Skocz do zawartości

[php] Wp-cache

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, może mi to ktoś rozjaśnić:

Pewnie wielu osobom może sprawić problem następujący krok z instrukcji instalacji:

ln -s public_html/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php public_html/wp-content/advanced-cache.php

i to z bardzo prostego powodu - braku dostępu do powłoki na serwerze. Ale można to w prosty sposób obejść:

ln -s plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php advanced-cache.php

tar zcvf a.tar.gz advanced-cache.php

Otrzymany plik a.tar.gz wrzucamy do public_html/wp-content/ i za pomocą panelu administracyjnego/menagera plików rozpakowujemy. I w ten okrężny sposób utworzyliśmy wymagany symlink na serwerze.

https://blog.purevirtual.net/?p=13

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ok, dzięki, wrzucma go na serwer, rozpakowuję go za pomocą menadżera, wchodzę do PA, klika setting:

Main optionsadvanced-cache.php link does not exist

Create it by executing:

ln -s /home/xxxx/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php /home/xxxx/wp-content/advanced-cache.php

in your server

Cannot continue... fix previous problems and retry.

Sprawdzałem, plik się rozpakował, po tym wejści w settings plik się usunął... o co kaman??

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności