Skocz do zawartości

[oferta] iSwift.eu

iswift.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pragnę poinformować o kolejnych zmianach w naszej ofercie. Modyfikacji uległ pakiet All in One niebieski który posiada dużo atrakcyjniejsze adresy IP niż wcześniej. W chwili obecnej to 15 adresów IP wewnątrz jednego konta - lista poniżej:

87.98.236.191, 87.98.242.107, 94.23.156.225, 94.23.199.193, 91.121.234.17, 91.121.234.18, 91.121.234.19, 91.121.234.20, 91.121.234.29, 91.121.234.30, 91.121.236.180, 91.121.236.190, 178.32.78.195, 178.32.78.220, 178.32.78.222

W ostatnim czasie zainstalowaliśmy także 4 serwer co znacznie poprawiło szybkość działania serwerów. Liczymy, że taka sytuacja utrzyma się już na długo. Dzięki kolejnemu serwerowi, w naszej ofercie posiadamy już 173 adresy IP. Zapraszamy do testowania naszych usług.

W najbliższym czasie planujemy:

- Wzbogacić ofertę o rejestrację domen

- Zainstalować pluginy do zmiany scieżki wczytwania domeny

- Wprowadzić statystyki wykorzystania CPU

- Powiększyć ilość konsultantów do 4 osób co w znaczący sposób ułatwi kontakt

- Dodać do oferty vpsy

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 345
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ile blogów WP można postawić na takim koncie seo 3gb miesiąc ?

ten z 0.3 GB pojemności i 3 GB transferu ?

to z 15 (razem z bazami) da się upchnąć

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Del cytat

Witam!

Na Pana prośbę pragnę publicznie odpowiedzieć na zaistniałą sytuację. Podane fakty są częściowo prawidłowe. Nie jest do końca tak jak Pan pisze, więc postaram się to sprostować. Pana konta w nocy zaczęły generować bardzo wysokie zużycie procesora, co przy tworzącym się backupie doprowadzało do drobnych przerw w dostępie do usług. Z tego względu podjęliśmy natychmiastowe decyzje o zablokowaniu konta i przetestowaniu stron z samego rana licząc, że takie wykorzystanie zasobów było spowodowane jedynie chwilowym nałożeniem się backupów. Osobiście obudziłem się w sobotę o 7 rano by jak najszybciej wyjaśnić sytuację i przetestować wszystkie elementy. Liczyliśmy, że uda nam się obejść bez blokady konta, bo były na to dość duże szanse. Informacja w formie mailowej miała być wysłana zaraz po wyjaśnieniu sprawy jednak Pana wiadomość o godzinie 8 23 była szybsza niż nasze testy i wnioski. Z tego względu doszło do sytuacji w której nie został Pan teoretycznie poinformowany, bo jeszcze nie zdążyliśmy przeprowadzić wszystkich zabiegów i za taką sytuację przepraszam. Sądzę jednak, że poza brakami w regulaminie nie mamy sobie nic do zarzucenia, ale jeśli jednak uważa Pan inaczej, proszę nam wybaczyć błąd.

Ok, taką odpowiedź jestem w stanie zrozumieć.

Jednak chwilę temu przestudiowałem każde słowo regulaminu, nie ma tam ani jednej wzmianki o obciążeniu maszyny (oprócz transferu). Z tego też powodu nie zamierzam zmniejszać ilości stron na kontach. Chyba, że zmienią Państwo regulamin.

Co nie jest zabronione, jest dozwolone.

T0bi,

Jeśli to przez Twoje strony pada ostatnio w nocy ok 1:50-2:15 na amen mysql w iswift ,to niestety jestem za żeby to przyciąć.

Jeśli nie przez Twoje to mam nadzieję, że iswift bardzo szybko to wyjaśni.

Ok 3.00 jest też backup, ale on spowalnia i daje sporadyczne timeouty , a nie zabija mysql na amen.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

A ja właśnie tym uptime jestem zawiedziony. W szczególności bazą danych mysql. Np. przed chwilą najpierw serwer leżał (connection refused), a potem jeszcze przez chwilę timeouty na bazie.

W nocy ok. 2 giej baza leży plackiem zupełnie przez 30 minut (zdaża się ostatnio nagminnie, jeśli nie codziennie), potem ok 3 ciej też czkawka przy backupie (timeout na bazie co jakiś czas).

Serio rozważam przeniesienie poważnych stron na inny hosting, a zostawienie tylko bardzo htmlowych siteów pod zaplecze ostatniej kategorii. Chyba puszczę sobie w cronie co minutę sprawdzanie czy działa i sprawdzę rzeczywisty uptime.

Bardzo mi przykro, bo na początku bardzo mi się podobało. Byłbym przeszczęśliwy jakby te kłopoty sobie poszły, a ja został w iswift.

Pozdrawiam,

BV

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Uptime niewątpliwie zależy od serwera. Maszyny s1, s3, s4 uptime powyżej 99.9% - webhostingtalk.pl/ranking/. bojanvuk ma rację i na serwerze s2 czasami występują problemy. W chwili obecnej czekamy, aż jeden z użytkowników wyniesie swoje strony które generują 80% wykorzystania CPU na serwerze s4 i następnie odciążamy w znaczący sposób serwer s2 tak by uptime dorównywał innym serwerom. Kwestia tygodnia i wszystkie serwery będą pracowały na uptimie 99.9%. Nieustannie podnosimy poziom świadczonych usług inwestując w nowe rozwiązania i maszyny. Liczymy, że zmiany będą już niedługo zauważalne. Użytkowników serwera s2 prosimy o wyrozumiałość i odrobinę cierpliwości.

• 2 tygodnie później...

Chciałbym potwierdzić, że jest już ZNACZNIE lepiej z szybkością i stabilnością działania.

Poza tym mając małe problemy z transferem spotkałem się z bardzo szybką pomocą i wyczerpującą informacją.

Pozdrawiam!

BV

Rejestracja domen jest już praktycznie wprowadzona. Pierwsze osoby już z powodzeniem zarejestrowały domeny, więc wygląda na to, że system jest dobrze napisany. Czekamy jeszcze na oprawę graficzną, a następnie będziemy prezentować nową ofertę na forum.

Zachęcamy do oddawania głosów na stronie https://www.iswift.pl/sugestia/page/1#tabs-top. Wszystkie nowe funkcjonalności będą wprowadzane na bazie oddanych głosów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności