Skocz do zawartości

wpis w katalogu w top 10 zamiast strony

pawel1979

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie w czym może być przyczyna, że czasami zamiast mojej strony w top 10 pod fazą ajax amsterdam wyskakuje katalog prowadzący do mojej strony? Natomiast jak wpisze Ajax Amsterdam z dużych liter to google wyświetli moją stronę www.ajax-amsterdam.pl Dodam też, że wczoraj strona została usunięta z tego katalogu i do wieczora było ok a dzisiaj rano znowu google ją widzi w tym katalogu o dziwnej nazwie pogodzinach :)

Pozdrawiam

to nie jest kwestia "siły frazy" - przypadek kiedy jakiś wpis w katalogu jest wyżej od strony docelowej był juz omawiany wielokrotnie , a to że czasami google wyrzuca stare wyniki to też jest oczywista oczywistość ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to nie jest kwestia "siły frazy"

Beerbant czepiasz się już rozwijam :) , co to ma być za fraza co z katalogu masz T10 nie powiesz mi ze mocna

napisałem o słabej frazie bo na nich najlepiej widać zjawisko TPR , przy słabszych frazach często zdarza się że pojawiają się wpisy z mocnych katalogów dużo wyżej od młodej strony pozycjonowanej o to mi chodziło bardziej , przy ciężkich już tak się nie dzieje bo w top 200 nie ma ani strony ani wpisu w katalogu . a strona pozycjonowane jak już się pojawi w topie to na pewno wyżej niż wpisy z katalogów , bo żeby się pojawiła to trzeba dłużej nad nią popracować

ale na takie zjawisko nie ma wpływu "siła frazy" bo przy mocniejszych frazach to zjawisko również występuje i wpisy sa wyżej na początku od strony docelowej (tylko nie wyskakuja w topie)

@pawel1979 - wpisy wpisami najważniejsze aby wpisy były zaindeksowane i najlepiej jakbyś je podlinkował na taka samą fraze jak we wpisie :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pawel NEONOWI chodzi o to, ze Google nie zapisuje w pamieci danych zebranych ze wszystkich stron w sieci tylko na jednym serwerze. To co widzisz w wynikach w tej chwili nie musi byc identyczne z wynikami na ta sama fraze wyszukana w Guglu za 10 min. Strony mlode czesto skacza w wynikach, poczytaj o "Google Dance". Dla mlodej strony i malo konkurencyjnej frazy moze sie przytrafic, ze wpis w katalogu bedzie wyzej od pozycjonowanej przez ciebie na dana fraze strony. Czesto sie tak zdaza rowniez, gdy piszesz artykuly w mocnych preclach itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności