Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

1. Ban zostanie jutro sprawdzony. Prawdopodobnie google zablokowało Panu pobieranie strony przez zbyt częste odświeżanie z jednego IP. Sprawdzimy.

Sprawdzone, to na pewno nie google token czy czasowe wylaczenie :)

2. Import

aby zaimportować listę katalogów, pierwszy wiersz powinien zawierać odpowiednie nagłówki - tak by SemiAdder wiedział która kolumna zawiera jakie dane.

Polecam wyeksportować, zobaczyć jak wygląda plik (pierwsza linijka) a następnie zaimportować w taki sposób

Faktycznie, zwracam honor, import działa wyśmienicie :)

Edit:

Kolejna porcja uwag:

• Stworzyłem sobie Sobie grupe katalogow, która nazwałem "test", chcialem zaimportować do niej katalogi ale trafily one do grupy "wszystkie"
  • Zaimportowane katalogi trafiają automatycznie do kategorii "Nie działające", powinny do "Dostępne".
  • Przydała by się jakaś kontrola nad aktualizowanymi wersjami, tzn informacja po aktualizacji ze zostala pobrana nowa wersja, lub oznaczenie numerków wersji na splash screenie - gdyz w chwili obecnej odpalam aktualizacje i sprawdzam czy zgloszone bledy zostaly poprawione czy nie, na czuja

ps. dziekuje za mozliwosc usuwania ;)

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

dziękuję za informację. Oczywiście kolejne poprawki dotyczące wymienionych spraw będą na dniach, prawdopodobnie w PN popołudniu.

odnośnie importu - będzie rozwijany, obecnie jest w prostej formie, będzie jednak wiele opcji pomocniczych.

pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

odnośnie importu - będzie rozwijany, obecnie jest w prostej formie, będzie jednak wiele opcji pomocniczych.

A gdyby tak konkretami zamiast zagadkami? Rozumiem, że prosty import oznacza, że na razie nie można dodawać własnych kryteriów, ani tworzyć kilku baz. Ale czy prosty import oznacza, że na dzień dzisiejszy przy imporcie czarna lista jest pomijana czy uwzględniana? Bo pytam po raz trzeci i zaczynam mieć wrażenie, że autor programu sam nie wie jak ta sprawa wygląda...

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Widze, że pojawiła się jakas aktualizacja, bo zostal podmieniony plik semiAdder.exe

Tak czy siak moje sugestie nie zostały wzięte pod uwage a jedyną rzecz która zauważyłem to że program nie zawiesza się przy przenoszeniu katalogu z grupy "nie dzialajace" do grupy "dostepne". Panowie, przydały się jakiś changelog. Poniżej dodatkowe uwagi.

• Gdy dodaje kilka nowych katalogów a następnie próbuje zedytować informacje o pojedynczym katalogu dostaje pięknego errora:
    4chan23yu6cr.png
    Jeśli cały kod błędu będzie potrzebny, moge na życzenie go dołączyć.
  • Stworzyłem sobie Sobie grupe katalogow, która nazwałem "test", chcialem zaimportować do niej katalogi ale trafily one do grupy "wszystkie"
  • Gdy dodaje katalogi do nowo utorzonej grupy katalogów, to pomimo, że chce do niej dodac nowe katalogi to i tak trafiają one do grupy "wszystkie" zamiast do tej którą wybrałem
  • Zaimportowane katalogi trafiają automatycznie do kategorii "Nie działające", powinny do "Dostępne".
  • Przydała by się jakaś kontrola nad aktualizowanymi wersjami, tzn informacja po aktualizacji ze zostala pobrana nowa wersja, lub oznaczenie numerków wersji na splash screenie - gdyz w chwili obecnej odpalam aktualizacje i sprawdzam czy zgloszone bledy zostaly poprawione czy nie, na czuja

Listę bede uaktualniał zgodnie z tym jakie błędy w programie jeszcze wychwycę. Co raz bardziej przekonuje się, że program wyszedł zbyt szybko, masa rzeczy jest w nim niedopracowana - mysle ze nie były prowadzone zadne konkretne testy. Mam nadzieje ze twórcy zrehabilitują się w końcu.

Witam,

Nowy SemiAdder

1. Wprowadziliśmy kontrolę wersji (jaką posiadamy, jaka jest dostępna najnowsza). Dodamy także informację co zostało zmienione w kolejnych subwersjach.

2. Import do określonej grupy. Nie było czegoś takiego w funkcjonalności. Jeśli jest taka potrzeba w PN, pojawi się wersja wraz z opcjami do importu.

3. Wszystkie pozostałe błedy zostały poprawione.

4. Rzeczywiście miesiąc "rozruchowy" jest potrzebny, z tego względu udostępniliśmy kilku osobom darmową wersję, kilku po obniżonej cenie za testy.

Jestem przekonany, że teraz kolejne wersje zaspokoją swoją funkcjonalnością niemal każdego i z czasem staną się optymalnie użyteczne podczas pelnego procesu katalogowania.

Pozdrawiam

Enterso

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

@Adder2400

Ciesze się że się coś ruszyło :(

Jutro zajme sie testowaniem :(

Wspominalem ze sprawdzanie czy strona jest zbanowana nie dziala prawidlowo. Wszystko jasne. Gdy ustawimy by program odpytywal google.pl to wszsytko dziala wysmienicie, ja natomiast mam ustawione sprawdzanie dla google.com i tam niestety to sprawdzanie nie dziala, gdyz kazda strona wg programu ma bana (captchy od googla na pewno nie mam) ;)

@Adder2400

Ciesze się że się coś ruszyło ;)

Jutro zajme sie testowaniem :)

Wspominalem ze sprawdzanie czy strona jest zbanowana nie dziala prawidlowo. Wszystko jasne. Gdy ustawimy by program odpytywal google.pl to wszsytko dziala wysmienicie, ja natomiast mam ustawione sprawdzanie dla google.com i tam niestety to sprawdzanie nie dziala, gdyz kazda strona wg programu ma bana (captchy od googla na pewno nie mam) ;)

Na bieżąco pracujemy nad SemiAdderem - niektóre rzeczy zjamują więcej czasu, niektóre mniej stąd czasem 2-3 dni pozornego postoju.

w PN sprawdzimy co z ban - google.com

pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png

Dziekuje za naprawienia błędu sprawdzania bana przy odpytywaniu google.com ;)

Mam kolejna porcje błędów ;)

• Przy standardowym wpisywaniu do katalogów otrzymałem znikąd taki oto komunikat (wcześniej mi sie to nie przytrafilo):
    adder1.png
    edit: sytuacja ma miejsce przy próbie włączenia strony: www.prawko.multimedio.pl
  • Przy próbie załadowania "Konfiguracji Strony" wywala mi komunikat zamieszczony poniżej. Co dziwne wczesniej czyli przed dwoma aktualizacjami nie bylo problemu. Dodatkowo powiem ze to jedyny "profil" ktory powoduje taki błąd, cala reszta 7 profili nie robi problemu.
    adder2.png
  • Kiedy usunąć chce te dwa niedzialające katalogi dostaje taki piękny komunikat: (o dziwo reszta kasuje sie ladnie ale z tymi dwoma jest problem ;) )
    adder3.png

1 - Przydałby się opis o jakie funkcje jest okrojona wersja demo.

Opis będzie zamieszczony na stronie semiadder.pl

obecnie:

1. Ograniczona liczba katalogów (20 katalogów).

2. Blokada paska nawigacji.

3. Brak możliwości nawigacji po dowolnych stronach (nawigacja tylko po adresach katalogów dodanych do bazy).

4. Brak możliwości definiowania strony domowej. Domyślna strona domowa to www.semiadder.pl.

5. Brak możliwości edycji, dodawania, usuwania katalogów oraz importowania nowych katalogów.

6. Nie wymaga rejestracji internetowej.

2 - Czy kupując pełną wersję będę miał prawo do ciągłych aktualizacji?

Tak, wszystkie aktualizacje są darmowe. Program będzie cały czas udoskonalany o nowe funkcję i udostępniany na bieżąco.

3. yellow - zgłaszane błędy dziś będą analizowane.

logo-orange.png

Zarządzanie katalogami/katalogi do których strona będzie dodana/kryteria ogólne - określam je na przykład wybierając min PR 3 ale i tak ładuje mi katalogi poniżej PR 3. Skąd to przekłamanie?

Witam,

yellow - prosiłbym wgranie najnowszej wersji - problem mógłbyć przez starą stukturę bazy i aktualziacja samego EXEka.

przemek_w - PR w liście katalogów w programie jest sprawdzany raz na jakiś czas. W późniejszym czasie zroibmy aktualizację automatyczną listy katalogów.

PR pokazywany podczas dodawania jest bieżącym. Stąd różnice (aktualny PR a PR sprzed np 2 tyg na liście)

dziś pojawi się nowa aktualizacja do ściągnięcia.

Pozdrawiam

Enterso

logo-orange.png

mam mały problem z programem... po otwarciu strony kategorii katalogu, program uzupełnia pola (np. email, adres) ale przyciski "dalej" nie są aktywne, tzn. nie otwiera się kolejna strona :/ Ale po zainstalowaniu na drugim komputerze program działa bezproblemowo.

Wiecie może co może być przyczyną tych problemów? aha... na tym pierwszym komputerze, przed instalacją semiaddera zainstalowałem .NET Framework 3.5.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności