Skocz do zawartości

Ewoluowanie Greenafika [beta]

Greenafik

Rekomendowane odpowiedzi

the most

advanced graphics program, you

can almost everything from

processing photos(retouching,

improvement),to create a template

site and any images to your needs.

They use it the best designers,

but it is also good fun for

everyone

Po jakiemu to to? !!!

Nie obraź się, ale na tej stronie nie ma co poprawiać - ją trzeba zrobić od podstaw - tymbardziej, że jest to strona o grafice.

Jej mi się wydawało że jest OK, google translator, że co tu jest źle?

Google translate dobrze? To jest po to, żeby tekst był w miarę zrozumiały, ale nie żeby tłumaczyć teksty na stronę. To co masz na stronie jest ewentualnie podobne do angielskiego. A skoro nie znasz angielskiego to po kiego wrzucasz to na stronę? Światowej publiki tak czy siak narazie nie zyskasz. Skup się na Polakach, ale najpierw zmień design - po tym co zobaczyłem nawet bym się nie zagłębiał wiecej

Jakoś mi się jeszcze nie zdarzyło trafić na pop-upa na mojej stronie... :unsure:

To dziwne, bo ja wchodziłem 3 razy i za każdym razem wyskoczył:

popup.jpg

I to na pewno ten ze stat, bo u mnie wyskakiwały te same. Po usunięciu statystyk zniknęły.

OSZ KUŹWA, TYŚ MNIE TERAZ DOBIŁ, NIE MYSLISZ!!

Każdy z was nie potrafi czytać ze zrozumieniem?

Podałem w temacie nowy adres GREENAFIK.BOO.PL a ty żes wlozł na stary z podpisu...

Mam nadzieje że pozostali nie oceniali starej strony tylko nową???

Google translate dobrze? To jest po to, żeby tekst był w miarę zrozumiały, ale nie żeby tłumaczyć teksty na stronę. To co masz na stronie jest ewentualnie podobne do angielskiego. A skoro nie znasz angielskiego to po kiego wrzucasz to na stronę? Światowej publiki tak czy siak narazie nie zyskasz. Skup się na Polakach, ale najpierw zmień design - po tym co zobaczyłem nawet bym się nie zagłębiał wiecej

Co ja poradzę że 50% użytkowników jest z angli/ameryki a i Photoshopa mam po angielsku...

Szukam kogoś kto by mi pomógł w tłumaczeniu...

Ja po prostu chciałem żeby strona nie była taka prymitywna:

nagłówek,

3 kolumny,

stopka...

A podstrony zmieniające się jedynie treścią 2 kolumny...

Chciałem by była nie do pobicia, każda podstrona inna...

A nie wyszło :(

'Qbexus' gdzie ja się rzucam? Przyjmuje wasze odp. normalnie xD

Mam nawet wiele idei na taki prosty szablon, ale myślałem że unikalność bardziej przyciągnie...

'Grim' nie wiem jak z tą funkcjonalnością, co by tu funkcjonalne miało być,

jest menu na samej górze i je widać, mam tłumaczyć że żeby wejść na tutki cza kliknąć

w napis 'tutoriale'?? Z twojego wynika że ludziom jest wygodnie w lenistwie...

Co do czytelność, niema przecież co czytać tutki są WIDEO ;)

Nie wiem już co mam robić, tak źle a tak niedobrze :unsure:

Nie nudzą was takie 'zwyczajne' strony?

Jak przeglądałem szablony by się zainspirować to 90% było robione na kopyto...

Zrobienie takiej strony jak https://nasza-klasa.pl/ (chodzi o szablon) to do mnie pikuś,

A ciepnięcie samego loga na górę jak na https://photoshop.pl/ to 2 sekundy ;)

Nie wiem niech ktoś jeszcze jakoś się wypowie żebym zrozumiał :)

I przypominam podałem do oceny adres https://greenafik.boo.pl a nie to z podpisu! ;)

EDIT:

Co do kolorów to może jest jakiś program czy coś co by mi sprawdziło poprawność,

bo w instrukcji monitora pisze że była ograniczona technologia i jeszcze był tani :/

SAMSUNG SyncMaster 940BW - mam to wyciepać przez okno i se dąć spokój?

Serio znacie ten monitor bo muszę wiedzieć czy to jego wina czy ja porostu mam za dobry wzrok xD

Musze Cie rozczarować zdaje się, że jednak wszyscy oceniają 'nową'. Tak ciężko jest zrozumieć, że robisz coś źle? Nie lepiej zrozumieć i przyznać się do błędu niż jeszcze bardziej pakować się w to gó**o? rozumiem zrobiłeś sobie ekstra nick greengrafik i teraz na siłę chcesz to wprowadzać do swoich 'dzieł', ale zrozum, że ten kolor jest paskudny i zarówno JA jak i większość osób będzie miała gdzieś czy na tej stronie faktycznie jest jakiś ciekawy materiał, nawet tego nie sprawdzą...

OSZ KUŹWA, TYŚ MNIE TERAZ DOBIŁ, NIE MYSLISZ!!

Każdy z was nie potrafi czytać ze zrozumieniem?

Podałem w temacie nowy adres GREENAFIK.BOO.PL a ty żes wlozł na stary z podpisu...

Mam nadzieje że pozostali nie oceniali starej strony tylko nową???

Jakbyś "POMYŚLAŁ" i obeznał się w temacie wiedziałbyś, że korzystając z usług Stat24 zgadzasz się na reklamę w sytul okien pop-up - więc bez względu na adres domeny jeżeli umieścisz skrypt statystyk Stat24 na stronie, możesz się spodziewać reklam :unsure:

Dobra rada: Najpierw jest dobrze zgłębić temat nim zaczniesz się rzucać, że to właśnie TY masz racje :unsure:

'Grim' nie wiem jak z tą funkcjonalnością, co by tu funkcjonalne miało być,

jest menu na samej górze i je widać, mam tłumaczyć że żeby wejść na tutki cza kliknąć

w napis 'tutoriale'?? Z twojego wynika że ludziom jest wygodnie w lenistwie...

Co do czytelność, niema przecież co czytać tutki są WIDEO ;)

Jeżeli 20 osób stwierdzi, że strona jest "oczojebna" to straciłeś 20 odwiedzających stronę - prościej wytłumaczyć już się nie da :(

Nie trzeba robić stron na jedno kopyto i identycznych, ale niech swoją "oryginalnością" nie przeszkadzają użytkownikowi :)

Pozdrawiam ;)

Szukając tutoriali nie interesuje mnie jak wygląda strona interesuje mnie czy je łatwo znajdę i czy będzie się je w spokoju oglądać.

Pomyśl lepiej o dźwięku do tutków bo tak na głucho się beznadziejnie ogląda.

Zamiast jakieś malutkie newsy pokaż co ostatnio wstawiłeś ciekawego.

Pominę domenę poco ją zmieniałeś ?

Mam nawet wiele idei na taki prosty szablon, ale myślałem że unikalność bardziej przyciągnie...

Jak powtarzam swoim dzieciom (a są nie wiele młodsze od Ciebie) czasem żeby dobrze pomyśleć najpierw trzeba posłuchać.

Szukając tutoriali nie interesuje mnie jak wygląda strona interesuje mnie czy je łatwo znajdę i czy będzie się je w spokoju oglądać.

Pomyśl lepiej o dźwięku do tutków bo tak na głucho się beznadziejnie ogląda.

Zamiast jakieś malutkie newsy pokaż co ostatnio wstawiłeś ciekawego.

Pominę domenę poco ją zmieniałeś ?

Jak powtarzam swoim dzieciom (a są nie wiele młodsze od Ciebie) czasem żeby dobrze pomyśleć najpierw trzeba posłuchać.

Wy mnie załamujecie, z ostatnich powyższych postów wynika że

odbieracie moje posty w stylu że się 'rzucam' 'moja racja' itp.

Normalnie piszę... Mam walnąć 1000 uśmiechniętych emotek żeby tak mnie nie odbieraliście?

-Tutki na głucho-haha, to właśnie cel, to ta unikalność, chciałbyś żeby ci Metallica leciała?

osobno możesz słuchać swojej muzy, każdy ma inny gust... Albo wolisz jak robią video tutki

i robota to 2 minuty a ich tut trwa 10 bo tyle czasu jest od nich gadki i jeszcze se czasami ktoś mlacknie?

-Po co zmieniłeś domenę?- Po co? chyba nie często bywasz na forum. Zwyczajnie wszyscy mi tu radzili

że nie mam poco się męczyć na darmowych hoście gdzie niema nawet dostępu do head i na każdym

innym forum mi tak radzili, więc jak postanowiłem zafundować se coś porządnego to ktoś mi dowala takie pytanie?

I już na pewno lepiej mieć lokalizacje domeny w Polsce niż na Timorze Wschodnim...

-Słuchać-No słucham was, a jak wy mnie odbieracie to już nie moja wina...

Wy piszecie co uważacie ja tłumacze jak to z tym jest, nie każdy tu pisze niesamowite mądrości,

Praktycznie nic się od was nie dowiedziałem prócz tego że jestem za oczojebny,

za chwile tak zjadę odcieniem że mi wyjdzie zgniłe siano a nie zieleń...

-Stat24-Mi tam popup co wyskakuje na 5 sekund wali,

w końcu gdzie znajdę tak szczegółowe statystyki za free??

Ja już nie wiem co napisać i tak w kółko piszecie to samo i jeszcze bardziej się wnerwiacie,

zamiast odpisywać na to co ja pisze...

Już się nie dziwie czemu ludzie tak łatwo wycinają drzewa, w końcu nie mogą na nich patrzeć.

To ja już chyba skończę z grafiką, zrobiłem zarąbiście wielki błąd w życiu,

zamiast się w szkole słuchać nauczycieli to kombinowałem nad stroną i mam karę,

nie potrafię wykombinować niczego co by się wszystkim spodobało

(tz. potrafię ale wszystkim prócz mnie). Z grafika to chyba źle zaczołem,

może te moje wyczulone zmysły mają posłużyć do innej dziedziny artystki.

Dzięki za opinie! :)

Myślę że wystarczy - dotarło do mnie xD

No to koniec tematu bo chyba już niema co odpisywać :D

Gościu już dawałem linka do kulera z adobego gdzie możesz dorobić sobie pojęcie trochę o kolorystyce a nie mówić ze jesteś grafikiem. Sorry ja w grafice siedzę od 1994 roku i są pewne podstawy/kanony których trzeba przestrzegać. Ale twoje obydwa projekty co pokazujesz to kwalifikują się do tego, żeby po władowaniu zamknąć to w ciągu 1 sek bo nie da się oglądać.

To już moje dzieci mają większe pojecie o projektowaniu niż ty, hymmm nie znam takiej szkoły graficznej o kierunku "tworzenia oczojeb*.* stron internetowych"

Jeszcze wybierz się za tym linkiem i naucz się trochę https://www.digart.pl/przegladaj/47/designs/strony_www.html

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

"Pokorne ciele dwie matki ssie" - podejrzewam jednak ze autor wątku nie weżmie sobie uwag które tutaj wszyscy dają i zamiast je zastosować to odczytuje to jako przytyk.

Prawda jest taka że będąc zanurzonym w jakimś projekcie nie jestesmy w stanie ocenic go obiektywnie. Wiec warto miec ludzi którzy świeżym okiem spojrzą na projekt. Skoro nikomu sie nie podoba to niech autor watku sie zastanowi.

Czy jest prawdopodobne że wszyscy z PiO są "wypaczeni" i nie dostrzegają piekna tej strony , może i być taka sytuacja , ale jest to mało prawdopodobne.

W skrócie: BEEEEEEEE , nie podoba mi sie , powiedzmy że bede powściągliwy w opiniach

Gościu już dawałem linka do kulera z adobego gdzie możesz dorobić sobie pojęcie trochę o kolorystyce a nie mówić ze jesteś grafikiem. Sorry ja w grafice siedzę od 1994 roku i są pewne podstawy/kanony których trzeba przestrzegać. Ale twoje obydwa projekty co pokazujesz to kwalifikują się do tego, żeby po władowaniu zamknąć to w ciągu 1 sek bo nie da się oglądać.

To już moje dzieci mają większe pojecie o projektowaniu niż ty, hymmm nie znam takiej szkoły graficznej o kierunku "tworzenia oczojeb*.* stron internetowych"

Jeszcze wybierz się za tym linkiem i naucz się trochę https://www.digart.pl/przegladaj/47/designs/strony_www.html

Możemy już to zakończyć?

Fajnie że masz mądre dzieci... Tak dawałeś linka do jakiegoś kulera

i ten nowy szablon powstał na kolorach 'green farm' albo 'lovely green' jedne z tych.

Laye na digu obejrzałem 100 razy i są zwyczajnie nudne!

Dobijacie mnie swoimi postami np. 'Maximus Marius' oczekujecie że napiszecie ocene

to ja odrazu wezne się i natychmiast zrobie ku waszemu pocieszeniu czy co?

Jaki 'zamiast je zastosować to odczytuje to jako przytyk' już lece,

normalnie odczytuje! Uważajcie bo w sekundę wa wyczaruje ideał.

Poczytajcie sobie ten temat, wszyscy piszecie to sama, nikt nie wnosi nic nowego:

'oczojebne - zmień to' a jak ja coś odpisze, cokolwiek, to wy 'jestes glubi, mowielem oczojebne zmien to (najlepiej natychmiast)'.

Dałem wam lay nawet nie skończony do oceny a wy się rzucacie, kto wam powiedział że tego nie zmienię?

Z każdego postu od was wynika jakbyście gdzie poczytali 'nie mam zamiaru tego zmienić' pokazuje wam betę, a wy?

Weście się ostudzcie:

THE END

Jak zrobię następny (nie za sekundę, yno za kilka dni) to zaś wam pokaże,

yno myślcie nim napiszecie zamiast toczyć w kółko to samo ;)

Narazie, pa !

(przechodze w faze tworzenia projektu w kiepie - niema poco już w tym temacie pisać,

wasze wyczerpujące odp. do mnie dotarły)

Te tzw "nudne laye" mają w sobie dobre kompozycje, wyczucie estetyczne. W Twoim jest totalny bałagan i jak widzę takie strony, to zamykam je równie szybko jak reklamy popup.

Dałeś laya do oceny, chwaląc się przy tym jakimiś konkursikami szkolnymi i "pikusiami" które robisz w kilka sekund. Przyjmując taką postawę nie licz na to, że każdy będzie tutaj Ciebie głaskał po głowie bo coś tam zrobiłeś. No i sorry, ale jakoś mi się wierzyć nie chcę że posiadasz umiejętności "tworząc" taki twór. (nie żebym Ciebie podpuszczał, kompletnie mi na tym nie zależy)

Moje zdanie jest takie, że cały projekt powinien iść do kosza i zacząć wszystko od początku.

Te tzw "nudne laye" mają w sobie dobre kompozycje, wyczucie estetyczne. W Twoim jest totalny bałagan i jak widzę takie strony, to zamykam je równie szybko jak reklamy popup.

Dałeś laya do oceny, chwaląc się przy tym jakimiś konkursikami szkolnymi i "pikusiami" które robisz w kilka sekund. Przyjmując taką postawę nie licz na to, że każdy będzie tutaj Ciebie głaskał po głowie bo coś tam zrobiłeś. No i sorry, ale jakoś mi się wierzyć nie chcę że posiadasz umiejętności "tworząc" taki twór. (nie żebym Ciebie podpuszczał, kompletnie mi na tym nie zależy)

Moje zdanie jest takie, że cały projekt powinien iść do kosza i zacząć wszystko od początku.

O Bosze zaś ta sama gadka, na serio myślisz że powiedziałeś coś większego? :huh:

No właśnie brałem się do roboty 'od początku' ale dzięki że już mi się odechciało... ;)

za********e, że tyle razy powiedziałem jedno a wy swoje, jakieś pitu pitu ... :wacko:

Kto tu się chwali? Drzazgę w czyimś oku widzicie a belki w swoim nie :blink:

:shout: Tacy mądrzy a yno potrafią powtarzać to samo jeden za drugim. :beee:

Możecie se już pisać idę spać xD :lazy:

DOBRANOC :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności