Skocz do zawartości

[prywata] Jak rozwiązać problem z mailem

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam dość dziwny problem, mam założony e-mail: redakcja@strona.pl, i teraz nie wiem które rozwiązanie było by najlepsze aby gdzieś tego maila ulokować. Znam takie możliwości

-klient pocztowy(mogę z niego korzystać osoby które mają dostęp do komputer, może się przytrafić format i wszystko idzie w zapomnienie)

-webmail na serwerze

-założenie konta na np: gmail.com i zrobić przekierowanie na niego(tylko wtedy jak napiszemy maila to jest widoczny adres gmail a nie redakcja@strona.pl.

Macie jakieś propozycje? Zależy mi na tym aby poczta była poprzez przeglądarkę, może jest taka możliwość w ustawieniach gmail żeby całkowicie podłączyć adres redakcja@strona.pl? Jak wy robicie z pocztą?

Pozdrawiam :unsure:

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Zależy mi na tym aby poczta była poprzez przeglądarkę, może jest taka możliwość w ustawieniach gmail żeby całkowicie podłączyć adres redakcja@strona.pl?

Tak, Gmail ma możliwość podpięcia domeny pod maila :unsure:

Jeżeli ze skrzynki będzie korzystać więcej niż jedna osoba, to rzeczywiście - wspólna "web'owa" skrzynka wydaje się dobrym rozwiązaniem. Można jeszcze pozostawiać kopie wiadomości na serwerze (Gmail domyślnie ma taką funkcję), korzystając normalnie ze skrzynki za pośrednictwem klienta pocztowego. Co do utraty danych używając klientów pocztowych - i tak ich nie tracisz, bo wiadomości pozostają na serwerze.

Mi tam nic więcej do życia nie trzeba jak IMAP i poczta na własnym serwerze + dobry klient pocztowy.

Wszelkiego rodzaju onlinowe wynalazki nie spełniają moich wysokich wymagań bezpieczeństwa i funkcjonalności jakiej wymagam:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności