Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

porównując demówki, semi wypada lepiej. według zapowiedzi ma się pojawić import katalogów, więc najważniejsze funkcjonalności przemawiają za semi

Przy okazji pytanko, czy import listy katalogów pojawi się również w wersji demo, chociażby lista 5 czy 10 katalogów, ale żeby można było zobaczyć jak ta funkcjonalność jest rozwiązana?

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Polecam aktualizację / nową wersję SemiAddera

Zawiera możliwość eksportu katalogów według określonych kryteriów (np. same katalogi QlWeb z PR 3-10 ) do pliku. Możliwy wybór kolumn.

Po weekendzie w PN eksport będzie wzbogacony o nowe opcje oraz cały import.

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

1. Jak ma dzialac import? Podmiana dotychczasowej bazy, czy jej uzupelnienie?

2. Co sie stanie, jesli w imporcie wymienione beda katalogi, ktore wczesniej dodano na czarna liste? Zignorowanie tych pozycji czy dodanie mimo wszystko?

3. Czy bedzie mozna trzymac w programie wiecej niz jedna baze katalogow?

4. Czy bedzie mozna dodawac wlasne kryteria do katalogow?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Wlasnie mialem zamawiac program, ale postanowilem jeszcze chwile potestowac. No i znalazlem. Mam dziwna sytuacje ze program przy wyborze katalogu potrafi sie cholernei 'zamulić', tak skutecznie ze nie mozna nic zrobic jak zabic proces semiaddera. Czy ktos mial podobne sytuacje?

edit: wychodzi na to ze semi addder zamula sie kiedy strona nie odpowiada na konkretne wywolanie, sugeruje cos z tym zrobic, gdyz jest to cholernie uciazliwe

i pytanie kolejne, skad pobierane sa wartosci SITE dla Google ENG, z seoquake'iem ani razu mi sie jeszcze wartosci nie pokryly, domyslam sie ze moze rozne DC sa odpytywane, ale by kazda wartosc pokazywana w SQ i Semiadderze byla inna? ;>

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

Witam,

prosiłbym o pokazanie przykładowego katalogu gdzie taka sytuacja się zdarza. U nas nie zaobserwowaliśmy takiego zjawiska jeszcze.

SITE rzeczywiście był inaczej sprawdzany. Dziś będzie wersja SemiAddera poprawiona.

Import jest gotowy, lecz w wersji Demo obecnie nie ma możliwości przetestowania (jest to jedne z ograniczeń Dema - ograniczenie bazy katalogów).

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Import jest gotowy, lecz w wersji Demo obecnie nie ma możliwości przetestowania (jest to jedne z ograniczeń Dema - ograniczenie bazy katalogów).
Szkoda, choć cena nie jest duża, to kupować kota w worku nie każdy chce, jestem powiedzmy, "zadowolonym" użytkownikiem programu SK, i długo czekałem na jakieś odpowiednika... i aby zobaczyć jak wygląda najważniejsza rzecz w programie zmuszasz odrazu do zakupu, to trochę nie w porządku.

Więc przynajmniej opisz jak ten import/eksport wygląda, czy można wczytywać już dodane katalogi itp.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

@Adder2400 & jankowalski

tropiciel.eu, 'zamulenie', ikonka z klepsydrą, program nie odpowiada, odpuscilo po +/-30sekundach

@Mar, dziś kupuje aplikacje, zdam relacje ;)

@Adder2400

a propo płatności, przy zakupie z konta inteligo, obsługa leży ;)

Fatal error: Cannot redeclare mail_utf8() in /base.php on line 19

;)

Import

Pierwsze zabawy z importem, niestety nie mam dobry wieści. Próbowałem importu z pliku .xls, gdzie katalogi byly dodane wiersz po wierszu a takze probowalem z pliku .txt, gdzie kazdy nowy adres byl zapisywany w nowym wierszu, w obu przypadkach dostalem komunikat:

errorg.png

Być, może ja niefachowo importuje, jeśli tak, prosze mnie poprawić, jesli jest odpowiednia, nieznana mi procedura ;)

Sugestie

Pomęcze twórców sugestiami ;)

Otóż, po pierwszym zetknieciu z programem zauwazylem ze baza katalogow jest dosc nieaktualna, to oczywiste - oznaczam sobie wowczas ze katalog jest 'nie działający'. Niestety pozniej bede musial go odnalezc na liscie katalogow w Ustawienia -> Zarządzanie katalogami, co jest dość niewygodne.

Moja propozycja jest taka: by dorobić mozliwosc klikniecia PPM na wybranym katalogu na liscie dostepnej z prawej strony programu i by byla mozliwosc usuniecia feralnego katalogu z bazy. Usprawnilo by to mocno prace ;)

pzdr

A to jakis problem zrobic w demo cos takiego, zeby ta opcja obslugiwala do ilus tam adresow maksymanie?

Ze juz nie wspomne, ze nie zauwazylem odpowiedzi na moje wczensiejsze pytania odnosnie opcji importu.

prosiłbym o pokazanie przykładowego katalogu gdzie taka sytuacja się zdarza. U nas nie zaobserwowaliśmy takiego zjawiska jeszcze.

Nie korzystam, na razie czekam az pojawi sie wersja, ktora bedzie warto kupic. Ale wypowiem sie w tym temacie na podstawie SK, bo problem sprowadza sie do tego samego. Jesli trafisz na katalog z "niespodzianka", to nie powiesz potem na jakim adresie sie wywalil, bo sie wywali. Calkiem mozliwe, ze efekt wykorzystania silnika takiej, a nie innej przegladarki i tyle.

Darmowe programy

Jeszcze jedna uwaga, pobieranie wartości site:

Informacja z SemiAdder, z ustawionym Google.com:

siteadder.png

Informacja z SeoQuake po bezposrednim wejsciu na strone:

siteseoq.png

odpytywana strona: https://avaible.pl/

Myśle, że taki rozstrzal niezaleznie od DC chyba nie jest mozliwy, dodam ze 'automatyczny sprawdzacz' w programie chyba nie dziala prawidlowo, ze wzgledu na to ze ilosc wynikow jest zawsze bardzo rozna od tych pokazywanych przez SeoQuake.

Jeszcze jedna uwaga, pobieranie wartości site:

...

Tak, zgadza się. Zostało to poprawione.

Na resztę spraw dziś odpiszę.

logo-orange.png

Witam,

1. Ban zostanie jutro sprawdzony. Prawdopodobnie google zablokowało Panu pobieranie strony przez zbyt częste odświeżanie z jednego IP. Sprawdzimy.

2. Import

aby zaimportować listę katalogów, pierwszy wiersz powinien zawierać odpowiednie nagłówki - tak by SemiAdder wiedział która kolumna zawiera jakie dane.

Polecam wyeksportować, zobaczyć jak wygląda plik (pierwsza linijka) a następnie zaimportować w taki sposób

Import obecnie wczytuje katalogi weług kolumn. Dojdą opcje dogrywania, nadpisywania, zmiany separatora itp w najbliższym tyodniu

Import w wersji Demo - nie do końca możliwe ograniczenie np. do importu 20 rekordów, ktoś mógłby zrobić system który podmienia bazy w kółko.

3. Windows Vista - czy Framework został zainstalowany? przetestujemy także u nas.

4. Baza katalogów będzie w najbliższym czasie aktualizowana, obecnie bardziej skupiliśmy się nad funkcjonalnością samego programu, gdy będzie wystarczająca wprowadzimy system odpowiedniej aktualizacji samych katalogów, aby były wyłącznie działające.

miłego wieczoru

pozdrawiam

logo-orange.png

No to jest odpowiedz na tylko na czesc z zadanych przeze mnie pytan... powtorze wiec:

Co sie stanie, jesli w imporcie wymienione beda katalogi, ktore wczesniej dodano na czarna liste? Zignorowanie tych pozycji czy dodanie mimo wszystko?

Czy bedzie mozna dodawac wlasne kryteria do katalogow?

Darmowe programy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności