Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

ohoho to by było na tyle jesli chodzi o uproszczenie tworzenia własnych baz;]

ok, zrobie sobie baze w ten sposób, ale czy nie bede musiał tracic kolejnych godzin przy kolejnych updateach programu ? czy struktura baza juz sie nie zmieni ?

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powtórzę moje pytania, ponieważ nie dostałem odpowiedzi:

"Dlaczego przy wyborze kategorii do nowej konfiguracji nie można zaznaczać więcej niż jedną kategorię na raz ?

Dlaczego program po wysortowaniu odpowiednich katalogów z wyznaczonym PR pokazuje na liście katalogi z niższym PR ?

Dlaczego program nie pozwala na edycję niektórych konfiguracji ?

Może raczej powinienem zapytać : dlaczego za testowanie Waszego softu każecie sobie płacić ?

Przecież widać, że nie było tu przeprowadzone prawie żadnych testów..... "

.

"Dlaczego przy wyborze kategorii do nowej konfiguracji nie można zaznaczać więcej niż jedną kategorię na raz ?

Dlaczego program po wysortowaniu odpowiednich katalogów z wyznaczonym PR pokazuje na liście katalogi z niższym PR ?

Dlaczego program nie pozwala na edycję niektórych konfiguracji ?

1. Zostało to dodane dzisiaj do nowej wersji programu.

Najnowszą wersję można znaleźć tutaj:

SemiAdder pełna

SemiAdder demo

2. W programie znajdują się dane katalogów z okresu kiedy była tworzona baza danych. Jak wiadomo PR to wartość która zmienia się co jakiś czas dlatego wprowadzona została opcja SeoInfo. Stąd różnice (aktualny PR a PR sprzed np 2 tyg na liście). W późniejszym czasie zamierzamy zrobić aktualizację automatyczną listy katalogów.

3. Problem był nam zgłoszony dopiero pierwszy raz. Poświęciliśmy dużo czasu i nie zauważyliśmy tego błędu. Proszę spróbować reinstalacji programu.

ok, zrobie sobie baze w ten sposób, ale czy nie bede musiał tracic kolejnych godzin przy kolejnych updateach programu ? czy struktura baza juz sie nie zmieni ?

Na razie nie przewidujemy żadnej modyfikacji bazy danych, ale jeżeli pojawią się nowe ciekawe opcje do wprowadzenia (zgłoszone oczywiście przez użytkowników) lub konieczne poprawki to nie jest to wykluczone. Mamy jednak to na uwadze i zmiany struktury bazy danych są wprowadzane tylko w sytuacjach gdy jest to konieczne.

Na bieżąco pracujemy nad SemiAdderem i dopasowujemy oprogramowanie dla Was - niektóre poprawki i modyfikacje zajmują więcej czasu dlatego od czasu do czasu pojawiają się przestoje w aktualizacjach.

stopka_SemiAdder.png

A teraz przy losowym tytule lub wyrażeniu kluczowym dokleja znak "{" lub "}" jeśli słowo jest z początku lub końca linii wyboru.

(nie ma żadnej kolejnej aktualzacji do pobrania).

Przy tytule oraz słowach kluczowych nie używa się znaków '{ }', a tylko ',' i '|'. Znaki '{ }' są wykorzystywane tylko w generowaniu opisów.

Polecam kliknięcie w guzik 'Generuj' obok pola w którym wpisane są wartości, dzięki czemu można sprawdzić na bieżąco jakie ciągi będą generowane podczas tworzenia lub edycji konfiguracji.

stopka_SemiAdder.png

Po aktualizacji i kliknięciu w "Użyte" albo "Nie działające nie wgrywa mi następnego katalogu z listy, tylko ciągle ten sam, do którego już dodałem i w sumie nie wiem na której liście jest.

Jak przejdę ręcznie do następnego katalogu z listy i klikne w "Użyte" albo "Nie działające" to robi to samo ;-)

Aktualizację robiłem wczoraj - mam teraz 1.5.23

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Witam,

dziękujemy za pozytywne słowa na temat supportu programu SemiAdder. Początkowo mieliśmy nie dobrą oponię przez Addera, lecz dużym nakładem sił teraz staramy się uzyskać szybki kontakt z klientem i skuteczne rozwiązywanie wszelkich sytuacji z programem.

SemiAdder jest projektem otwartym, chętnie wzbogacimy go o Wasze sugestie. Obecie mamy pracę nad naszymi usprawnieniami na około 1-2 tyg. Później będziemy realizować wszelkie dodatki.

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Dziękuję za poprawki.

Mam prośbę: czy w menu z lewej strony można dodać funkcję "Wstaw hasło" ?

W obecnej wersji program wymaga ponownego kliknięcia na listę po kliknięciu w funkcję z menu "Zaznaczony link przenieś do", poprzednio bez problemu sam przeskakiwał do kolejnego katalogu z listy - można to poprawić ?

.

Panowie, mam do Was straszną prośbę. Czy możecie uaktywnić undo w polu edycji opisu strony? Pisałem trochę długi opis i przez przypadek sobie pół skasowałem

Ctrl+Z działa tak samo jak Undo, więc nie ma potrzeby wstawiać nowego guzika. Dodatkowo jeżeli nie wciśnie Pan 'Zapisz zmiany' podczas edycji zmiany nie zostaną zapisane.

Mam prośbę: czy w menu z lewej strony można dodać funkcję "Wstaw hasło" ?

W obecnej wersji program wymaga ponownego kliknięcia na listę po kliknięciu w funkcję z menu "Zaznaczony link przenieś do", poprzednio bez problemu sam przeskakiwał do kolejnego katalogu z listy - można to poprawić ?

1.Mamy w planach dodanie nowego guzika, którego wartość będzie definiował użytkownik. Wkrótce zostanie to dodane do programu.

2.Proszę zmienić w prawym górnym rogu ( tuż nad listą dostępnych) wartość kontrolki drop down z 'Zamknij zakładkę po przeniesieniu z listy' na 'Wczytaj nowy link po przeniesieniu z listy'. Powinno działać tak jak poprzednio ;)

stopka_SemiAdder.png

1. W najnowszej wersji zostanie to poprawione.

2. Do importu katalogów niezbędny jest nagłówek w pliku z katalogami. Proponuję na sam początek wyeksportować sobie bazę która jest żeby zobaczyć dokładnie jak powinno być.

Przykład zaimportowania 2 katalogów

-linia 1= nagłówek(nie zawijaj tekstu lini), linia 2 i 3=informacje o katalogu

url_catalogs;pageRank_catalogs;catType_catalogs;loginReq_catalogs;isOnline_catal
ogs;isAdult_catalogs;isCatalog_catalogs;isFree_catalogs;isModerated_catalogs;nee
dBacklink_catalogs;comment_catalogs;name_groups;
"https://blog3.e-nacja.pl/";0;"wp";False;True;False;True;False;False;False;"";""
"https://www.katalog-stron.thecrims.kom.pl/";0;"mini";False;True;False;True;False;False;False;"";""

kurcze - z reguły jestem cierpliwy (sam programuję) i staram się 'obejść' niedoskonałości młodych produktów...

...natomiast ostatnie dni pracy z SemiAdderem to strata czasu :-(

tym bardziej, że nie są to testy z jedną stroną dodaną do kilku katalogów ale z kilkoma stronami dodanym już do kilkudziesięciu katalogów.

po poprzednich wersjach został bałagan w tym co dodane, co nie dodane itp... co rusz próbuję dodać tam gdzie już było dodane :-(

postanowiłem wyczyścić bazę i zaimportować sobie ponownie bazę katalogów...

dwie godziny prób rna darmo... zero dokumentacji, intuicyjne funkcje które nie działają intuicyjnie itd...

- najpierw zamapowałem spis z katalogiseo na przedstawioną formatkę... excel pomógłr

- nauczony doświadczeniem z wynikowego pliku zostawiłem tylko 3 pierwsze wersje (łatwiej zapanować nad kilkoma niż kilkoma tysiącami)

niestety - nie da się tego wczytać...

stringi muszę być w "" (cudzysłowach)... dla trzech rekordów da się ręcznie poprawić

potem nie przyjmuje wartości pustych...

potem okazuje się że jakieś pole jest za długie

a potem to już nie potrafi napisać w czym problem

moj plik:

url_catalogs;pageRank_catalogs;catType_catalogs;loginReq_catalogs;isOnline_catal
ogs;isAdult_catalogs;isCatalog_catalogs;isFree_catalogs;isModerated_catalogs;need
Backlink_catalogs;comment_catalogs;name_groups
"https://blog3.e-nacja.pl/";0;"wp";False;True;False;True;False;False;False;"";"tst1"
"https://www.linksy.pl";0;"";False;True;False;True;False;False;False;"";"tst1"
"https://www.spiskatalogow.info";2;"Aardvark";False;True;False;True;False;False;False;".";"tst1"

---

w desperacji próbuję czytać w formacie katalogiseo.info... ale ta funkcja dalej nie działa (PR nie jest poprawnie odczytywany) - testowaliście to kiedyś?

---

no ok - autor dał swój plik - wczytam go to zadziała....

czyszczę listę katalogów zaczytuje i.... "poprawnego" pliku też nie czyta :-( - błąd, że nie dodał bo już są w bazie (a baza przed importem czyszczona)

IMPORT: 2009-06-08 19:31:33

- Linia nr 2: Nie wprowadzono zmian w tabeli, gdyż doprowadziłoby to do powtórzenia wartości w indeksie, kluczu podstawowym lub relacji. Zmień dane w polach zawierających powtarzające się dane, usuń indeks lub zdefiniuj go tak, aby umożliwić powtarzanie się danych.

- Linia nr 3: Nie wprowadzono zmian w tabeli, gdyż doprowadziłoby to do powtórzenia wartości w indeksie, kluczu podstawowym lub relacji. Zmień dane w polach zawierających powtarzające się dane, usuń indeks lub zdefiniuj go tak, aby umożliwić powtarzanie się danych.

-----------------------------------------------
+ LICZBA POMYĹšLNIE ZAIMPORTOWANYCH REKORDĂ“W: 0

nawet byłbym skłonny ręcznie tworzyć tą listę w końcu to program to ręcznego katalogowania) ale strach wpisywać gdy za chwilę szlag to miałby trafić (czyt. brak zaufania)

pauzuję z używaniem do czasu aż się zakończą testy producenta a właściwie aż producent zacznie testować sam a nie przez klientów. Bo owszem społeczność może testować ale wtedy rozwiązania są za free... przy produkcie komercyjnym poprzeczka postawiona jest wyżej.

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności