Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak sobie cos otworze na kilku kartach, a potem dodam wpis na jednej z kart, to po zaznaczeniu jako dodane na liste wykorzystanych przenosi sie nie katalog, do ktorego wlasnie dodawalem, a pozycja jako ostatnia zaznaczona na spisie (czyli najczesciej ostatnia z kart, mimo, ze dodawalem np. na pierwszej karcie). Do szału to doprowadza.

Sugestia dla autorow SemiAddera: popracujcie 10 minut na SemiAdderze i 10 minut na Sprytnym Katalogowaniu, a potem wyciagnijcie wnioski, bo to co opisalem powyzej to tylko jeden z wielu brakow usability w SA. SK tez ma swoje wady, ale nie az tak oczywistych.

EDIT: ten sam blad dotyczy dodawania do czarnej listy.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Jak sobie cos otworze na kilku kartach, a potem dodam wpis na jednej z kart, to po zaznaczeniu jako dodane na liste wykorzystanych przenosi sie nie katalog, do ktorego wlasnie dodawalem, a pozycja jako ostatnia zaznaczona na spisie (czyli najczesciej ostatnia z kart, mimo, ze dodawalem np. na pierwszej karcie). Do szału to doprowadza.

Sugestia dla autorow SemiAddera: popracujcie 10 minut na SemiAdderze i 10 minut na Sprytnym Katalogowaniu, a potem wyciagnijcie wnioski, bo to co opisalem powyzej to tylko jeden z wielu brakow usability w SA. SK tez ma swoje wady, ale nie az tak oczywistych.

EDIT: ten sam blad dotyczy dodawania do czarnej listy.

'Wilk' wydaje mi się że troszkę się mylisz i nie do końca rozumiesz zasady działania SemiAdder-a.

Różnica między SemiAdder-em a SK przy przenoszeniu do list jest taka, że SK przenosi adres z aktualnie aktywnej zakładki (bez względu na to jaki adres jest zaznaczony na liście katalogów dostępnych), a SemiAdder przenosi aktualnie zaznaczony adres z listy dostępne. Kolejna różnica jest taka że SK nie wgrywa nowego adresu strony do tytułu zakładki w przypadku przekierowania (np. kliknięcie linku) lecz tylko adres z listy.

Aby rozwiać wszelkie wątpliwości i zakończyć ten temat wspomnę jeszcze tylko, że w SemiAdderze w prawym górnym rogu znajduje się tekst "Zaznaczony link przenieś do" i poniżej guziki z nazwami list. Oznacza to jednoznacznie, że zaznaczony link, a nie adres z zakładki będzie przeniesiony do wybranej listy.

Opisana przez Ciebie sytuacja NIE JEST BŁĘDEM lecz innym sposobem działania.

stopka_SemiAdder.png

'Wilk' wydaje mi się że troszkę się mylisz i nie do końca rozumiesz zasady działania SemiAdder-a.

Różnica między SemiAdder-em a SK przy przenoszeniu do list jest taka, że SK przenosi adres z aktualnie aktywnej zakładki (bez względu na to jaki adres jest zaznaczony na liście katalogów dostępnych), a SemiAdder przenosi aktualnie zaznaczony adres z listy dostępne.

To nie jest kwestia "rozumienia działania". To jest kwestia podstawowego usability i intuicyjnosci. Jesli otworze sobie 3 lub 4 zakladki z katalogami z roznych obszarow listy (nie kolejne jeden po drugim), wroce do pierwszej i stwierdze, ze dany katalog sie nie nadaje, to mam potem szukac po calej liscie kilku tysiecy katalogow?

Fakt, ze jest napis, ale to nie zmienia faktu, ze odruchowe dzialanie jest inne - uzytkownik spodziewa sie najbardziej oczywistego i zarazem najwygodniejszego rozwiazania, a napotyka przeszkadzajke.

Kolejna różnica jest taka że SK nie wgrywa nowego adresu strony do tytułu zakładki w przypadku przekierowania (np. kliknięcie linku) lecz tylko adres z listy.

To akurat prawda, ale skupmy sie jednak nad wspomnianym bledem. Zmiana tematu nie usunie bledu. Podejscie "it is not bug, it is a feature" tez duzo nie pomoże.

Darmowe programy

Cała operacja polega na przeniesieniem adresu katalogu z jednej listy do drugiej, a przenoszenie adresu z aktywnej zakładki wydaje nam się nie logiczne.

Szanujemy to że możesz mieć odmienne zdanie od naszego, ale dla nas to nie jest błąd, bo z błędem mielibyśmy do czynienia gdyby coś nie działało lub działało niepoprawnie, a nie w sytuacji gdy działa poprawnie, ale inaczej niż SK. Uważam że gdybyś pracował najpierw na SemiAdderze, a później na SK miałbyś te same zastrzeżenia do SK.

Z drugiej strony nie chcielibyśmy być posądzeni o plagiat SK, a zarówno SemiAdder jak SK ma prawo tworzyć własne standardy i się ich trzymać.

stopka_SemiAdder.png

Ech, dalem SK jako przyklad, bo tam ta funkcja dziala wygodnie, a sie zaraz przyczepiles ;) SK tez ma bledy uzytecznosciowe, ale w innej dziedzinie, a wspomniana funkcje rownie dobrze moglem pokazac porównując z Seomachiną. Po prostu mowie jak to dziala uzytecznosciowo, ze zastosowane rozwiazanie jest mylace. Technicznie bledem to nie jest, ale uzytecznosciowo owszem.

Mozecie to traktowac jako "to co odroznia SA od SK" i obrazic sie za porownywanie konkretnej funkcji w dwoch programach, ale mozecie tez sprawdzic jaka wersja tej funkcji okaze sie wygodniejsza, np. dajac komus znajomemu, najlepiej komus, kto wczenisej nie mial kontaktu z SA, do przetestowania i zapytania jaka wersje tej funkcji woli. Moze sie myle, ale podejrzewam, ze wiekszosc osob woli jednak zeby jako dodane lub jako do czarnej listy zaznaczane bylo to, co jest w karcie, a nie to co na liscie (kwestia wlasnie tego, ze na liscie moze byc zaznaczone cos, co zostalo otwarte na innej karcie, niz wlasnie przegladana). Po prostu w przypadku multikart to jest szybsze :)

Darmowe programy

Witam,

Czy jest jakaś szansa na zrobienie kopii zapasowej konfiguracji? Jestem w połowie katalogowania jednego projektu, ale muszę w trybie natychmiastowym zainstalować nowy system operacyjny. Obawiam się, że po instalacji czeka mnie sortowanie użytych katalogów od nowa.

Pozdrawiam,

co tu robić - sposoby na nudę

Czy jest jakaś szansa na zrobienie kopii zapasowej konfiguracji? Jestem w połowie katalogowania jednego projektu, ale muszę w trybie natychmiastowym zainstalować nowy system operacyjny. Obawiam się, że po instalacji czeka mnie sortowanie użytych katalogów od nowa.

Bez obaw :). Wystarczy skopiować plik database.mdb oraz initialize.ini , a potem podmienić w świeżej instalacji. :)

stopka_SemiAdder.png

• 2 tygodnie później...

Witam,

Tak, SemiAdder obsługuje zagraniczne katalogi.

Obecnie pracujemy nad bazą katalogów.

W tle robiliśmy nowe wersje Demo, Trial itp stąd był przestój 1 mc. Od tego tygodnia jednak ruszamy dalej z nowymi funkcjami do SemiAddera

Zachęcam do obejrzenia programu i efektywnego korzystania : www.semiadder.pl

pozdrawiam

Wojciech Kłodziński

Enterso

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Witam,

pozwolę sobie odświeżyć temat, zaznaczając, że przeczytałem wszystkie posty, od samego początku!

Kilka rzeczy, o których napiszę poprzedzę słowem uznania dla Ekipy SemiAddera, bo odpowiedź na wszystkie zachcianki użytkowników zostały - z miarą czasu wprowadzone. Taka opieka klienta robi dobre wrażenie.

Dostałem polecenie, by sprawdzić i przetestować SemiAddera i zadecydować o jego wprowadzeniu do firmy.

Największe zalety programu – wyróżniające go od poprzednika:

1)duże możliwości – zasugerowane przez użyt. - operacji na katalogować (import/export/wczytanie dodanych etc)

2)szybszy i stabilniejszy od poprzednika

3) generowania raportu z importu katalogów do bazy (standardowo screen sh.

Największe zbrodnie! - 1) działa na silniku IE, pierwsza nie poprawiona (a szkoda) i największa zbrodnia przeciwko każdemu użytkownikowi komputera. Pewnie poprawienie tego, nie tylko ułatwiło by życie, ale również przyspieszyło działanie i zwolniło kilka MB RAMu.

2)Brakuje mi również możliwości – albo nie mogę się do niej dokopać – szeregowania listy załadowanych katalogów wg PR – to że mam wyfiltrowane od 1-10 to nie zmienia faktu że dodawać muszę od najwyższych...

No i moja propozycja na unowocześnienie. Brakuje mi tego w każdym programie, a pewnie nie jedna firma potwierdzi, że taka opcja by się przydała. Mianowicie potrzebował bym możliwości wskazywania aplikacji pliku w z bazami katalogów – tak, by na bieżąco mogło 3 pozycjonerów naraz katalogować projekty, nie dzwoniąc do siebie, nie wysyłając maili z bazami danych kto które projekty i gdzie skatalogował. Np. mają na serwerze bazę wspólną i każdy z nich przeprowadza operację na niej. Tak, że w momencie, kiedy pozycjoner A w projekcie www.SemiAdder.pl zaznaczy katalog www.katalog-lipne.pl do „niedziałające”, to pozycjoner B w warszawie od razu widzi katalog www.katalog-lipne.pl w zakładce „niedziałające”.

Co prawda moją kartę przetargową straciłem, bo już namówiłem szefa na SA, ale jak tą opcję zrobicie, to będziecie jedyni na rynku i będzie to naprawdę dobry program, w konkurencyjnej cenie.

pozdrawiam

k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności