Skocz do zawartości

Dofinansowanie z Urzędu Pracy na rozpoczęcie działalności gosp.

kad48

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  zakręcony napisał(a):
zawsze możesz powiedzieć, że są to sklepy partnerskie, Ty obsługujesz i sprzedajesz towar sieci, a w zamian masz prowizję ;)

Skoro obsługujesz sklep i masz za to prowizję to chyba nie jesteś bezrobotny !

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

dMien napisał(a):
Czy znasz się na tym co chcesz robić, jak zamierzasz pozyskiwać klientów, czy chcesz zatrudnić pracowników, jeśli tak to czym się będziesz zajmować Ty a czym oni.

Dzieki serdeczne. A czy pytaja o takie rzeczy jak ksiegowosc to znaczy czy sie na tym znam i czy pytaja czegos odnosnie planu finansowego firmy zawartego we wniosku. Trzeba cos opowiadac o zakupach, ktorych bede dokonywal w ramach dofinansowania?

paszczur napisał(a):
  zakręcony napisał(a):
zawsze możesz powiedzieć, że są to sklepy partnerskie, Ty obsługujesz i sprzedajesz towar sieci, a w zamian masz prowizję :D

Skoro obsługujesz sklep i masz za to prowizję to chyba nie jesteś bezrobotny !

A jak obsługa sklepu polega na użyczeniu domeny i miejsca na serwerze, gdzie będą pliki "pobierające" towar z właściwego sklepu, a Ty raz na kilka miesięcy wypłacasz sobie prowizję, to masz pracę czy nie?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 2 tygodnie później...

Się ładnie temat rozrósł. Mnie jeszcze jedna sprawa zastanawia odnośnie poręczenia. Jest tam opcja "akt notarialny o poddaniu się egzekucji przez dłużnika." może ktoś powiedziec o co chodzi ? Myślałem, że to trzeba np. auto w zastaw dać, ale to chyba inna opcja.

Bo u mnie był i jest problem z poręczeniem. Gotówki nie mam, znajomych co by mi poręczyli też nie i największy problem z tym zabezpieczeniem jest.

Dextii napisał(a):
Się ładnie temat rozrósł. Mnie jeszcze jedna sprawa zastanawia odnośnie poręczenia. Jest tam opcja "akt notarialny o poddaniu się egzekucji przez dłużnika." może ktoś powiedziec o co chodzi ? Myślałem, że to trzeba np. auto w zastaw dać, ale to chyba inna opcja.

Bo u mnie był i jest problem z poręczeniem. Gotówki nie mam, znajomych co by mi poręczyli też nie i największy problem z tym zabezpieczeniem jest.

Jest to stosunkowo łatwa do uzyskania i tania forma zabezpieczenia. Nie angażujesz środków własnych oprócz tego co wydasz na notariusza.

Ale np. u mnie urząd wymagał dodatkowo do tego jeszcze jednego poręczyciela.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Dzwoniłem dziś do UP w Krakowie pytać o to własnie wsparcie z UP na rozpoczęcie działalności.

Wszystko pięknie tylko pani mi powiedziała, że aktualnie nie ma naboru ;) Ostatni był w lutym tego roku i nie wiedzą czy będzie jeszcze kolejny w 2010.

Wiecie może jak to było w poprzednich latach? tylko jeden nabór na rok? Czy może po prostu kobieta mnie spławiła...

Dextii napisał(a):
Jest tam opcja "akt notarialny o poddaniu się egzekucji przez dłużnika." może ktoś powiedziec o co chodzi ?...

Chodzi o to, że jak Ci nie wyjdzie, a taki akt notarialny o poddaniu się egzekucji dostarczyłeś jako zabezpieczenie dofinansowania, to urząd bez sprawy w sądzie, bez ceregieli uderza do komornika i komornik robi swoje ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 1 miesiąc temu...

Rozmawiałem z znajomym, który ubiega się właśnie o dofinansowanie w UP.

W Poznaniu, w chwili obecnej samo złożenie wniosku to najmniejszy problem.

Znacznie trudniej dostać się na obowiązkowy, dwu tygodniowy kurs prowadzenia działalności.Przed złożeniem samego wniosku o dofinansowanie, trzeba przejść te szkolenie.Ilość miejsc w stosunku do chętnych, wynosi 1:10.Podobno trzeba czekać nawet ponad pół roku, na samo miejsce w szkoleniu - i tu w ogóle nie jest uwzględniony czas, na samo rozpatrzenie wniosku.

Jak to wygląda w innych miastach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności