Skocz do zawartości

Anonimowośc

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

To jest propozycja a nie obowiązek , kto che może się podpisać kto nie chce może tworzyć kolejne konta jest szansa ze pobije tego podpie......lacza chociaż on już tyle kont ma nadziubanych ze będzie ciężko

No dobra przyznaję się, ale nie banujcie mnie bo już tylko to konto mi tu zostało :)

Jak to mówią świat należy do odważnych

Widzisz Xann ty może odczuwasz potrzebę reklamy swojej osoby i firmy w stopce a ja nie bardzo, po co pod darmową reklamę podpinać jakąś ideologię? :) Jak będę tutaj szukał nabywców na jakieś usługi to sobie podepnę dane, telefon, adres firmy i jakiś ładny animowany bannerek, chociaż jakby jakiś post się potem dostał pod ostrzał w wojnie szokopartyzanckiej to nie wiem, czy jak by to wyskoczyło na google to by to była dobra reklama :)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Widzisz Xann ty może odczuwasz potrzebę reklamy swojej osoby i firmy w stopce a ja nie bardzo,

a) widzisz w dobrym tonie jest jak rozmówca się przedstawia

;) Ty jesteś slawek22 i ok ale ja nie wiem czy masz lat 13 i nudów przyszłaś drażnić się z innymi albo czy to nie jest 16 konto Piotra W.

c) ukrywanie się za wszelki wypadek byle nikt się nie dowiedział z kim mamy doczynienia nie wróży dobrze o tej osobie

d) wiem że jest łatwo powiedzieć anoniomowo : Ty głupku , bądź facet i powiedz to samo nie anonimowo

e) osoba anoniomowa nie odpowiada za nic wiec moża sobie pisac co sie chce a taka rozmowa nie ma najmniejszego sensu

f) Nie ukrywając się przed swiatem a anonimowym nikiem mówisz ze nie masz nic do ukrycia i jesteś zetelnym partnerem bo nazwisko jak spalisz to tylko raz

g) warto inwestować w siebie samego a nie w slawek22

ale to są moje subiektywne opinie a każdy ma swoje własne wiec jak Ci pasuje być anonimowym slawek22 to nie widze żadnego problemu tylko nie dziw się ze nikt nie traktuje Cie poważnie.

Marketing internetowy dla firm

a) widać idea części for internetowych nie jest w dobrym tonie

:placze: znam 40 latków zachowujących sie jak 13 latki i 13 latków jak poważne osoby, to nie wiek jest problemem, co do kolejnych wcieleń masz racje, czasem trudno sie połapać z kim się pisze...

c) ktoś kto nie podpisuje się na forum internetowym, nie oznacza, że się ukrywa za wszelką cenę

d) to nie jest do Ciebie, ale jeżeli jesteś głupiekiem to nie ma znaczenie czy mówi to Johny23 czy Jan Kowalski, jeżeli nie jesteś, to przy "e"

e) nie ma czegos takiego jak anonimowość w internecie, już dawno to przestało byc anonimowe, dowiedzieli się o tym Ci co im policja na chate zrobiła wjazd

f) żetelny partner to nie taki co na forum afiszuje się swoimi danymi, to taki partner, który się wywiązuje ze swoich zobowiązań i nie wiem jak inni, ale ja jak już zaczynam z kims robic interesy to przestaję byż zakręcony, a rozmawiam jako własciciel firmy (do nie dawna jeszcze jako osoba prywatna pracująca na zlecenie lub umowy cywilne), nie załatwiam na ogólnym rzadnych interesów bo to nie miejsce na to, więc nie muszę się afiszować swoimi danymi

g) to jest oczywiste, tylko nie do końca wiem, czy PiO to dobre miejsce na takie inwestycje ;)

to są moje subiektywne opinie na temat anonimowości na forach internetowych ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

a.) Xann czy ja wiem czy w dobrym tonie, takie wypisywanie adresów i wstawianie fotek to dla mnie exhibicjonizm, dodatkowo na forum pełnym facetów ;) Nie żebym miał coś przeciwko. Ty jak już mówiłem masz reklamę - więc przynajmniej w tym wypadku to IMO nie jest zboczenie :D Co ja miałbym napisać, nazywam się ten i ten, adres i kropka. Jeszcze bym fotkę wstawił, znajomi by znaleźli i jeszcze by pomyśleli, że szukam faceta ;)

b.) Lekką paranoją zalatuje, ale ok.

c.) Jak w ten sposób udostępniasz wszędzie dane to możesz mieć potem problemy. Nie, żeby był to standard.

d,e) A po co mam mówić "ty głupku".

f.) Jeśli masz pomysł na to po co miałbym się lansować na PiO to napisz.

Co do postu zakręconego to f i g popieram na 100%. PiO to nie goldenline. Ja nie miałbym po co się tutaj lansować bo nie ta branża ;) Sprzedaż linków też się dla mnie skończyła nie za ciekawie (google).

a). nie jest to forum na onecie czy wp.pl tylko forum monotematyczne branżowe, nie przebywa się to przez przypadek bo nie mam co robic to se poczytam o pozycjonowaniu

b. może i paranoja ale Ja wole wiedzieć z kim prowadzę dyskusję , Ty zapewne też tylko brak odwagi przyznac ze Xann ma racje

c. Proszę jaśniej jakie problemy mogę miec z tytułu podpisywania się pod postami ?

d.e. Przykład nie był personalnie do Ciebie tylko jako przykład , wszyskie psełdo afery nie były by prowadzone gdybyś miał sie podpisywac pod swoimi słowami Imieniem i Nazwiskiem

f. po to żeby inwestowac w siebie żebyś był Pan Tomasz Wieliczko 5 lat doświadczenia w branży marketingu internetowego a nie Sławek22 albo Maja_14 warto inwerstować w siebie - nie muszę wam mówic ile dziennie garnę z PIO telefonów czy zapytań o pozycjonojwanie

Podsumowując PIO jest forum branżowym, Ja lubię prowadzić dyskusje z widzialni.pl , Inhead , websukces czy tam Erbit.pl dlatego że wiem że są to ludzie z wieloletnim doświadczeniem w branży a Ty Slawek_22 sorry wybacz ale zielonego pojęcia nie mam jaką wiedze reprezentujesz wiec możemy jedynie porozmawiać o meczach piłki nożnej

c. Proszę jaśniej jakie problemy mogę miec z tytułu podpisywania się pod postami ?

Ale ten Xann wypisuje glupoty, nie lubie go, znajde jego domenki i podpitole :D

Dlatego danymi lepiej nie wachlowac

edit: to tylko przyklad oczywiscie

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Xann się tego nie obawia, przynajmniej tak zawsze chyba pisał, bardziej sie obawia, że nie wie do końca czy robi interesy z johny23 czy z szookiem czy innymi osobami, którymi by tego nie robił wiedząc że to są własnie one :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Internetowe archiwum nie ma dna. To co zaindeskują wyszukiwarki może być w sieci X lat albo i jeszcze dłużej. Jako 15-latek pisywałem na forach może nie głupoty ale po 10 latach bym się pod tym nie podpisał. Nie chodzi też o to, że osoba ukrywająca się musi mieć coś na sumieniu. Możliwym scenariuszem może być sytuacja, w której ktoś przyczepił się do nas z czystej złośliwości lub innych negatywnych dla nas w skutkach pobudek i zaczyna wyszukiwać wszystko na nasz temat. Każdy ma prawo do prywatności i należy to uszanować.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

..... Jako 15-latek pisywałem na forach może nie głupoty ale po 10 latach bym się pod tym nie podpisał. ....

o widzisz bardzo dobry przykład dałeś , należy ważyć słowa i mieć odwagę za nie odpowiedzieć a nie obgadać kogoś za plecami a jak przyjdzie co do czego "ja tego nie mówiłem"

Xann się tego nie obawia, przynajmniej tak zawsze chyba pisał, bardziej sie obawia, że nie wie do końca czy robi interesy z johny23 czy z szookiem czy innymi osobami, którymi by tego nie robił wiedząc że to są własnie one :)

dokładnie tak , tu macie żywy przykład z webwriterem jak wasz na szaro zrobił

b. może i paranoja ale Ja wole wiedzieć z kim prowadzę dyskusję , Ty zapewne też tylko brak odwagi przyznac ze Xann ma racje
Jasne, że wolę wiedzieć z kim rozmawiam tu masz rację, zawsze lepiej jest wiedzieć niż nie. Ale to nie znaczy, że wolę jak każdy inny wie z kim on rozmawia ;)

Tzn. to jest tak jak gdy odpisuję na maile. Jak ktoś poda nazwisko to też podaję a jak nie poda to się podpisuję imieniem. Gdyby każdy miał obowiązek tutaj się podpisać to nazwisko bym dał do stopki (ale i tak bez telefonu, zdjęcia, maila i danych firmy bo nie mam w tym interesu).

O identity theft słyszałeś? Drugi przykład - powiesz coś dosadniej jakiemuś pokemonowi i ci walnie DDoSa. Trzeci przykład - reklamy. I tak już dostaję mnóstwo ofert i spamu. W Twoim przypadku ryzyko i parę spamów czy jeden bezsensowny telefon dziennie rekompensuje reklama, ja nic bym nie zyskał.
d.e. Przykład nie był personalnie do Ciebie tylko jako przykład , wszyskie psełdo afery nie były by prowadzone gdybyś miał sie podpisywac pod swoimi słowami Imieniem i Nazwiskiem
Szook jako firma się pod tym co robi podpisuje, więc to nie do końca tak jak mówisz ;) Ma anonimowe konto bo moderka wywaliła go z forum a nie dlatego, że się wstydzi nazwiska. Może mi umknęło jakieś drugie aferowe dno, ale ja tak to widzę.

Do tego wychodzę z założenia, że nie powinienem wykorzystywać renomy pracodawcy, żeby uwiarygadniać swoje posty. Nawet jeśli napiszę że to nie jest oficjalne stanowisko mojego pracodawcy to zgadnij z kim te posty będą kojarzone? No właśnie ;) Chciałbyś, żebym latał po forach i się podpisywał xann design, slawomir@xann.net, adres, nip, regon?

Do kogo będą pretensje jak jakiemuś krzakowi typu domeny.pl się nie spodoba czyjaś wypowiedź. No właśnie... Gdyby te osoby się podpisały @ firma to pewnie zamiast głupawych zażaleń do moderki i równie głupawych gróźb do klientów słaliby jeszcze gorzkie żale z kancelarii prawnej na maile firmowe ;)

Szook jako firma się pod tym co robi podpisuje, więc to nie do końca tak jak mówisz ;) Ma anonimowe konto bo moderka wywaliła go z forum a nie dlatego, że się wstydzi nazwiska.

no widzisz , kolejny dobry przykład podałeś , Ty jak się splamisz to Slawek_22 wymienisz na Krysia_12 i dalej będzie Cie walić a tamten już się nie wybieli , wiec widzisz zapewne różnice dlaczego siła jest w anonimowości

Jak już powiedziałem podpisywanie się budzie wiarygodność i zaufanie , ludzie nie są inni w życiu a inni na PIO , są tacy sami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności