Skocz do zawartości

firma w google map, potem w wynikach na 1 miejscu

Artek82

Rekomendowane odpowiedzi

O co chodzi z tym że ktoś doda firmę do google map, w nazwie firmy zapoda anchor + nazwa firmy i w wynikach google pojawia się na określone słowo kluczowe które podał jako nazwa firmy na pierwszym miejscu z mapką i lokalizacją swojej firmy obok?

Ja swoje domeny pozycjonuje od długiego czasu, udało mi się wbić na wysokie miejsca, nagle witryna która jest świeża z niskim PR, małą ilością BL pojawia się przed moimi domenami.

Czy to tylko na chwilę?

Czy cały ten długi i złożony proces pozycjonowania ma sens kiedy jako kolejny wynik wyszukiwania (na pierwszym miejscu) pojawia się nowa strona z mapką?

Transportowy Katalog Stron - moderowany katalog stron związanych z transportem i nie tylko

Wiem że jest coś takiego i że można dodać firmę w Google Centrum Firm Lokalnych.

Ale czy zawsze tak jest że ktoś doda do Centrum Firm Lokalnych w nazwie firmy ANCHOR + nazwa firmy i w wyszukiwarce google (nie mapy google tylko w www.google.pl) jest na pierwszym miejscu z mapką obok?

Ktoś sobie doda firmę w Centrum Firm Lokalnych Google np:

"Bielizna Warszawa Triuumphh" gdzie "Triuumphh" to nazwa firmy (taki przykład) i wszyscy Ci co pozycjonują stronę od kilu lat na słowa "Bielizna Warszawa" będą w ogólnych wynikach wyszukiwania z tyłu. Bo na pierwszym miejscu będzie ta firma z mapką.

Piszę o tym bo od kilku dni, zaobserwowałem właśnie taką sytuację. Czy tak już zostanie?

Transportowy Katalog Stron - moderowany katalog stron związanych z transportem i nie tylko

• 3 tygodnie później...

Według mnie też zostanie. Z tego co wiem to Google przegląda wpisy dodawane do mapki ręcznie i w dodatku weryfikują listownie lub telefonicznie. Zatem duże zaufanie mają do tych stron, stąd też wysokie pozycje.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

A więc to jakieś totalne nieporozumienie!

Siedzisz na tym g. tyle czasu, jesteś jego zakładnikiem (jak ktoś kiedyś napisał) i wszystko idzie w łeb bo jakaś młodziutka! firemka! będzie miała "duże zaufanie".

Bez sensu!

Nie bez sensu - Ty myślisz o sobie, a Google myśli o tych co szukają czegoś.

Jeśli to zrozumiesz to znajdziesz sposób żeby być przed tą małą firemką, ale tylko pod warunkiem że będziesz od niej lepszy ;-)

Co stoi na przeszkodzie żebyś dodał swoją stronę do Google Firm Lokalnych i był przed tą 'malutką firemką'.

Takie działanie jest całkowicie logiczne - firma sprawdzona, istniejąca sprzedająca jakiś towar jest znacznie bardziej 'realna' niż jakiś sklep internetowy w którym nie ma nawet danych do firmy nawet jeśli istnieje od kilku lat (to był tylko przykład - nie mówię że tak jest u Ciebie)

A wiec zaczyna działać jak katalog stron/firm a nie wyszukiwarka.. trochę to nie tak bo gdybym chciał tak szukać to korzystam z zumi albo pf albo wiele innych..

Jeśli już to powinno być gdzieś obok jak adwords a nie jako pierwsza pozycja wyszukań.

Owszem dodałem swoją firmę do Google Centrum Firm Lokalnych, w ten sam sposób co opisałem a więc anchor + nazwa firmy.

Jednak pod słowa kluczowe np ("Belizna Warszawa Triumpph") nie pokazuje mojej firmy w Centrum Firm Lokalnych, natomiast pokazuje na inną frazę np:

"Bielizna Warszawa Triumpph majteczki" znów taki przykład ;), gdzie w nazwie firmy dodając do CFLG podałem ten pierwszy czyli "Belizna Warszawa Triumpph"

W czym rzecz? Czy jako branża mam wpisywać też anchory? Może ktoś podpowie.

Pozdr

Witam,

potestowałem tą mapę i o to moje przemyślenia:

-wyskakujesz na frazy które wpisałes jako kategoria możesz je wpisac lub wybrać (moim zdaniem lepiej wybrac bo mało życiowe te kategorie google'a - odnośnie wpisywanych fraz w przeglądarkę)

-podaj jak najwięcej informacji

-dodaj zdjęcia

Z tego co sie zorientowałem najbardziej promowane są młode strony (nowe)

i klienci, których google docenia i daje im zółte linki nad 1 pozycją. Częsta edycja danych nie sprawia, że urośniesz wręcz przeciwnie.

Co do zmian w pozycji: Jak jestem na 2 miejscu na mapce to oznacza, że spadłem na frazy po kilkanaście pozycji

a kiedy jestem na 1 miejscu to oznacza wzrosty.

Może troche zagmatwałem ale mam nadzieję, że zrozumiałes.

Niestety w moim przypadku nie widzę żadnego związku pomiędzy pozycjami w wynikach wyszukiwania oraz w wynikach na mapce dla firm lokalnych. Wyniki na mapce w ogóle się nie aktualizują. Od czasu kiedy je obserwuję cały czas jest taka sama kolejność stron.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

-wyskakujesz na frazy które wpisałes jako kategoria możesz je wpisac lub wybrać

O to mi chodziło.

Ale aktualizacja po ok 1 m-c.. będę to sprawdzał.

W dalszym ciągu się upieram że nie jest to fair co google wyprawia..

Pozdr

-wyskakujesz na frazy które wpisałes jako kategoria możesz je wpisac lub wybrać

O to mi chodziło.

Ale aktualizacja po ok 1 m-c.. będę to sprawdzał.

W dalszym ciągu się upieram że nie jest to fair co google wyprawia..

Pozdr

U mnie 1 wpis pojawił się po ok 3 dniach. A jak zrobiłem edit to Google uwzględniło go dopiero po ok 2 tygodniach.

Fair nie fair ale warto i tam się zaprezentowac.

----------------------------

Na te usługi, które ja obserwuje zmiany są codziennie. Fakt, że w obrębie może 5-6 firm ale są.

• 2 tygodnie później...

Jakoś nie mogę sobie z tym poradzić.

Minęło już sporo czasu i nie zaktualizowało, albo zaktualizowało ale bez zmian.

Możesz mi napisać instrukcję gdzie wpisać to słowo(a) kluczowe żeby na różne frazy + (np Warszawa) pojawiała się ta sama firma?

• 2 tygodnie później...
-wyskakujesz na frazy które wpisałes jako kategoria możesz je wpisac lub wybrać (moim zdaniem lepiej wybrac bo mało życiowe te kategorie google'a - odnośnie wpisywanych fraz w przeglądarkę)

aniec2: możesz jeszcze raz napisać o tym dokładniej.

Chodzi mi o kategorie. W Centrum Firm Lokalnych w przypadku kategorii nie da się ich wybrać, można je tylko wpisać.

Wpisuje tam 3 kategorie (tzn frazy które mnie interesują :rolleyes: i przez które chce być lokalizowany tak jak konkurencja to ma) ale nic to nie zmienia.

Nawet w nazwie firmy mam fraza + nazwa firmy (tak jak konkurencja) i też nic. Na interesujące mnie frazy nie jestem lokalizowany.

Czas od weryfikacji już chyba ponad miesiąc (jest aktywna). O co chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności