Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na słowo+kraków a słowo+krakow

moniatek

Rekomendowane odpowiedzi

richti007 nieprawda , sprawdź sobie top10 na frazę ogłoszenia , a ogloszenia są całkiem różne

moniatek a ty się tak nie stresuj troszkę dystansu do siebie i innych

Neon mi nie chodzilo o sama fraze "ogloszenia" moze na anchor w ktorym jest jeden wyraz widoczna jest roznica w pozycjach, szczegolnie na konkurencyjna fraze, jednak przy frazie "slowo+kraków" ilosc stron pozycjonujacych na taka akurat fraze spada w zwiazku z tym zacieraja sie moim zdaniem minimalne roznice. Zle stwierdzilem piszac, ze pozycjonujac na fraze "slowo+kraków" masz taka sama moc na "slowo+krakow". Jest minimalna roznica w mocy ale jest ona na prawde znikoma dlatego stwierdzilem ze pozycjonujac na fraze z "ó" strona jest pozycjonowana na ta sama fraze bez uzycia polskich znakow.

KazioR nie chce mi się z tobą gadać :) , jak masz słabą frazę to nie ma różnicy w niczym bo i tak będzie top10

czy wpiszesz

serwis ogłoszeniowy małyromek.pl

serwis darmowych ogłoszeń małyromek.pl

ogłoszenia małyromek.pl

serwis z darmowymi ogłoszeniami małyromek.pl

małyromek.pl ogloszenia drobne

itp itd

tak to mniej więcej wygląda ,

to tak jakbyś pisał że ogłoszenia to to samo co ogłoszenie - bo ogłoszenia to liczba mnoga od ogłoszenie

trzeba to sprawdzić i samemu wyciągnąć wnioski, zawsze myślałem że są to dwie inne frazy

Cała ta zabawa w pozycjonowanie to nic innego jak sztuka robienia prób i błędów, nie ma jednej złotej myśli bo jakby to było tak proste to wszyscy by się tym bawili. A tak mamy kilka podręczników ale i tak dopiero w drugim roku zabawy w chowanego z google można powiedzieć, że coś niecoś wie się o pozycjonowaniu. Ja po 5 latach tej zabawy dostrzegłem, że nie raz uda mi się wyjść wyżej niż myślałem ale nigdy nie mówię, że to pewne. Każdy anchor to wielka niewiadoma.

trzeba to sprawdzić i samemu wyciągnąć wnioski, zawsze myślałem że są to dwie inne frazy

Cała ta zabawa w pozycjonowanie to nic innego jak sztuka robienia prób i błędów, nie ma jednej złotej myśli bo jakby to było tak proste to wszyscy by się tym bawili. A tak mamy kilka podręczników ale i tak dopiero w drugim roku zabawy w chowanego z google można powiedzieć, że coś niecoś wie się o pozycjonowaniu. Ja po 5 latach tej zabawy dostrzegłem, że nie raz uda mi się wyjść wyżej niż myślałem ale nigdy nie mówię, że to pewne. Każdy anchor to wielka niewiadoma.

neeon - ja nie mam zamiaru namawiać Cię do gadania ze mną to Twój wybór, to co podajesz jako przykład to nie FRAZY a poematy, dodaj jeszcze po 3 wyrazy i na każdej wyszukiwarce bedziesz pierwszy. Od ilu w google wyszukań uważasz frazę za trudną??

może Ci podam frazę - pies jest 48 000 000 mam stronę numer 10, a jeśli uważasz, że są trudniejsze to dam przykład - pizza wyszukań 166 000 000 też mam stronę na pozycji 10 - ja nie gadam po to by gadać tylko podaje przykłady to co udało mnie się uzyskać.

no to ja Ci też właśnie konkretne przykłady podaje , że każde słowo zlepek dwóch trzech słów to oddzielne frazy , jak się powtarzają lub są zbieżne to wiadome jest że pozycjonując frazę A podbijasz na A+B i odwrotnie , A+B to już nie to samo co B+A ,

uwierz mi to są oddzielne frazy i basta

a co do fraz

dodaj :) 250 000 000 top20 a nie było pozycjonowane :)

no to ja Ci też właśnie konkretne przykłady podaje , że każde słowo zlepek dwóch trzech słów to oddzielne frazy , jak się powtarzają lub są zbieżne to wiadome jest że pozycjonując frazę A podbijasz na A+B i odwrotnie , A+B to już nie to samo co B+A ,

uwierz mi to są oddzielne frazy i basta

a co do fraz

dodaj :) 250 000 000 top20 a nie było pozycjonowane :)

oj cienko licytujesz - anchor - events - wyszukiwań na google w ilości dość sporej bo "Wyniki 1 - 10 spośród około 1,120,000,000 dla zapytania events." i ja na to słowo też nie pozycjonuje bo idzie na weddings kraków a strona jest na 85 miejscu na events. Strona o weselach, czyli jak widzisz nie raz nawet całkiem zieloni ludzie tacy jak ja mają szczęście. Owszem szczęściu należy pomóc jak widzisz mam tu na forum tylko kilkanaście postów a czytam go od paru lat nie zabieram głosu w sprawach dla mnie nieistotnych ale dalej uważam, że google ciągnie do góry frazy z o i ó niezależnie na którą będziesz pozycjonował stąd moja wypowiedź dla pytającego.

Neon a ja widze, ze z ta fraza "ogłoszenia" troche kiepsko trafilem. Nie zerkalem na Twoja Stopke ;). Temat Ci chyba dobrze znany. Kazior moim zdaniem ma racje. Jezeli chodzi o szczegoly to ja pozycjonowalem na fraze "ogłoszenia zabrze" i na "ogloszenia zabrze" bylem dokladnie na tej samej pozycji. Chodzi Ci pewnie ze jezeli pozycjonuje tylko na fraze "ogłoszenia zabrze" to "zabrze" tez zyskuje na mocy i jak dopisuje do tego "ogloszenia" to strona mimo wszystko pojawia sie wysoko ze wzgledu na moc frazy "zabrze". Jezeli o To Ci chodzi to jest to ciekawa teoria ale nie wiem, czy prawdziwa.

wszsykie frazy pozycjonuje się osobno, "mieszkania kraków" a "mieszkanie kraków" to są dwie różnie frazy

Xann chyba chodziło o kraków - krakow

"kraków" - "krakow" to nadal dwie rożne frazy , nawet "szkoły" i "szkoly" to dwie różne frazy

Marketing internetowy dla firm

"kraków" - "krakow" to nadal dwie rożne frazy , nawet "szkoły" i "szkoly" to dwie różne frazy

trochę tak trochę nie.

G uwzględnia polskie znaki / ich brak oraz liczbę mnogą pojedynczą

czyli

1)samochody / rowery

2)rower / power

3)ogłoszenie / ogłoszenia

4)kraków / krakow

są teoretycznie różnymi frazami ale:

1 i 2 to kompletnie różne frazy jedna drugiej nic nie daje

3 różne frazy ale zbliżone, wspierają się

4 praktycznie te same frazy i jedna bardzo silnie wspiera drugą.

waląc linki na jedną z 1) nie pojawisz się na drugą z 1)

tak samo 2)

3) masz szanse pojawić się na sensownych pozycjach dając linki na jedną z nich

4) masz zazwyczaj zbliżoną pozycję chyba że konkurencja stosuje dokładnie odwrotne linkowanie (ty zawsze na A oni zawsze na ;)

i po połączeniu 1-4 widać różnice - teoretycznie między p. 2) a 3) czy 4) nie ma różnicy - zmiana jednej literki/znaku. Natomiast różnica jak się pojawiają w serpach - kolosalna.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności