Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja mam pytanie odnośnie tej wersji SemiAddera która jest teraz w Komputer Świat Ekspert. Czy jest jakiś czasowy limit na wykorzystanie tej 120 dniowej wersji? Chodzi o to, że teraz nie bardzo mam czas się tym pobawić i zastanawiam się, czy jak sobie zainstaluję go np pod koniec listopada to i tak będę miał te 120dni do wykorzystania?

Pytanie może wydać się głupie, ale kiedyś się tak zrobiłem z jednym programem. Wersja 90dniowa, a po tygodniu zaczął się upominać o jakieś dziwne aktualizacje których nie było można bez licencji pobrać i program zrobił się bezużyteczny.

Pozdrawiam :)

Wersja trial programu Semiadder wygaśnie z dniem 10 marca 2010. Jeśli więc instalacja zostanie dokonana jeszcze w listopadzie br. będzie możliwość wykorzystania licencji w pełni tj. 120 dni. Jeśli instalacja zostanie dokonana np. w lutym do wykorzystania będzie miesiąc z kawałkiem.

Witam

Jest już najnowsza wersja programu SemiAdder. Oto nowe funkcjonalności:

- zgłoszenia nowych katalogów do naszej bazy oraz zgłoszenia katalogów do usunięcia.

- synchronizacja bazy lokalnej programu z bazą globalną.

- sonda dla użytkowników.

Dzięki nowym funkcjonalnościom będziemy otrzymywać wskazówki do dalszego rozwoju aplikacji.

Zachęcam do zakupu lub do testowania.

Wersja demo <a href="https://semiadder.pl/files/demo/SemiAdderSetup-demo.exe" target="_blank">https://semiadder.pl/files/demo/SemiAdderSetup-demo.exe</a>

Wersja full <a href="https://semiadder.pl/files/full/SemiAdderFull.exe" target="_blank">https://semiadder.pl/files/full/SemiAdderFull.exe</a>

Witam

Opublikowaliśmy najnowszą wersję programu SemiAdder 1.5.39. Oto nowe funkcjonalności i zmiany w wersji pełnej SemiAdder:

- Zmniejszenie długości zakładki przeglądarki do 30 znaków.

- Blokada pobierania PR Site gdy serwer Google jest przeciążony.

- Wprowadzenie raportów PDF z pozycjonowania stron.

- Odblokowanie popup-ów w celu możliwości wyboru kategorii z popup-ów.

- Wprowadzenie sondy dla użytkowników.

Zachęcam do zakupu lub do testowania.

Wersja demo https://semiadder.pl/files/demo/SemiAdderSetup-demo.exe

Wersja full https://semiadder.pl/files/full/SemiAdderFull.exe

W kwestii wyjaśnienia funkcji poniżej powyżej

- Zmniejszenie długości zakładki przeglądarki do 30 znaków.

Do tej pory do tytułu zakładki był ładowany cały adres url aktualnie wgranej strony, w celu poprawy estetyki ograniczyliśmy ten tekst do 30 znaków.

Poprawka ta sprawia, że aplikacja nie sprawdza automatycznie PR i SITE w momencie gdy serwer Google stwierdzi, że zapytanie pochodzi od robota. W efekcie nie zwalnia to aplikacji, a odblokowanie sprawdzania PR i SITE wymaga jedynie przepisania token-a graficznego ze strony Google.

- Wprowadzenie raportów PDF z pozycjonowania stron.

Kolejna bardzo przydatna funkcja umożliwiająca użytkownikowi generowanie raportów z dodań do katalogów w formie dokumentów PDF.

- Odblokowanie popup-ów w celu możliwości wyboru kategorii z popup-ów.

W niektórych katalogach wybór kategorii jest realizowany przy pomocy popup-ów, dlatego nie są one już blokowane w programie.

- Wprowadzenie sondy dla użytkowników.

Sonda to moduł za pośrednictwem, którego użytkownicy wskazują na pożądane przez nich funkcjonalności i nowe opcje w programie. Pytania mają charakter zarówno zamknięty jak otwarty i zmieniają się regularnie raz na miesiąc. Wprowadzenie wskazanej funkcjonalności jest realizowane w zależności od stopnia skomplikowania i czasochłonności jak najszybciej.

Sonda pozwoli na rozwój programu SemiAdder dokładnie w tych kierunkach, w których życzą sobie użytkownicy.

Zapraszam więc do dzielenia się uwagami i sugestiami nt programu i aktywny udział w jego rozwoju.

stopka_SemiAdder.png

• 1 miesiąc temu...
szeregowanie PR - sortowanie katalogów - postaramy się to wprowadzić w ciągu maksimum 2 tygodni do SA.

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

Jak widać minęło kilka miesięcy i nadal nie ma tej funkjonalności....

Może lepiej zajmijcie się polityką?

.

Może mi ktoś powiedzieć jak załadować baze z katalogiseo.info do tego programu? Bo pisałem do supportu ale oczywiście nie odpowiedzieli...

Katalog Stron Gracza - katalog stron przydatnych graczom

Trądzik - pozbądź się trądziku raz na zawsze

Pizza Lublin - recenzje lubelskich fast-foodów

# Import katalogów wg standardu 'katalogiseo.info':

* Pobieramy plik z katalogami ze strony www.katalogiseo.info

* Dodajemy nagłówek w pliku dla poszczególnych pól wg wzoru: url_catalogs;; pageRank_catalogs; catType_catalogs; isFree_catalogs; needBacklink_catalogs; isModerated_catalogs; comment_catalogs;;; name_groups -(pola katalogów znajdujące się pomiędzy ;; będą pomijane przez SemiAddera podczas importu np. pole data) https://files.semiadder.pl/katalogiseo.info.csv

* Włączamy program SemiAdder i w 'Zarządzaniu katalogami' klikamy import.

* W pierwszym oknie import-u, z pierwszej listy wybieramy standard importowanych katalogów jako 'katalogiseo.info' (standardowo ustawiony jest semiadder.pl).

* Klikamy 'Ok'. Katalogi zostaną zaimporotwane.

# Po odblokowaniu przycisków: 'nowy katalog', 'edytuj katalog', 'usuń katalog' można ich swobodnie użyć do jednej z trzech operacji: dodawania, edycji, usuwania katalogów.

https://semiadder.pl/pomoc.html

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

AMOK co rozumiesz przez słowa: " No tak tylko żeby to jeszcze działało Czytałem to już dawno i niby importuje tylko, że te katalogi się nie pojawiają w spisie", bo program działa poprawnie i nie rozumiem skąd te stwierdzenie.

Poza tym po każdym imporcie w katalogu, w którym jest plik z adresami katalogów do importu tworzony jest plik 'Raport z importu.txt' i w nim zapisane jest ile katalogów pomyślnie zostało zaimportowanych oraz linie, w których wystąpił ewentualny błąd.

Wydaje mi się, że próbujesz zaimportować katalogi, które już są w bazie i wtedy w pliku 'Raport z importu.txt' będziesz miał wpisy tego typu:

- Linia nr 2: Nie wprowadzono zmian w tabeli, gdyż doprowadziłoby to do powtórzenia wartości w indeksie, kluczu podstawowym lub relacji. Zmień dane w polach zawierających powtarzające się dane, usuń indeks lub zdefiniuj go tak, aby umożliwić powtarzanie się danych.

Zajrzyj proszę do raportu i sprawdź czy nie masz wpisów j.w.

A jeżeli chodzi o: "Bo pisałem do supportu ale oczywiście nie odpowiedzieli... " to na wszystkie maile staramy się odpisywać tak szybko jak to możliwe. Na jaki mail pisałeś? Jedyne maile dot. supportu to bok+@+semiadder.pl i j.piasecki+@+enterso.pl (bez plusów oczywiście).

stopka_SemiAdder.png

Poprawka ta sprawia, że aplikacja nie sprawdza automatycznie PR i SITE w momencie gdy serwer Google stwierdzi, że zapytanie pochodzi od robota. W efekcie nie zwalnia to aplikacji, a odblokowanie sprawdzania PR i SITE wymaga jedynie przepisania token-a graficznego ze strony Google.

Serwer google przeciążony :) Owszem serwer może być przeciążony, ale w tym kontekście nie ma to znaczenia. Jeśli klient dostanie blokadę za zbyt częste żądanie z danego IP do jej zniesienia nie wystarczy jednorazowe przepisanie tokena tylko przy każdym kolejnym żądaniu do czasu trwania nałożonej blokady. Chyba, że obecnie wygląda to inaczej - googe wprowadziło zmiany.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

semiadder.com - jest wersja anglojęzyczna programu, tworzymy jeszcze parę udoskonaleń, które spowodują uniwersalność oprogramowania względem języków. Oczywiście można już teraz korzystać i zapraszam.

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Witam,

programista będzie po świętach, udzieli konkretnej odpowiedzi.

Na około - Jeśli mamy jedną stronę skonfigurowaną i mało jest do przepisania, można przeinstalować program.

Przy okazji życzę wesołych radosnych Świąt BEZ PRACY w te dni ! :)

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Można przeinstalować ale wtedy też nie będę miał aktualnej bazy...

Teraz zauważyłem że ta synchronizacja możliwa jest raz dziennie.

Ale mimo wszystko nie działa poprawnie ponieważ dostaje komunikat że 0 katalogów zostało usuniętych i 0 katalogów dodanych a baza pusta.

I jak do tego diabelstwa dodać pojedynczy katalog?

Bo klikałem wszędzie gdzie się da i ten przycisk od dodawania cały czas jest nieaktywny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności