Skocz do zawartości

przy odswiezaniu strony pojawi mi sie d't'ż

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

witam. bawie sie nowa stronka i jak przeladowywuje strone [np poprzez f5] to zanim wczyta mi sie strona pojawiaja mi sie na sekunde literki d't'ż na bialym tle. nic takiego nie mam w kodzie i juz nie mam pojecia co to moze byc..... ma ktos jakis pomysl?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Musisz odpowiednio zapisywać pliki przy kodowaniu utf-8. Polecam programik:

https://www.gzegzolka.com/

Gżegżółka jest konwerterem standardów kodowania oraz końców linii. Rozpoznaje wszystkie obsługiwane standardy kodowania polskich znaków. Konwertuje nie tylko polskie ogonki, stosowane są pełne tabele konwersji (np. w przypadku konwersji Windows 1250 na ISO 8859-2 zostaną przekonwertowane również znaki czeskie, węgierskie, etc.). Obsługiwane są znaki diakrytyczne (czyli: ą, ź, ħ, ə, œ, ų...) praktycznie wszystkich alfabetów pochodzenia łacińskiego (Latin). Obsługiwane są również inne alfabety: cyrylica (Cyrillic), hebrajski (Hebrew, אלף-בית), grecki (Greek, Ελληνικό αλφάβητο) oraz arabski (Arabic). Nie są obsługiwane (i póki co nie planuję) ideogramy (Chiny, Japonia, Korea).

...

Jako ciekawostkę mogę powiedzieć o ustawieniach w moim edytorze kodu.

Używam programu PHP Designer (polecam), który ma opcję File Encoding, gdzie mogę ustalić kodowanie, a przy wyborze kodowania UTF mam dodatkowy opcjonalny wybór Save with BOM, czyli w Twoim przypadku byłby on zaznaczony i należałoby go odznaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności