Skocz do zawartości

Youtube wyciąga dane z naszej strony

k3rn3l

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy wiedzą jakie jest powiązanie youtube z googlarką i teraz najważniejsze, czy jeśli umieścimy filmik na naszej stronie to gugiel zdobędzie więcej informacji o naszej stronie ? Nie wiem jak to wygląda technicznie od strony flasha i playera...

Bardziej mi chodzi tutaj nie o indeksację ale o cichą analizę naszej witryny przez gugla....

Marketing w sieci - da się ?

No toż to przecież oczywista oczywistość, że Gugiel zaraz łyknie twoje loginy i hasła do MySQL'a, Cpanelu i FTP, jak wejdziesz na swoje konto to się zdziwisz :)

Tak na poważnie, to nie wydaje mi się, aby Google zbierało jakiekolwiek informacje o naszej stronie poprzez samo umieszczenie na niej filmiku z jutjuba. Najwyżej zapisze jakieś informacje o użytkowniku oglądającym film.

Umieszczając filmik z youtube zdobywasz cenny link do swojej strony na podstronie Youtube (chodzi o link "Statystyki i dane").

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Czyli generalnie jak wygląda sprawa.

Niektórzy odradzają instalowanie GA ze względu na to, że guglarz zbiera informacje o naszej stronie a umieszczając filmik nie zbiera ich ?

Jak to jest Waszym zdaniem ?

Wiadomo, że jeśli nie ma nic na stronie googlowego, to wtedy jedynie mogą zbierać informacje z linków przychodzących i robotami które wlatują na naszą stronę....

Marketing w sieci - da się ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności