Skocz do zawartości

SemiAdder

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem, od piątku mam błąd, w sumie wekend etc.. pisałem do suportu ale nic chyba baluja;], mimo wszystko napiszę tu dla szybszej rewakcji jutro z ich strony;]

wyszła nowa wersja semi ale nie moge pobrac bo aby to zrobic trzeba uruchomic program a mi się nawet nie uruchamia ;/

tutaj ;] https://semiadder.pl/pomoc.html widzę jedynie komunikat:

Z przyczyn niezależnych od nas w chwili obecnej nasza baza danych nie funkcjonuje prawidłowo, prosimy spróbować ponownie później.

Przepraszamy za utrudnienia.

a to błąd który mnie frustruje:

capturexen.th.jpg

64978778.th.jpg

50594823.th.jpg

• Odpowiedzi 312
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Wczytywanie użytych katalogów jest jednak dostepnych katalogów jest po troch bezsensowne. Jesli wczytywać nowe katalogi to w postaci importu w zarządzaniu katalogami, aby inne projekty mogły korzystać z nich. Wczytanie niedziałających do danego projektu też bezsensowne - jesli nie działają to po co w innych projektach zostawiać je - lepiej zrobić to globalnie w zarządzaniu katalogami.

Google info powinno działać dla tylko głównej strony - ew zostanie zaktualizowane do jutra.

Ad. Davred

Przez święta u niekórych mogła być taka sytuacja, została poprawiona w poniedziałek.

pozdrawiam

www.semiadder.pl

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Witam

SemiAdder 1.5.15 - Pobierz program do pozycjonowania

Najnowsze zmiany:

- Dodanie nowej funkcjonalności umożliwiającej zapisanie do bazy katalogów ze strony katalogiseo.info

- Zmiana pobierania Google Site oraz Google Page Rank

- Zapisywanie aktualnych ustawień otwartego okna

Zapraszamy do testowania i propozycji, jak ułatwić Wam pracę przy katalogowaniu

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Zapraszamy do testowania i propozycji, jak ułatwić Wam pracę przy katalogowaniu

przydałoby się jakieś wygenerowanie listy gdzie zostały wpisy dodane tak aby tą listę potem móc przejść i np, podlinkować sobie, odpingować itp...

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

przydałoby się jakieś wygenerowanie listy gdzie zostały wpisy dodane tak aby tą listę potem móc przejść i np, podlinkować sobie, odpingować itp...

O tej samej funkcjonalności miałem właśnie napisać ;) Warto, aby program tworzył taki raport co, kiedy i gdzie dodał. Taki raport może być bardziej przydatny dla klienta niż masa screenshootów.

Brakuje mi również zamykania otwartych zakładek przeglądarki pod prawym przyciskiem myszki. Dodaje dosyć szybko i jazda myszką od zakładki do "X" jest trochę męcząca.

Pozdrawiam,

co tu robić - sposoby na nudę

1.

kolejny problem to import listy katalogów...

u mnie się wywala błędem "błąd składni insert" - najgorsze, ze to okienku wyskakuje tyle razy ile jest rekordów w pliku. jedyne wyjście to "ubicie" programu. Przydałby sie przycisk 'przerwij import' obok OK w tym komunikacie

- jaki wogóle jest format danych do importu? nie łyka katalogiseo.info

2.

kolejne to aktualizacji PR w liście katalogów - program mógłby dla zadanej listy dokonać odpytki googla i zaktualizować dane :-)

3.

przy dodawaniu do katalogu przydałaby się automatyzacja następujaca:

- jak skończę dodawać stronę to klikam przycisk "Użyte" - katalog znika z listy, zakładka się zamyka i....

...i przydałaby się opcja powodująca od razu załadowanie kolejnego katalogu z listy... (po co mam w niego klikać :-)

4.

"obróbka" listy katalogów w trakcie dodawania....

mam jakąś listę (nieswoją - np. tą co jest w programie) - używam ją do dodawania i np. widze ciekawy katalog z PR3 i chcę go przenieść do jakiejś nowej listy, jakoś oznaczyć - przydałyby się akcję po prawą muszą na tej liscie katalogów z prawej

podobnie katalog był kiedyś free - teraz jest płatny, podobnie na własne potrzeny można weryfikowac 'tematyczność' itp

5.

mniej ważne ale by się przydało - pokazywanie adresu linka po najechaniu (tak jak w przeglądarkach) - nawet nie wiedziałem jak często tego używałem dopóki nie zabrakło tej funkcji

6.

ustawienia domyślne - typu domyślna grupa konfiguracji / konf.strony

7.

licznik długości opisu przy jego dodawaniu... mam problem, bo za bardzo się rozpisuję i potem moje opisy się nie mieszczą w katalogach.

Wiem, ze przez miksowanie slów może być to trudne do określenia ale mógłby program przeparsować taki opis i podać długość w zakresie od-do :-)

ps. przewidujesz bonusy dla najlepszych beta-userów :-) ?

Właśnie dokonałem aktualizacji do najnowszej wersji. Niestety przy próbie uruchomienia wywala komunikat błędu o treści : "System.FormatException: Input string was not in a correct format.". Jakiś pomysł jak temu zaradzić, bo nie chciałbym utracić zapisanych projektów ;( Jeżeli autor bardzo chce to mogę podesłać zrzut ekranu z pełnym komunikatem błędu.

Pozdrawiam,

Witam,

zgodnie z odpowiedzią PW. Proszę wgrać nowy plik https://files.semiadder.pl/semiAdder.exe

Dziś został wprowadzony backup bazy danych przed aktualizacją oprogramowania, dla bezpieczeństwa danych.

Pozdrawiam

Enterso

logo-orange.png

kolejna uwaga (bug):

nie można w adresie email użyc myślnika... czyli nie przyjmuje mi adresu email typu: ...@spis-stron.pl

:-(

podobnie nie mozna tak nazwa konfiguracji ale to nie jest kluczowe

Właśnie testuję wersję demo i znalazłem dwa bugi

1. W katalogu hurricanie, słowa kluczowe nie są oddzielone przecinkiem

2. W katalogu indexu i hurricane dla kategorii :

- futbol

- sport

- sport i turystyka

- piłka nożna

Wybiera mi też przy wpisach i wyszukaniu (zaznaczaniu) kategorii Transport Spedycja.

Testuję nadal, jak coś znajdę to napiszę.

EDIT: Jeszcze co mnie denerwuje w tym programie. Od dłuższego czasu korzystam z SK i przywykłem do tego, że jak zaznacze katalog jako dodany, to automatycznie ładuje mi się w tej samej kacie następny katalog z listy. W SemiAdder tego nie ma.

Kolejna propozycja - kiedy wprowadzam opis, to po wygenerowaniu mogło by pokazywać ile znaków ma tekst.

Może admin w końcu by powiedział, czy vista przyjmuje to cudo. Kupiłem wersję pełną ale nie chce ruszyć. Wysłałem nawet maila do bok'a, mają mnie jednak w rzyci.

Kto wpadł na pomysł, by przed kropką i przecinkiem wstawiać spację? Jaki to słownik zaleca tego typu interpunkcję?

Dlaczego słowa kluczowe raz wstawia z przecinkami, raz bez nich?

kolejne problemy (przydałoby się miejsce do zgłaszania bug-ów - chyba, że na adres BOK mam pisać)

tytuły: jak są przecinki i pionowe kreski to w trybie "Losowy (|)" źle działa.... bo dzieli i po kreskach (|) i po przecinkach (,)

nie działa licznik dodawania - tj. działa dla pierwszej strony a potem przy kolejnych już nie...

co więcej gubi informację gdzie zostało dodane po kilku zmianach stron/konfiguracji...

boje się wprowadzić więcej konfiguracji aby nie stracić danych - ale praca wtedy też grraniczyłaby z chaosem i skonczyłoby się na ododawaniu cały czas do poczatku listy

w opisie strony nie można dać cudzysłowu (") - zwraca błąd SQL-a

edit:

c.d.

dzisiaj trochę popracowałem - dałem ok 50 dodać kilku stron i program się zmulił na maksa... podejrzenie to kontrolka sprawdzania PR strony... przestrała wyświetlać sensowne dane (chyba google zbanował mnie do odczytu tych parametrów bo i wyszukiwarka przestała działać sugerując mi, że jestem robotem)

pomimo, że odklikałem checkbox, zrestartowałem i wg mnie nadal się łączy... teraz pokazało, że z ENG ale dalej dane do niczego natomiast zmulenie tak duże, że do tej samej strony w firefoxie obok jestem w stanie szybciej dodawać... netstat pokazuje połączenia z google - chyba to wyłaczenie odświeżania SEOinfo nie działa.

Sugestia - po odświeżeniu parametrów strony zapisać dane o PR przy danych katalogu i tam je cachować a odświeżać mógłby co zadaną liczbę dni i to też tylko raz dziennie.

cały czas o bugach pisze więc może odezwę się tez "pozytywnie" - Great job! programik jest super, intuicyjny, wg mnie wart tej stówki... ale poda warunkiem, że szybko wyjdzie z przedszkola

edit2:

wniosek o usprawnienie:

w momencie jak klikam dwa razy w katalog z prawej aby do niego dodać jego "metryczka" powinna sie wyświetlić na górze - np jako trzecia linia toolbara. najlepiej od razu w trybie edycji. Pozwoliłowby to na dwie rzeczy:

a) jak dodaje to wiem od razu czy to płatny czy nie, czy moderowany, czy będą chcieć linka itp... (np. gdy niemoderowany to sobie folguję w tytule itp)

:jezyk1: na bieżąco można poprawiać dane o katalogu, pisać sobie komentarze itp - co rusz zmieniają się katalogi free na płatne itp... w ten sposób robiłoby się to bez przerywania 'dodawania'

no i samo zarządzanie bazą dodanych - fajnie jakby tam się jeszcze zapamiętała data i godzina zgłoszenia .

nie działa licznik dodawania - tj. działa dla pierwszej strony a potem przy kolejnych już nie...

co więcej gubi informację gdzie zostało dodane po kilku zmianach stron/konfiguracji...

boje się wprowadzić więcej konfiguracji aby nie stracić danych - ale praca wtedy też grraniczyłaby z chaosem i skonczyłoby się na ododawaniu cały czas do poczatku listy

Po dzisiejszej aktualizacji mam dokładnie ten sam problem. Program idealnie zapamiętuje i zlicza katalogi dla pierwszego projektu, a przy następnych zapamiętuje tylko jeden katalog jak użyty i również pokazuję, że dzisiaj dodano tylko 1 pozycję. Od czasu do czasu podczas klikania linka kategorii dla drugiego projektu, program wywala się całkowicie. Pomaga mu tylko reset systemu. To jest dosyć poważny bug i powinien zostać naprawiony dosyć szybko.

Witam

Dziś i jutro będziemy walczyć z podanymi sytuacjami. Vista będzie dziś testowana.

SemiAdder 1.5.17 - Pobierz program do pozycjonowania

Najnowsze zmiany:

- Backup bazy danych przed aktualizacją

- Dodanie licznika znaków pól: słowa kluczowe, tytuł, opis strony

- Dodanie myślinka jako znaku dozwolonego w polach konfiguracji

- Automatyczne wgranie ostatnio używanego projektu (funkcjonalność wymaga zainstalowania wersji 1.5.17 oprogramowania)

Zapraszamy do testowania i propozycji, jak ułatwić Wam katalogowanie stron.

Pozdrawiam

Enterso

Wojciech Kłodziński

logo-orange.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności