Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziliśmy zgłaszane uwagi i u nas program importuje katalogi.

Możliwe że ma Pan starą bazę danych, ponieważ jakiś czas temu zmienialiśmy strukturę.

Proszę pobrać i zainstalować najnowszą wersję. Ułatwieniem będzie eksport katalogów do pliku przed importem. Dzięki temu można zobaczyć jaka jest struktura pliku do zaimportowania.

Długość pól została zwiększona.

Wg naszego standardu:

- stringi muszę być w "".

- wartości puste nie są dodawane.

- wpisy istniejące nie mogą być ponownie dodane.

stopka_SemiAdder.png

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

SemiAdder 1.5.25 (10.06.2009) - Pobierz Program do pozycjonowania stron SemiAdder

Najnowsze zmiany:

- Dodanie nowego pola tekstowego do możliwości definiowania własnych wartości użytkownika (np. kanał RSS) w edycji konfiguracji.

- Dodanie nowych guzików do wstawiana hasła oraz pola wartości użytkownika.

Zapraszamy do ściągnięcia najnowszej wersji.

Jesteśmy otwarci na kolejne sugestie, które mogą Wam ułatwić katalogowanie stron.

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Sprawdziliśmy zgłaszane uwagi i u nas program importuje katalogi.

Możliwe że ma Pan starą bazę danych, ponieważ jakiś czas temu zmienialiśmy strukturę.

Proszę pobrać i zainstalować najnowszą wersję. Ułatwieniem będzie eksport katalogów do pliku przed importem. Dzięki temu można zobaczyć jaka jest struktura pliku do zaimportowania.

zainstalowałem program od nowa, w nowym katalogu... (1.5.24, wczoraj update do 1.5.25)

niestety projekty trzeba przenieść ręcznie :-( ze starej wersji.

usunąłem katalogi które były w programie (trwało to kilka godzin bez rezultatu, w końcu zrobiłem to "na raty") i próbuję wgrać nowe.

Potwierdzam - plik który mi poprzednio nie wchodził teraz "wszedł"...

nadal nie jest obsługiwany poprawnie format katalogiseo - zaimportowane katalogi oznaczone są jako niedziałające.

i jeszcze jedna dziwna rzecz... wczytałem te 3 katalogi testowo, usunąłem je, wczytałem kilka katalogów z katalogiseo i na liście mam te co usunąłe plu te co wczytałem...

jakiegoś commita brakuje czy coś...

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

U nas kopiowanie konfiguracji działa dobrze. Proszę spróbować jeszcze raz ręcznie zaktualizować (Pomoc->Aktualizacja)

Wyświetlanie wczytywanych katalogów w formacie katalogi.info zostanie w pon. poprawione.

Występowanie na liście katalogów wcześniej usuniętych może być spowodowane tym, że katalogi wcześniej usunięte znajdują się na liście nowo wgranej. Oczywiście zostanie to sprawdzone i poprawione.

stopka_SemiAdder.png

Jasne, u Was wszystko działa dobrze, no bo innaczej byście nie wypuszczali softu do ludzi, tylko jest mały problem - każdy z nas widzi, że testujecie TYLKO u siebie.... Prawdopodobnie na jednym kompie z kilkoma wersjami Winowsa. To bardzo nieprofesjonalne podejście - sprzedawać program w fazie testów. Przecież po to założyłeś ten wątek, aby każdy z użytkowników (czytaj: testerów) mógł zgłaszać tu swoje uwagi, prawda ?

Wasze odpowiedzi ograniczają się do stwierdzen w stylu: "u nas jest dobrze", "proszę przeinstalować program" albo (dla mnie nowość, jeśli chodzi o programistów) "odpowiedź damy w poniedziałek"....

Nadal nie ma możliwości importu katalogów z plików.

Nadal wywala błędy w najmniej oczekiwanym momencie, np. przy wklejaniu tekstu opisu ze schowka...

Nadal przy odznaczaniu klilku katalogów pod rząd przy drugim program już nie wie na jakim katalogu jest teraz...

.

Moje odczucia po zabawie przez od 2 tyg softem nie są zbyt miłe, na przyszłość lepiej by było wypuścić soft, udostepnic go ludziom, poprawic, dopracowac, i dopiero wprowadzic opłaty, poz abawie semi, wracam do SK semi za duzo klopotów, błedów i niedopacowanych bajerów.

Pozdrawiam twórców i życzę powodzenia w projekcie semi.

Kwestią importu zajmiemy się w pon. Proszę opisać dokładniej błąd podczas wklejania opisu ze schowka oraz przy odznaczaniu klilku katalogów pod rząd.

!!! znowu ten poniedziałek...

Czasem jak wykonuję funkcję "dodaj opis" po prostu wywala błąd a za drugim razem już wkleja normalnie.

Jak dodaję zaznaczony katalog, np do "nie działających" czy do "na później" to jak zrobię to raz to kolejny katalog już nie jest zaznaczony i nie reaguje na podobne polecenie (mimo, że go wczytuje w okienku).

Przy okazji: bardzo mi brakuje zakładki " Dodane wcześniej "!

.

Dziś poniedziałek :) i......:

nadal nie jest obsługiwany poprawnie format katalogiseo - zaimportowane katalogi oznaczone są jako niedziałające.

Zgłoszony błąd został poprawiony.Polecam dodatkowo zapoznać się też z plikiem instrukcji operacji import.

https://semiadder.pl/importHelp.html

Czasem jak wykonuję funkcję "dodaj opis" po prostu wywala błąd a za drugim razem już wkleja normalnie.

Jak dodaję zaznaczony katalog, np do "nie działających" czy do "na później" to jak zrobię to raz to kolejny katalog już nie jest zaznaczony i nie reaguje na podobne polecenie (mimo, że go wczytuje w okienku).

Przy okazji: bardzo mi brakuje zakładki " Dodane wcześniej "!

Czy można prosić screen-a tego błędy, bo nie wiele nam to mówi.

Drugi błąd lub sugestia została wprowadzona.

Pomyślimy nad dodatkową zakładką "Dodane wcześniej".

stopka_SemiAdder.png

Super, dziękuję, ale dla mnie ta instrukcja importu jest nieco zamotana - czy naprawdę nie da się uprościć importu do takiej operacji jak jest w Sprytnym Katalogowaniu ?

Jak przenieść katalogi z zakładki "Nie działające" z powrotem do "Do dodania" ?

.

Będziemy działać nad uproszczeniem operacji import.

Aby przenieść katalogi z zakładki "Nie działające" z powrotem do "Do dodania" proszę kliknąć zakładkę "Nie działające". Poniżej jest lista z katalogami. Proszę zaznaczyć katalogi które mają być przeniesione i nacisnąć guzik "Dostępne" powyżej.

stopka_SemiAdder.png

Witam serdecznie,

jeśli jest taka opcja to bardzo proszę o wprowadzenie w "Zarządzaniu konfiguracją stron" do zakładki "Katalogi do których strona będzie dodana" opisanej poniżej funkcjonalności.

W tej chwili możemy tam wybrać dwa kryteria:

1. kryteria ogólne

2. typów katalogów

Moim skromnym zdaniem bardzo użyteczna byłaby w tym miejscu funkcja wyboru jednej lub kilku grup spośród "Grup katalogów" (np. wybieranie z wciśniętym klawiszem Ctrl).

Te grupy są wcześniej przez nas przygotowywane w "Zarządzaniu katalogami".

W ten sposób moglibyśmy dodawać wybraną przez nas stronę do wybranych grup katalogów i uniknęlibyśmy kolejnego filtrowania tej samej bazy nieużytecznych w części katalogów.

Poza tym nie musielibyśmy np kasować z bazy istniejących tam katalogów, bo jeśli nie należałyby do wybranej przez nas grupy to by się nie podstawiały na naszą listę "katalogów" przeznaczonych dla wybranej strony.

Będziemy działać nad uproszczeniem operacji import.

Jeszcze przy imporcie dobrze byłoby zadbać o to aby katalogi się nie dublowały, jak jest obecnie...

Przy okazji: jak strona firmy hostingowej czy odzyskującej dane może być przez kogoś uznana za katalog stron ? W bazie przez Was udostępnianej jest sporo takich pomyłek....

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności