Skocz do zawartości

co obstawiacie

piotrek

jak zostanie zajęte 1 miejsce  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. jak zostanie zajęte 1 miejsce

• przebiegłością Uczestnika :)
      21
    • samą ilością linków
      33
    • o wygranej zdecyduje precyzyjny content
      8
    • a może spamem
      14
    • albo cloakingiem
      1
    • o wyniku zdecyduje przypadek
      0

Rekomendowane odpowiedzi

msnisbetter thangoogle msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangooglem snisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle  msnisbetter thangoogle

msnisbetter thangoogle :arrow: msnbetter thangoogle :?: :)

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A, coś mi się pomyliło ale wiecie o co chodzi :)msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle msnbetter thangoogle

Jest takie powiedzenie, że najgorsze są takie ptaki, które srają na własne gniazdo. Wg. mnie spamowanie na forum, nawet dla żartu powinno być rzeczą naganną. To jest moje zdanie, nie każdy musi się z tym zgodzić.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

ja się wcalę nie zdziwię, jak w pierwszej 10 będzie domena optymalizacja.com

A tak poza tym - ktoś się zastanawiał, czy Google nie zareaguje w sposób nieprzewidywalny? Nagle nowa fraza, setki stron, miliony linków, miliardy zapytań do wyszukiwarki.... A w dniu rozwiązania konkursu Google zbanuje wszystkie strony z tą frazą... Chyba nie jest to aż takie nieprawdopodobne, choć wymaga ingerencji człowieka z Google.

Dzyszla nie sądze bo musiałoby zbanować także strony nic nie winne.

Wyobraz sobie Chip.pl opisujacy konkurs, czy inne forma, chyba pisanie o tym nie moze byc zakazane a zbanowanie stron z tą frazą byłoby głupie.

Najgorsze to moze być zafiltrowanie tej frazy czyli wyników dla tego zapytania.

Ale polski konkurs nie jest piewszym konkursem SEO.

A google zdaje sobie sprawę że cały spam po konkursie zniknie i linki także, bo kt będzie poźniej to marnował.

ciekawym może byc efekt w którym w sugesitach googla zapytanie "msn better than google" zwróci czy chodziło Ci o "msnbetter thangoogle" :D

Najgorsze to moze być zafiltrowanie tej frazy czyli wyników dla tego zapytania

Zafiltrowanie frazy? Że miałoby nie zwracać w ogóle wyników? Nie bardzo rozumiem o co Ci w tym pojęciu chodzi.

Z testów i dyskusji wynikało że to strony co najwyżej mogą dostać filtr (niektórzy nazywają to sandoboxem) na konkretne słowo czy frazę. Dzieje się tak przy zbyt dużym nacisku na słowo / fraze w linkach pochodzących z zewnątrz - szczególnie jesli:

- przyrost linków był zbyt duży w zbyt krótim czasie

- przyrost linków został gwałtownie zahamowany

- linki pochodzą ze zbyt dużej rozpiętości adresów IP

- + ewentualnie słowo / fraza nie występuje w odpowiednim nasyceniu na stronie

czy o to dokładnie Ci chodziło?

ale wracając do ankiety widzę że preferujecie jednak dużą ilość linków z zewnątrz, bardzo jestem ciekaw wyników...

mamy 1 głos na Cloaking. Konkurs SEOPL to rozgrywki w których w zasadzie nie ma czego dedykować samym robotom, czegoś czego nie można by wyświetlić przeglądarką, ciekawe czemu taka odpowiedź padła :-k

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

piootrek mysle ze z nie wiedzy ktos wybral cloaking.

jestem tego samego zdania

w konkursie nie musze ukrywac nawet spamu wiec po co

i o to chodzi... ale zauważ jaka strona jest aktualnie na 1 miejscu - mnie wyświetla się: https:// msnbetter.maker.boo.pl/ nie znam jeszcze jej zaplecza linkowego ale nie widac aby zastosowany byl spam :spam:

nie widac aby zastosowany byl spam

W moim rozumieniu spam to ukrywanie prawdziwej treści przed użytkownikiem (prawdziwa czyli to co widzi Google).

A po co ma ktoś ukrywać, skoro strona nie jest w żadnych stopniu dla użytkownika. Nie rozumiem po co ktoś miałby robić cloaking.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Chociazby po to zeby ukryc 'tajne techniki pozycjonerskie' przed konkurencja

Konkurencja wnikliwie analizuje strony na wysokich pozycjach, więc nic się nie ukryje. Ja też za jakiś czas zacznę dokładnie analizować. A na razie obmyślam taktykę. ;)

Ja zaglosowalem na 'przebiegłością Uczestnika

Ja też. Mam nadzieję, że ten kto wygra, dokona tego właśnie przebiegłością, a nie bezmyślnym nawalaniem linkami z systemów.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Wpisz w google "powered by phpbb"[...]

fajne :D tyle dobrze ze nie wywraca się na pierwszej stronie wyników. Zdaje się że takie errory widziałem kiedyś przy kazdym zapytaniu zawierającym "..."

więc dużo nie ukryją

dokładnie, wszystko pokaże kopia... o ile jest :)

dokona tego właśnie przebiegłością

Uczestnik może być przebiegły w pozytywnym znaczeniu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności