site mapy dla Google)

czyli mamy szybki rozwój + ścisła integracja z XL oraz OPT!MA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności