Skocz do zawartości

[oferta] iSwift.eu

iswift.eu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 345
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W chwili obecnej obciążenie to max 5%

Przypomina mi to hostingi "G5" z tym obciążeniem to była katastrofa tylko ciekawe co to za sprzęt mają ewentualnie posiadali.

Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości to też znam :wacko:

Powodzenia w rozkręcaniu biznesu :D

A z ciekawości jeszcze bo nie znalazłem info jaka kolokacja serwerów?

Edit: Już znalazłem

https://geoiptool.com/en/?IP=94.23.61.118

https://sasiedzi.xa5.pl/94.23.61.118.html

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Tak serwery są w ovh. Następna lokalizacja to prawdopodobnie datahouse w Polsce, później może za kontynent wyjdziemy, żeby zebrać jakieś ciekawy klasy ip.

Powodzenia w rozkręcaniu biznesu smile.gif

Czy to można nazwać rozkręceniem? W sumie na rynku jesteśmy od 2 lat. Nie jest to 5 lat jak Adrian z Masternetem, ale już swój początek chyba mamy za sobą. Mimo wszystko dzięki;)

Pierwsze informacje o spowolnieniu serwera otrzymaliśmy w okolicach 17 listopada. Na łączach bardzo duża ilość pakietów była gubiona co powodowało duże problemy w otwieraniu stron. DC informowało, że to tylko chwilowe problemy na łączach, więc czekaliśmy. Dnia 21 listopada informowaliśmy oficjalnie o występujących problemach na łączach na naszym blogu:

https://blog.iswift.pl/?p=10

Tego dnia zapadła decyzja o przeniesieniu serwera i ostatecznie migracja na nową większą maszynę i na lepszym łączu miała miejsce wczoraj. Teraz występują jeszcze u niektórych pewne problemy poprzenosinowe, więc ewentualne usterki proszę przesyłać na maila, będą na bieżąco poprawiane.

Co było przyczyną problemów? DC stworzyło ofertę która ich przerosła, a na którą my daliśmy się nabrać. W związku z tym w godzinach od 17- 23 na łączach z TPSA występowały poważne problemy z przesyłanymi pakietami.

Za utrudnienia przepraszamy.

Nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale w ostatnim czasie serwery jakby zwolniły. Raz na jakiś czas coś pada całkowicie...

Ogólnie do niedawna byłem bardzo zadowolony z Państwa usług i mam nadzieję, że to tylko chwilowe problemy

Sugeruję następnym razem pisać na maila, dużo szybciej odpowiemy co się dzieje:)

Witam!

Po ostatnich problemach które mieliśmy z łączami wszystko sprawuje się prawidłowo. Nie były też prowadzone żadne prace na serwerze stąd ciężko powiedzieć mi co miało miejsce. Czasami zdarzają się sytuacje zupełnie niezależne od nas i to dotyka każdego hostingu. Nie zaprzeczę, temu, że pady są bo występują one wszędzie. Ciągle staramy podnosić się poziom świadczonych usług, ale powtórzę się, że sytuacji niezależnych od nas niestety nie jesteśmy wstanie wyeliminować.

Jeśli chodzi o zgłoszenie dzisiejsze to z 3 niezależnych od siebie monitoringów nie otrzymaliśmy żadnej informacji o padzie stąd nie sądzę, aby rzeczywiście trwało to aż 20 minut.

Momentami mogą być odczuwalne minutowe pady związane z wczytywaniem nowej konfiguracji serwera po dodaniu np. domeny przez jakiegoś usera => tak już działa DA.

W chwili obecnej testujemy na jednym z serwerów nowe rozwiązanie zastosowane w panelu DA które ma zmniejszyć downtime spowodowany dodawaniem domen. Jest to niestety wersje beta, więc nie gwarantuje to niezawodności, ale jeśli testy przebiegną prawidłowo to zażegnane zostaną minutowe pady.

Przypominam, że jeśli macie jakieś sugestie co jeszcze należałoby zmienić to jesteśmy otwarci na propozycje. Z ostatnich uwag tworzymy wtyczkę do zarządzania php.ini oraz wildcardem, a także zastanawiamy się nad stworzeniem spisu wszystkich domen w panelu klienta(nie w DA) dla osób posiadających konta SEO. Odnośnie tej ostatniej poprawki to przydadzą się jakieś konstruktywne opinie czy jest sens coś takiego robić. Stwierdziliśmy, że wyszukiwanie jakieś domeny między np. 15 kontami jest dość czasochłonne, ale czekamy na jakieś komentarze w tej sprawie.

To chyba tyle informacji na temat dalszych prac nad poprawą poziomu świadczonych usług.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności