Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze przy imporcie dobrze byłoby zadbać o to aby katalogi się nie dublowały, jak jest obecnie...

Przy okazji: jak strona firmy hostingowej czy odzyskującej dane może być przez kogoś uznana za katalog stron ? W bazie przez Was udostępnianej jest sporo takich pomyłek....

Ciąg znaków zawierający adres katalog jest wartością unikatową i drugi identyczny ciąg adresu katalogu nie zostanie dodany. Stąd w raporcie z importu pojawiają się wpisy np.:

"- Linia nr 2: Nie wprowadzono zmian w tabeli, gdyż doprowadziłoby to do powtórzenia wartości w indeksie, kluczu podstawowym lub relacji. itd"

Można zablokować dodawanie nowego katalogu jeżeli dana domena główna jest już w bazie, ale co w sytuacji gdy mamy do czynienia z subdomenami (dotyczy to też z 'www' lub bez 'www'), podkatalogami, w sytuacji gdy ktoś poda adres w postaci metody 'get', a o 'mod_rewrite' już nie wspomnę gdzie adres można podawać ze znakiem '/' lub bez '/' na końcu. Wszystkie wspomniane przypadki mogą (nie muszą) odnosić się do innych stron dlatego nie można całkowicie zablokować importu, bo zmiana nawet jednego znaku może oznaczać inną stronę. I wtedy użytkownicy będą zgłaszać że nie mogą dodać nowych katalogów.

Co do drugiej kwestii adresów stron pod którymi nie widnieją katalogi, są to (a raczej były) katalogi które działały, a obecnie właściciele zlikwidowali te strony lub zostały zablokowane. Niestety nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich katalogów 24h/dobę i sprawdzać czy działają czy nie. W kolejnych wersjach będziemy czyścić bazę, ale nie jest to powiedziane, że momentalnie właściciel katalogu nie zmieni adresu, pod którym znajduje się katalog, lub usunie katalog.

stopka_SemiAdder.png

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

proszę o opisanie sposobu w jaki mam dokonywać aktualizacji SemiAddera, ponieważ sposób opisany w programie z jakiegoś powodu nie działa.

Obecnie mam zainstalowaną od dwóch dni wersję 1.5.26.

Dziś program przy uruchomieniu wyświetlił informację, że jest dostępna wersja 1.5.28.

Kliknąłem na automatyczną aktualizację, która jednak nie zadziałała.

Program poprosił mnie o ściągnięcie pliku semiAdder.exe z lokalizacji files.semiadder.pl i skopiowanie do katalogu głównego z programem. Zrobiłem to i nadpisałem nowy plik na starym pliku.

Po ponownym uruchomieniu programu znów się wyświetlił komunikat, iż posiadam wersję 1.5.26 i zapytał czy chcę zainstalować nową wersję.

Hmm...

Proszę o wyjaśnienie w jaki sposób najlepiej dokonać aktualizacji. Dodam, że zainstalowany u mnie system to Vista 32.

ps. dodam jeszcze, że kilka dni temu dokonałem aktualizacji z 1.5.22 do 1.5.26 ale jedynym możliwym sposobem było zainstalowanie SemiAddera w następnym katalogu, jednak nie chciałbym robić tego przy każdej aktualizacji :(

Jest już najnowsza wersja SemiAdder-a, a w niej poprawka aktualizacji pod Win Vista. Przed wykonaniem reinstalacji aplikacji proszę skopiować plik z bazą danych "database.mdb", a następnie podmienić pliki w świeżej instalacji.

Pobrałem najnowszą wersję Full 1.5.29. Skopiowałem bazę danych "database.mdb" do innej lokalizacji. Zainstalowałem tę najnowszą wersję w folderze z wersją 1.5.26. Po uruchomieniu program wyświetlił następujące okno:

8d194a26.jpg

Na górze napisane, że mam wersję 1.5.26, w okienku że 1.5.29 i program dalej prosił o aktualizację. ?!

Sprawdziłem jeszcze informację o wersji w Pomoc/O programie:

d6aa2fb4.jpg

więc wg programu miałem "mieszaną" wersję.

W tym "pomieszanym" programie znajdowały się wszystkie dane moich konfiguracji, więc nie musiałem podmieniać pliku "database.mdb".

Jednak stwierdziłem, że może dopiero jak zainstaluję wersję 1.5.29 to następne aktualizacje będą bezproblemowe. Zrobiłem więc to, ale znów musiałem założyć nowy folder, ponieważ bez tego program się gubił w opisany powyżej sposób.

Po zainstalowaniu widzę w każdym miejscu, że mam już wersję 1.5.29 i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwy ;) Natomiast w programie i tak nie ma moich konfiguracji pomimo podmiany pliku "database.mdb" w folderze z nową instalacją. Hmm... Siadam więc i z nieukrywaną radością !@#$ zaczynam uzupełniać od nowa moje konfiguracje ;)

(na szczęście przed usunięciem starej wersji skopiowałem opisy, słowa kluczowe i informacje o stronach)

Ciekawe, czy następnym razem aktualizacja przebiegnie bezproblemowo. Postaram się o tym napisać.

Pozdrawiam wszystkich cierpliwych użytkowników. :)

'zegarek' proszę skopiować plik bazy oraz odinstalować wszystkie poprzednie wersje aplikacji i usunąć wszystkie katalogi w których program był zainstalowany. Zainstalować najnowszą wersję i podmienić bazę. I musi działać poprawnie.

Wydaje mi się że zgłoszony przez Ciebie problem wynika z faktu, iż uruchomiony został program z katalogu innego niż aktualizacja.

stopka_SemiAdder.png

Po ostatniej aktualce zawiesza się na próbie zarządziania katalogami.

Proszę opisać dokładniej to zwieszenie. Może zaimportowana została duża liczba nowych katalogów i to jest efekt.

Nie bardzo wiem co mam opisywać - program się zawiesza i nie reaguje....

.

Proszę zaktualizować jeszcze raz i podesłać mi plik bazy

Gdzie mam go wysłać ?

Witam,

w sprawach technicznych proszę kontaktować się bezpośrednio z pracownikiem odpowiedzialnym za aktualziacje - j.piasecki +@+ enterso.pl (bez plusów).

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności