Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Często na forum w topicu SemiAddera panuje kilkudniowa cisza. Nie jest to efektem przerwania prac nad programem. Działamy nad kilkoma większymi modułami, które przyczynią się do rozwoju funkcjonalności. Posiadamy, pełną listę planowanych opcji, pomysłów nie brakuje. Z każdym tyg, SemiAdder będzie dla Was coraz bardziej pomocny. Naszym obecnym krokiem, będzie wprowadzenie czystej listy katalogów, wraz z systemem aktualizacji.

Pozdrawiam

Efektywnego korzystania z programu SemiAdder

Enterso

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

czy jest mozliwosc pozbycia sie tej cennej bazy z semiaadera?, bo przy każdej próbie z moejje strony wywala mi to:

px6myvemp16ebrkqsguj.jpg

jak widać starsznie związany jest chyba z nia;]

albo może to ja robię cos nie tak?, jeżeli to prawda, to proszę kogoś o wytłumaczenie jak sie jej pozbyć

Witam,

Baza jest zapisywana w katalogu SemiAddera, wystarczy wyczyścić folder z nią.

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Ja też probówałem zaimportować nowe katalogi do bazy SemiAddera i nie przyjął mi ANI JEDNEGO KATALOGU. I nie ważne czy to był plik TXT czy CSV.

Porada, aby usunąć obecną bazę jest bez sensu - my chcemy móc dodawać nowe katalogi do bazy a nie ją usuwać...

.

Witam,

ostanio była aktualziacja, która wymagała wgrania nowego SemiAddera ponieważ zmieniła się struktura bazy. Jeśli bazujecie na najnowszej wersji i jest problem - w PN ustalnę z pracownikiem tą sytuację i będzie tego samego dnia poprawiona.

Jednak proszę sprawdzić na nowej instalacji SemiAddera.

Pozdrawiam

Enterso

logo-orange.png

Ja mam najnowszą wersję.

Dlaczego przy wyborze kategorii do nowej konfiguracji nie można zaznaczać więcej niż jedną kategorię na raz ?

Dlaczego program po wysortowaniu odpowiednich katalogów z wyznaczonym PR pokazuje na liście katalogi z niższym PR ?

Dlaczego program nie pozwala na edycję niektórych konfiguracji ?

Może raczej powinienem zapytać : dlaczego za testowanie Waszego softu każecie sobie płacić ?

Przecież widać, że nie było tu przeprowadzone prawie żadnych testów.....

.

Witam,

Baza jest zapisywana w katalogu SemiAddera, wystarczy wyczyścić folder z nią.

do tego doszedłem ale po kliknięciu usuń mam błąd, widac go w moim poście wyżej

Vista PL 64 bitowa. Framework zainstalowany a mimo to dostaje błąd

---------------------------

Nieoczekiwany błąd

Wystąpił nieoczekiwany błąd!

System.InvalidOperationException: The 'Microsoft.JET.OLEDB.4.0' provider is not registered on the local machine.

at System.Data.OleDb.OleDbServicesWrapper.GetDataSource(OleDbConnectionString constr, DataSourceWrapper& datasrcWrapper)

at System.Data.OleDb.OleDbConnectionInternal..ctor(OleDbConnectionString constr, OleDbConnection connection)

at System.Data.OleDb.OleDbConnectionFactory.CreateConnection(DbConnectionOptions options, Object poolGroupProviderInfo, DbConnectionPool pool, DbConnection owningObject)

at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.CreateNonPooledConnection(DbConnect

ion owningConnection, DbConnectionPoolGroup poolGroup)

at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.GetConnection(DbConnection owningConnection)

at System.Data.ProviderBase.DbConnectionClosed.OpenConnection(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory)

at System.Data.OleDb.OleDbConnection.Open()

at System.Data.Common.DbDataAdapter.QuietOpen(IDbConnection connection, ConnectionState& originalState)

at System.Data.Common.DbDataAdapter.FillInternal(DataSet dataset, DataTable[] datatables, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, String srcTable, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)

at System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataSet dataSet, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, String srcTable, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)

at System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataSet dataSet, String srcTable)

at semiAdder.ProjectEdit.setGroupConfigurations()

at semiAdder.Form1.setToolstripGroups()

at semiAdder.Form1..ctor()

at semiAdder.Program.Main()

OK

Witam,

w PN zostanie udzielona odpowiedź dokładna.

Jeśli chodzi o Vistę 64 bit, sytuacja jest znana, problem w trakcie rozpoznania. Jest to jedyny system gdzie pojawia się taka sytuacja, będziemy musieli go zakupić bo wersji tymczasowej nie ma w necie.

logo-orange.png

Ciekawa ta baza... Po wysortowaniu wszystkich rodzajów katalogów o PR od 1 do 10 mam do wykorzystania nieco ponad 2 000 katalogów. Wniosek z tego taki, że ponad 18 000 to śmietniki, gdzie można dodawać, ale chyba tylko spamy....

.

po wielu probach raz błąd nie wyskoczył, i katalog semiadder sie usunął, ale;]

w bazie niby po usunieciu mam nadal 8873 katalogów, jak zrobic aby ta wartość zmieniła sie na liczbe "0"

po kilkunastu próbach usunięcia bazy, która znajduje sie w programie standardowo o nazwie "SemiAdder" udało mi sie ja usunąc, ale widok zarządzania katalogami wygląda tak:

2nb7drhac1ewt9fo9.jpg

skoro baza katalogów została usunięta to te ponad 8 k katalogów gdzie się znajduje?

chcę stworzyc w programie własną liste katalogów które mi sie podobają;], oraz z których chce korzystac.

ale podczas wgrywania bazy zapisanej w pliku txt pokazuje raport iż zostało dodoanych do bazy rekordów "0" , taka samam sytuacja jest kiedy wgrywam liste katalogów z pliku csv.

więc generalnie mam 2 problemu:

1 - po usunięciu bazy katalogów, katalogi nadal znadkują sie gdzies....

2 - nie mozna wgrac katalogów, lb ja te czynnosc wykonuję nieprawidłowo

dlateg nawiązując do punktu drugiego prosze o opisanie jak ma wyglądac spisi katalogów który będe mógł wgrac do programu, czy adresy maja byc rodzielane "enterem", separatorem typu " |, #, ' " etc... probowałem wgrac liste kataogów w której adresy byly zapisane w formie 1 wiersz = 1 adres, oraz adersy katalogów oddzielane separatorem który wybiera sie w programie zanim wyskakuje okno do wskazania pliku do wgrania.

więc generalnie mam 2 problemu:

1 - po usunięciu bazy katalogów, katalogi nadal znadkują sie gdzies....

2 - nie mozna wgrac katalogów, lb ja te czynnosc wykonuję nieprawidłowo

dlateg nawiązując do punktu drugiego prosze o opisanie jak ma wyglądac spisi katalogów który będe mógł wgrac do programu, czy adresy maja byc rodzielane "enterem", separatorem typu " |, #, ' " etc... probowałem wgrac liste kataogów w której adresy byly zapisane w formie 1 wiersz = 1 adres, oraz adersy katalogów oddzielane separatorem który wybiera sie w programie zanim wyskakuje okno do wskazania pliku do wgrania.

1. W najnowszej wersji zostanie to poprawione.

2. Do importu katalogów niezbędny jest nagłówek w pliku z katalogami. Proponuję na sam początek wyeksportować sobie bazę która jest żeby zobaczyć dokładnie jak powinno być.

Przykład zaimportowania 2 katalogów

-linia 1= nagłówek(nie zawijaj tekstu lini), linia 2 i 3=informacje o katalogu

url_catalogs;pageRank_catalogs;catType_catalogs;loginReq_catalogs;isOnline_catal
ogs;isAdult_catalogs;isCatalog_catalogs;isFree_catalogs;isModerated_catalogs;nee
dBacklink_catalogs;comment_catalogs;name_groups;
"https://blog3.e-nacja.pl/";0;"wp";False;True;False;True;False;False;False;"";""
"https://www.katalog-stron.thecrims.kom.pl/";0;"mini";False;True;False;True;False;False;False;"";""

stopka_SemiAdder.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności