Skocz do zawartości

Wypłata środków z PayPal a kurs przeliczenia waluty

relons

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w związku z wysokim kursem dolara niektórzy pewnie będą wypłacali środki w dolarach z konta Paypal. Ponieważ od momentu zlecenia wypłaty środków do momentu wpłynięcia przelewu na konto bankowe mija około 4 dni roboczych mam pytanie. Czy przeliczenie na złotówki przebiega w kursie dolara z dnia zlecenia wypłaty czy może z dnia wpłynięcia środków na moje konto. Wiadomo, że jeżeli dolar zacznie pikować w dół to w ciągu 4 dni roboczych może stracić bardzo dużo na wartości.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

a pomyśl trochę. W kantorach też ci licza po kursie z dnia gdy dostałeś walutę do ręki ? czy może z dnia w którym ją sprzedajesz ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Saint, jesteś pewien? To po co byłby na stronie PayPal kalkulator walutowy.

Mam jeszcze inny pomysł, ale nie wiem czy jest możliwy w realizacji. Podstawową walutą na moim koncie jest PLN, których mam 0. Do tego mam X USD. Czy jest możliwość przesłania pieniędzy "sam do siebie" w złotówkach? Przy przelewie złotówkowym na inne konto, PayPal automatycznie robi przewalutowanie USD -> PLN.

Edit: tak mi przyszło do głowy - jeżeli bym teraz przelał ci Saint pieniądze z mojego konta a mam tylko USD pieniądze otrzymałbyś błyskawicznie w złotówkach na swoje konto PayPal, wiec dlaczego w momencie zlecenia wypłaty pieniędzy PayPal miałby nie przewalutować pieniędzy od razu i wysłać mi bezpośrednio złotówek (w końcu mają polski oddział).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Pytaj ich a nie mnie. Kalkularor jest po to aby wiedzieć ile srodków w danej walucie będzie kosztowała tranzakcja w innej więc mając kse w USD kupujesz coś w EURO kasa zostaje przewalutowana na EURO wg. kursu jaki ma PayPal.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności