Skocz do zawartości

Okradzeni tuż przed świętami

Czachapl

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem pod wrażeniem planu i cierpliwości [ nierzetelny partner ]ów. Nie spotkaliśmy się jeszcze z czymś takim w Polsce - powiedział dla "Dziennika" Zbigniew Engiel z firmy Mediarecovery, która zajmuje się informatyką śledczą.

https://www.tvn24.pl/-1,1583174,0,1,okradze...,wiadomosc.html

Cuda i super okazję to bajki.

Ewidentnie trzeba sobie zakodować że jak cena jest niższa powiedzmy o 10-20% niż średnia pierwszych pięciu sklepów ze skąpca to musi być kant.

Ale trzeba przyznać ze niezle sie firma przygotowała na ten numer, moze za wolno zarabiali i postanowili przyspieszyc biznes.

Ale sa pozytywy, media rozdmuchają nastepnym razem parę osób sie zastanowi i może nie skorzysta z super okazji , zreszta ja nigdy nie płace z góry tylko z dołu za zakupy przez internet. Juz nie wspomnę o fakcie ze nie było opcji płatnosci z dołu to już powinno dac do myslenia.

Jak można skąpić 5-10 zł przy cenie zamówienia powyżej 1000 zł?

Płacę najczęściej z góry i nie jest to wynik skąpstwa, tylko wygody.

Robię przelew i po kłopocie a tak to musze jechać do bankomatu, później rozmieniać pieniądzy by dać kurierowi wyliczoną kwotę.

Jednak coś czuję, że zmienię wygodę na płatność przy odbiorze bo mam coraz mniejsze zaufanie do sklepów internetowych przez te afery.

Jak ja już mam problem z zaufaniem to co dopiero "normalny' internauta....

12% korzystających z netu kupuje poprzez to medium. Jeszcze kilka afer i znając Polskę zamiast ten % się zwiększać to zacznie spadać..

Ech..

Patrząc na to, że moim zdaniem, sklepy internetowe są jednym z najlepszych klientów firm takich jak moja, odbije się to i na naszej branży.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

tez płace z gory , mam podejscie takie jak mkane, płace i zapominam , chce miec to z głowy. Czesto są to tylko ksiazki a nieraz nawet jakis sprzęt. Teraz jak sobie przypomne jak kupilem duzy TV przez ceneo w sklepie ktorego marki nie znam to mi sie włosy jeża po przeczytaniu tego atra ;d

ja sie nauczylem korzystac ze sprawdzonych sklepow, typu chainreaction czy komputronik vobis itd nawet jak jest troche drozej. kiedys nacialem sie na tysiac zlotych, towar przyszedl uszkodzony, nie przyjeto reklamacji, sprawa na policji sie ciagla w koncu olali to a ja stracilem tysiac.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Dokładnie: lepiej wydać pare zł więcej (choc niekoniecznie, czasami i w komputroniku jest tanio) i mieć pewność, że towar dotrze, a jak cos pójdzie nie tak to jest duża szansa na pozytywne wyjaśnienie sprawy.

z reguły jak kupuje coś większego (czyt. droższego) staram się szukać w moim mieście sklepu, dopiero jak nie znajde to w ostateczności wybieram sprawdzony i polecany sklep internetowy

125x125_2.jpg

Wczoraj jakiś koleś w TV opowiadała jak umoczył kilkanaście tysięcy bo zamówił kilka obiektywów i zrozumiałem go że takich samych.

Całą rodzinę chciał obdarować , czy jak ? Ja rozumiem jak by to była książka za 49zł to mogę zapłacić z góry (tak mi sie przypomniało że za drobiazgi jednak płaciłem z gory) , bo nawet jak przyślą cegłę to nie bede taki stratny, cegła tez ma wartość , ostatnio zużyła mi sie cegła do blokowania drzwi wejsciowych przed zamykaniem wiec nawet bym sie ucieszył :P w tym nieszcześciu.

Ja rozumiem ze może byc wygodnie zrobić przelew i mieć swiadomośc że kupiłem, juz jestem włascicielem i już tylko czekam i wypatruję kuriera :)

Z gotówką też wieczny problem bo trzeba iśc do bankomatu i to jak dla mnie juz jest wyprawa. Ale dla swietego spokoju chyba warto i nic nie tłumaczy takiej lekkomyślności.

Przy zamówieniach cenniejszych rzeczy też płacę tylko przy odbiorze. Jak można skąpić 5-10 zł przy cenie zamówienia powyżej 1000 zł?
bo nawet jak przyślą cegłę to nie bede taki stratny, cegła tez ma wartość , o

I to właśnie taka różnica czy się płaci z góry z dołu czy z podskoku jak ma być kant to święty boże nie pomoże :P

Widzę tylko plus ze jak place z góry i nie przychodzi paczka to mam koronny dowód ze przekręt, a tak odebrałeś paczkę i zawsze mogą mówić ze był tam towar zamówiony :)

Cuda i super okazję to bajki.

Ewidentnie trzeba sobie zakodować że jak cena jest niższa powiedzmy o 10-20% niż średnia pierwszych pięciu sklepów ze skąpca to musi być kant.

Ale trzeba przyznać ze niezle sie firma przygotowała na ten numer, moze za wolno zarabiali i postanowili przyspieszyc biznes.

Ale sa pozytywy, media rozdmuchają nastepnym razem parę osób sie zastanowi i może nie skorzysta z super okazji , zreszta ja nigdy nie płace z góry tylko z dołu za zakupy przez internet. Juz nie wspomnę o fakcie ze nie było opcji płatnosci z dołu to już powinno dac do myslenia.

Nie wrzucaj wszystkich do jednego gara, jest wiele firm dobrych które robią promocje po 10% czy 20%.

W sumie patrząc to więcej jest normalnych firm z promocjami niż kantujących sklepów.

zreszta ja nigdy nie płace z góry tylko z dołu za zakupy przez internet.

Znaczy płacisz dopiero przy odbiorze??

I odbiera zapakowana cegłę zamiast aparatu:)

Niestety, dużo osób natnie się na płacenie z góry, ja też taką formę najczęściej wybieram. A jak już kupuję coś za kilka lub kilkanaście k zł to zawsze odbieram to osobiście, chyba, że zamawiam coś z Niemiec. Tak o dziwo nie boję się przelać nawet po kilka k euro. Nigdy nie zdarzyło mi się przejechać. W Polsce i tak zaufanie do zakupów przez internet jest bardzo słabe a przez takie afery lepiej na pewno nie będzie.

co do tego ze jak jest 10-20% to kant to totalna bzdura. na wiele produktow marza siega nawet do 40%, wiec skoro mam sklep i moge sobie na to pozwolic to by wykosic konkurencje znizam ceny o 20%. mam duzo wiecej klientow, zatrudniam wiecej ludzi, w konsekwencji zamawiam wiecej towaru to mam znizki z hurtowni, wiec gdzie tu kant????

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Witam,

ja również płacę z góry.

Nie rozumiem niestety co daje płatność przy odbiorze kurierowi? Kilka mc temu przyjechała paczka, sprawdzam nie ten model.

Na to kurier ja tylko dostarczam, nie ma możliwości zwrotu, proszę wyjaśniać na własną rękę.

Nawet przy płatności przy odbiorze, może okazać się, że dostaliście kilka cegieł w pudełku.

Możecie mnie oświecić?

Pozdrawiam

(L)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności