Skocz do zawartości

Ban na forum

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Raz na jednym forum zostałem niemile potraktowany i z braku argumentów zostałem zbanowany. Zagotowałem strasznie, zbanowali mnie po IP więc tak im uprzykrzyłem życie przez proxy, że w końcu doczekałem się przeprosin ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wszystko zależy za co był ban i czy słuszny czy nie. Rejestrując się na forum każdy akceptuje regulamin i jeżeli dostaje bana za jego nie przestrzeganie to powinna siedzieć cicho. Jeżeli ban jest tendencyjny a ta osoba ma wielu znajomych w gronie userów może powrócić żeby sprawę wyjaśnić (oczywiście jawnie z podaniem kim była). Xann życie nie jest czarno białe a z twoich pytań i wypowiedzi wynika że właśnie tak je odbierasz.

Każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie. Gdybym na przykład dostał bana za konstruktywną krytykę kogoś na zasadzie bo tak to najpierw zrobił bym wojnę a potem moja noga więcej by nie postała na takim forum.

To było forum o zupełnie innej tematyce :) Ale to jest ciekawe, przynajmnien na moim przykładzie, że mało kto jest w stanie mnie wyprowadzić z równowagi a na forum dyskusyjnym się da, tzw. mistrz klawiatury potrafi :lol2: Chyba dlatego, że może obrażać kogo chce bo czuje się bezpieczny :]

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

'Qbexus' pytanie tematu brzmi jak byś się zachował TY ? czyli każdy mówi o sobie.

Nie da się odpowiedzieć na to pytanie bez wiedzy w jakiej sytuacji i z jakiego powodu ban został nadany.

Ludzie zazwyczaj mają cały wachlarz zachowań z którego wybierają odpowiednie dopasowując je do konkretnej sytuacji.

Nie da się odpowiedzieć na to pytanie bez wiedzy w jakiej sytuacji i z jakiego powodu ban został nadany.

zakładamy że zachowałeś się bardzo nie ferrr wobec innych użytkowników forum i dostałeś z tego powodu bana + tonę mięsa

czyli jak byś się zachował w takiej sytuacji ? tworzysz kolejne konta ?

Marketing internetowy dla firm

zakładamy że zachowałeś się bardzo nie ferrr wobec innych użytkowników forum

A co w sytuacji jeżeli oceniany jest przekonany, że nie zasłużył na bana, że postąpił OK.?. Może warto by się zastanowić nad powołaniem sądu koleżeńskiego, gdzie "oskarżony" miałby możliwość obrony swoich racji?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarzuca sie jemu, ze pisze, mimo ze ma bana, ze jest to nieetyczne, złe i beee...

a czy pisanie o kims, nie dajac mu szansy sie wypowiedziec jest ok?

podsumowując, ktoś to ładnie kiedys ujął :)

"A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz?"

Chcemy zmieniać świat, chcemy, żeby było okej, to zacznij od siebie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności