Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Import katalogów (katalogiseo.info)

Przedstawiam poniżej instrukcję importu katalogów na przykładowym pliku jaki jest do pobrania:

1. Pobieramy plik z katalogami ze strony www.katalogiseo.info

2. Dodajemy nagłówek w pliku dla poszczególnych pól:

url_catalogs;;pageRank_catalogs;catType_catalogs;isFree_catalogs;needBacklink_ca

talogs;isModerated_catalogs;comment_catalogs;;;name_groups

-(pola katalogów znajdujące się pomiędzy ;; będą pomijane przez SemiAddera podczas importu np. pole data)

-przykładowy plik z nagłówkiem znajduje się tutaj:

https://files.semiadder.pl/katalogiseo.info.csv

3. Włączamy SemiAddera i w Zarządzaniu katalogami klikamy import.

4. W pierwszym oknie import-u z pierwszej listy wybieramy standard importowanych katalogów jako 'katalogiseo.info' (standardowo ustawiony jest semiadder.pl)

5. Klikamy Ok i katalogi zostaną zimporotwanie

Pozdrawiam

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Import katalogów (katalogiseo.info)

Przedstawiam poniżej instrukcję importu katalogów na przykładowym pliku jaki jest do pobrania:

....

nieergonomicznie obsłużone są duplikaty....

wyglada na to, że przy imporcie indexem jest url i nie pozwala zduplikować adresu, który jest już w bazie - w efekcie wywala co chwila okno dialogowe "nie wprowadzono zmian w tabeli...."....

co gorsza - po kilku takich komunikatach program leci w kosmos...

przeszkadza to, że:

- jak plik ma dużo rekordów to się można zaklikać...

- komunikat jest do d... bo nawet nie wiadomo o jaki url mu chodzi (można zgadywać na podstawie zawartości pliku)

- baza sama z siebie dopuszcza duplikaty URL... (bo takie wpisy w niej są)... przy imporcie jest rygorystyczna?

- chciałem sobie stworzyć swoją grupę "katalogiseoinfo" - tymczasem przez tą kontrolę duplikatów nie trafiają tam wszystkie.

- przydałaby sie opcja - nadpisz wszystkie / pomiń wszystkie (duplikaty) --- generealnie przy tego typu okienkach 'przetwarzania masowego' to jest standard.

wyciąłbym wszystkie katalogi ale nie chcę ryzykować - bo poprzednio jak spradzałem to program swojego własnego formatu nie importował :-(

nie rozumiem idei "grupy katalogów" - myślałem, ze to jest taki "byt" pozwalające je grupować wg dowolnie wybranych kryteriów...

ogólnie ta lista katalogów to słaby punkt tego fajnego programu...

temat nie jest łatwy do ugryzienia ze względu na wielowymiarowość...

widziałbym to tak:

A. baza katalogów.... (tabela)

- url - (jako klucz)

- reszta parametrów

B. grupy katalogów

- nazwa grupy

- url

C. Czarna Lista katalogów (lista niedziałających, niechcianych katalogów)

- url

D. Katalogi "użyte"

- nazwa projektu (url dodawanej strony?)

- url katalogu

- opcjonalnie widziałbym jeszcze opcję dodania url'a do wpisu w danym katalogu (aby wygenerować listę do pinga, do podlinkowania, raport dla klienta)

działałoby to tak:

- odpalamy projekt i wybieramy sobie jakimś filtrem listę katalogów do "przerobienia" (moze to być grupa)

- z tej listy usuwane są katalogi z "C" i z "D".

- po każdym dodaniu url dopiusuje się do "D"

w ten sposób mamy pewność, że nie dodajemy dwa razy w to samo miejsce (nieświadomie)...

możemy dowolnie dogrywać sobie nowe katalogi z różnych list i źródeł (dogrania aktualizuje atrybuty w głównym spisie A) tworząc także nowe grupy (np. aktualizacja katalogi_seo1 lub coś w tym stylu)

----

kolejna przydatna opcja do zrobienia:

- wybieramy katalog i jedziemy po liście projektów dodając wszystkie posiadane do dodania strony...

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

Witam

SemiAdder 1.5.19 - Pobierz Program do pozycjonowania stron SemiAdder

Najnowsze zmiany:

- Poprawki synchronizacji paska postępu navigacji

- Poprawki losowania i wstawiania opisów, słów kluczowych oraz tytułów

- Poprawki licznika dodanych stron oraz historii dodanych

- Wł/wył pobierania google PR i site

- Dodanie nowej funkcjonalności przy akcji przeniesienia katalogu z listy (opcje: zamknij zakładkę lub załaduj nowy katalog)

Zapraszamy do testowania i propozycji, jak ułatwić Wam katalogowanie stron.

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Witam

SemiAdder 1.5.19 - Pobierz Program do pozycjonowania stron SemiAdder

...

Zapraszamy do testowania i propozycji, jak ułatwić Wam katalogowanie stron.

nie działa poprawnie otwieranie nowego katalogu po użyciu poprzedniego..

otwiera puste strony... każde kliknięcie w link powoduje kolejną pustą zakładkę itd...

... objaw np. dla adresu katalogu: https://www.lordnever.yoyo.pl

Ściągłem to tak mocno opisywane cudo i muszę powiedzieć, że nawet to odpaliło. Dodało się do tych kilku katalogów w wersji DEMO może to nie jest ilość pozwalająca aby wyrobić sobie opinie o działaniu ale widocznie Pan Wojtek uznał, że ta ilość ma wystarczyć. Ogólne wrażenie dobre co do reszty w tak zrobionym demo mogę tylko powiedzieć, że kolorki są całkiem niczego nic poza tym.

Jedno mnie dziwi dlaczego mój antywirus wali komunikat : Aplikacja semiAdder zawiera odsyłacz do https://gumblar.cn/rss/?id=5818702

który jest wykorzystywany do kradzieży haseł.

Czy wszystko jest w porządku?

Alert o którym wspomniałeś wynika z faktu, że katalog https://katalog.soxam.pl/ zawiera odwołanie do https://gumblar.cn/rss/?id=5818702, które rzeczywiście zawiera złośliwe oprogramowanie.

Katalog: katalog.soxam.pl został już usunięty z bazy programu.

W przypadku wykrycia innych katalogów ze złośliwym oprogramowaniem proszę o informację.

stopka_SemiAdder.png

Po tygodniu używania nasuwają mi się takie sugestie. :D

Program często gubi strony które danego dnia zostały dodane. Czyli baza nie jest zapisywana po każdym kliknięciu na użyte, czy inne przyciski. A że wewnętrzna przeglądarka nie jest zbyt stabilna więc jest kłopot. A ręczne zapisywanie to się mija z celem programu, żeby nie zapisywać tego gdzie indziej.

Propozycje do samego programu.

Można by zrobić dodatkową kategorię: zweryfikowane dla stron które zostały potwierdzone. lub możliwość dodawania komentarza do adresu, lub możliwość samodzielnego dodania jakiejś kategorii.

Brakuje eksportu adresów dodanych (jest wczytywanie ale nie ma zapisu)

Odczytywanie SEO info jest chyba blokowane przez google tokenami. :)

Jak masz szczęście do wszystkiego dojdziesz nie przepracowując się :)

Ulubiona stronka: Moons

Jeszcze jeden irytujący błąd: linki nawet przy normalnym używaniu nie są zapisywane, czyli nawet jak się znajdą w użytych, to po zamknięciu programu i ponownym otwarciu znowu część jest w dostępnych. czyli niezły bajzel się robi. :) Te same linki pojawiają się w kategoriach użyte i dostępne :D!! Po dodaniu do 100 katalogów nie wiem które dodane, a które oznaczyłem jako nie działające! Masakra! I widzę że to nie tylko ja zgłosiłem już ten problem, ale odpowiedzi nadal nie ma ze strony producenta.

Nie żebym był upierdliwy ale jest to główna funkcjonalność programu (zarządzanie linkami) więc bez tego to program będzie bez sensu. Wydaje mi się że jest problem z zapisem do bazy danych.

No i dodaję link a w "dzisiaj dodane" nadal 0 :)

Jak masz szczęście do wszystkiego dojdziesz nie przepracowując się :)

Ulubiona stronka: Moons

Przydała by się koniecznie globalna baza linków - świeże linki to podstawa.

Korzystam z SemiAdder rzeczywiście, powinno być to zrobione, sądząc po reakcji Enterso, będzie to 1-2 dni. Ogólnie projekt ciekawy. Dosyć czytelny, jeszcze troszke i zostawi konkurencję w tyle, jeśli utrzymają taką szybkość rozwijania się.

Jeszcze jeden irytujący błąd: linki nawet przy normalnym używaniu nie są zapisywane, czyli nawet jak się znajdą w użytych, to po zamknięciu programu i ponownym otwarciu znowu część jest w dostępnych. czyli niezły bajzel się robi. :rtfm: Te same linki pojawiają się w kategoriach użyte i dostępne ;)!! Po dodaniu do 100 katalogów nie wiem które dodane, a które oznaczyłem jako nie działające! Masakra! I widzę że to nie tylko ja zgłosiłem już ten problem, ale odpowiedzi nadal nie ma ze strony producenta.

Ten problem był już zgłaszany kilka razy i na dzień dzisiejszy nie ma nadal żadnej informacji, kiedy ma być to naprawione. Jeżeli ktoś kataloguje jeden projekt to spoko, ale przy większej ilości projektów sama idea programu traci sens. Na dodatek znowu się sypie autopobieranie site i pr. Program twierdzi, że wszystkie strony są zbanowane i bardzo wolno działa. Po wyłączaniu autopobierania wszystko jest ok, ale trzeba site sprawdzać ręcznie. Tak więc kolejna ważna funkcjonalność programu odpada przy większej ilości dodawanych wpisów.

Mam nadzieję, że deweloper oprogramowania szybko zajmie stanowisko w tej sprawie i poda nam konkretne informacje, kiedy kluczowe funkcje programu zostaną naprawione.

Pozdrawiam,

co tu robić - sposoby na nudę

Witam,

1. Programista oznajmił, że najnowsza wersja nie posiada wymienionego błędu

2. Site - walczymy z tym, ponieważ serwer google banuje pobieranie przez program stron wyników G

Jutro pojawi się aktualizacja w tej sprawie.

pozdrawiam

Enterso

logo-orange.png

1. Programista oznajmił, że najnowsza wersja nie posiada wymienionego błędu

2. Site - walczymy z tym, ponieważ serwer google banuje pobieranie przez program stron wyników G

działajcie, działajcie... bez tego to mnie szlag trafia przy kolejnym odpalaniu programu...

nie wiadomo co dodane i gdzie...

nie wiadomo ile razy dodane

jeden wielki bałagan...

bazę udało mi się podmienić na tą z seoinfo ale opisywana metoda ma jakiś bład - pola nie trafiły w swoje miejsca :-(

natomiast nie chce mi się już walczyć bo traci się na to dużo czasu...

:-(

pozdrowienia!

Wspomniany błąd wynika z faktu zmiany bazy danych ponieważ ciągle udoskonalamy program. :D

Aby naprawić błąd licznika dodanych katalogów należy odinstalować poprzednią wersję, pobrać i zainstalować najnowszą wersję oprogramowania.

(ponowna instalacja jest niezbędna ponieważ aktualizacja przyrostowa nie wprowadza zmian bazy danych).

stopka_SemiAdder.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności