Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pozwolę sobie odświeżyć temat, zaznaczając, że przeczytałem wszystkie posty, od samego początku!

Kilka rzeczy, o których napiszę poprzedzę słowem uznania dla Ekipy SemiAddera, bo odpowiedź na wszystkie zachcianki użytkowników zostały - z miarą czasu wprowadzone. Taka opieka klienta robi dobre wrażenie.

Dostałem polecenie, by sprawdzić i przetestować SemiAddera i zadecydować o jego wprowadzeniu do firmy.

Największe zalety programu – wyróżniające go od poprzednika:

1)duże możliwości – zasugerowane przez użyt. - operacji na katalogować (import/export/wczytanie dodanych etc)

2)szybszy i stabilniejszy od poprzednika

3) generowania raportu z importu katalogów do bazy (standardowo screen sh.

Największe zbrodnie! - 1) działa na silniku IE, pierwsza nie poprawiona (a szkoda) i największa zbrodnia przeciwko każdemu użytkownikowi komputera. Pewnie poprawienie tego, nie tylko ułatwiło by życie, ale również przyspieszyło działanie i zwolniło kilka MB RAMu.

2)Brakuje mi również możliwości – albo nie mogę się do niej dokopać – szeregowania listy załadowanych katalogów wg PR – to że mam wyfiltrowane od 1-10 to nie zmienia faktu że dodawać muszę od najwyższych...

No i moja propozycja na unowocześnienie. Brakuje mi tego w każdym programie, a pewnie nie jedna firma potwierdzi, że taka opcja by się przydała. Mianowicie potrzebował bym możliwości wskazywania aplikacji pliku w z bazami katalogów – tak, by na bieżąco mogło 3 pozycjonerów naraz katalogować projekty, nie dzwoniąc do siebie, nie wysyłając maili z bazami danych kto które projekty i gdzie skatalogował. Np. mają na serwerze bazę wspólną i każdy z nich przeprowadza operację na niej. Tak, że w momencie, kiedy pozycjoner A w projekcie www.SemiAdder.pl zaznaczy katalog www.katalog-lipne.pl do „niedziałające”, to pozycjoner B w warszawie od razu widzi katalog www.katalog-lipne.pl w zakładce „niedziałające”.

Co prawda moją kartę przetargową straciłem, bo już namówiłem szefa na SA, ale jak tą opcję zrobicie, to będziecie jedyni na rynku i będzie to naprawdę dobry program, w konkurencyjnej cenie.

pozdrawiam

k

Witam,

dziękuję za miłe słowa

wyeliminowanie IE będzie dla nas problematyczne. Rozpoczynaliśmy pracę na komponencie Mozilli, lecz było wiele trudności. Z czasem bedizemy tworzyć SemiAddera od początku, przepisując logikę - wtedy będzie na to czas.

szeregowanie PR - sortowanie katalogów - postaramy się to wprowadzić w ciągu maksimum 2 tygodni do SA.

Jeśli chodzi o pracę zespołową nad bazą katalogów - tworzymy obecnie coś co prawdopodobnie w większości to zrealizuje. Jeśli będzie jakieś pole eksplatacji niedoprecyzowane, z czasem kolejnej aktualizacji na pewno wyeliminujemy.

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kaszatusa sprawdzałeś inne programy na rynku? Testowałeś zachowania aplikacji? Jeśli nie to szkoda, że już nie masz tej karty przetargowej ale jeśli chodzi o możliwości i jakość to seoBohater chyba stoi półeczkę wyżej - choć też jest na enginie ie :(.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Witam,

SemiAdder był wstrzymany wersjami innymi przez ponad miesiąc (Trial, Demo itp).

konkurencja próbowała prześcignąć SemiAddera, jednak nasze tempo aktualizacji o nowe funkcje będzie teraz bardzo wysokie.

Zachęcam do obserwacji projektu SemiAddera w najbliższych 2 tygodniach.

Zapraszam takżę do sugerowania nowych opcji : bok@semiadder.pl

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Dziś opublikowania została najnowsza wersja aplikacji.

Wersję pełną można znaleźć tutaj:

https://files.semiadder.pl/SemiAdderFull.exe

W razie problemów z uruchomieniem aplikacją po aktualizacji proszę skopiować plik 'database.mdb' oraz 'initialize.ini' lub 'config.xml' (w zależności jakie pliki istnieją), odinstalować program, zainstalować najnowszą wersję instalacji i podmienić skopiowane wcześniej pliki. Operacja nie usuwa konfiguracji i wcześniejszych dodań do katalogów.

Alternatywnie proszę próbować uruchomić program do skutku (zawiera on moduł naprawczy).

stopka_SemiAdder.png

1) Niestety po odinstalowaniu starszej wersji i zainstalowaniu nowej nie chce działać w momencie skopiowania pliku initialize.ini

Po usunięciu tego pliku działa ok.

Ale teraz nie mam swoich projektów a muszę jakoś pracować. Co do pliku 'config.xml' to nie znalazłem go w katalogu programu.

2) Druga sprawa. Często jest tak że czasami przy łądowaniu nowej strony program się zawiesza albo działa strasznie wolno. Pomaga zamknięcie i ponowne jego uruchomienie.

3) Brakuje dodatkowej kategorii obok tych 3 (Użyte, itd...). Przydało by się jeszcze "Już dodane", "Pominięte". teraz pominiete katalogi musze dodawac do Nie działające mimo tego że działają.

4) Wolno wolno i jeszcze raz wolno czasami działa.

5) Brakuje czegoś takiego że na zakladce z otwartą stroną klikając Prawym przyciskiem myszy mogę wrzucic katalog do danek kategorii. Było by to bardzo pomocne w przypadku gdy np. Otworze 5 katalogów i po kolei dodaję do nich stronę. Teraz aby każdy katalos sklasyfikować na liscie katalogów, muszę odszukiwać kazdy katalog na liście i odpowiednio klasyfikowac.

teraz muszę działać w taki sposób że otwieram tylko pojedynczo katalogi i dodaje strone a nastepnie dodaje go do danej kategorii na liście katalogów (Użyte itp..).

6) Brakuje blokowania Flash. Niestety flash jest zwykle zbędny przy dodawaniu stron. Przydała by się opcja nie pobierania obrazków. Przy katalogowaniu wystarczy sam tekst a bardzo by to przyspieszyło prace.

7) Inny silnik niż IE

• 2 tygodnie później...
Będziemy zmieniać opcję SEO Info i możliwe, że dołożymy BL :)

Jednocześnie informujemy, iż jest już najnowsza wersja programu.

https://files.semiadder.pl/SemiAdderSetup-demo.exe

mi sie to demo co chwile wiesza

a lista katalogów wskazuje na takie w których niema opcji dodaj stronę ... - może nie widzę

kiedy kolejna wersja ? i czy tylko ja mam takie problemy z demem ?

Szkoła: angielski w Bydgoszczy to dobra inwestycja w siebie.

czyste ściany to antygraffiti

• 5 tygodni później...

Uaktualniłem program do najnowszej wersji 1.5.34 i jestem zły, zmiana wyboru konfiguracji na duży minus, gdzie się podziała szybka lista przełączania miedzy konfiguracjami w obrębie jednej grupy konfiguracji?

edit:

połowa konfiguracji znikła bezpowrotnie po tym uaktualnieniu :/

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

OK na PW zaraz odpisze.

A nie dało by rady gdzieś w opcjach dać, do ustawienia stary sposób zmiany konfiguracji/nowy?

Ja często wchodzę na nowe katalogi gdzie dodaje po kolei wszystkie swoje naście stron, w obecnej sytuacji przełączanie się między konfiguracjami jest znacznie utrudnione ...

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Czy ktoś próbował wczytać z pliku listę "użytych" już katalogów ?

Jest taka opcja, użycie jej (choćby opis struktury pliku wejściowego) zupełnie nie jest opisane w pomocy, moje działania "po omacku" powodują że aplikacja kończy swe działanie błędem krytycznym. Bok milczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności