Skocz do zawartości

Spis najlepszych polskich „preceli”

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Mój prywatny precel zawierający kilkadziesiąt unikatowych, sensownych i ściśle powiązanych teamtycznie wpisów dostął filtr i zamiast być top20 jest 150+. Widziałem bany zadbanych precli i blogów tematycznych z wysokim PR. Ale są i śmietniki, które zostały wymienione w tym temacie mające się dobrze. Google czasem jest dziwne.

Treningi WattUp.pl

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bujdy. Nie filtruja od tak moderowanych precli, podobnie jak moderowanych katalogow. Cytat guglarza "Google lubie moderowane katalogi" wiec to samo tyczy sie precli.

eh......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Wszystko zalezy od tego jak prowadzicie swoje precle i katalogi. Mam ok 100 prywatnych mini, precli niewiele, moze 20 i jakos sie nie obawiam o filtr czy ban i mam gdzies raporty. Macie jakas lekka paranoje :) Jesli podpinacie swl czy macie farme linkow, to filtr grozi bez wzgledu na to jaki tym strony.

Jesli piszecie "jak moj precel stanie sie zbyt widoczny to poleci" to swiadczy to jedynie o tym, jak go prowadzicie.

mario1973 jesli "Ech" to cala Twoja wypowiedz, to ja sobie daruj. Nie wnosisz nic do tematu.

Eot

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

No dobra, ale świadczy to o tym, że jesteś świadomy, że wszytko banują, dlatego robisz 100 słabych dla siebie, zamiast 1 mocnego, żeby się nie pojawiały w wynikach

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Wszystko zalezy od tego jak prowadzicie swoje precle i katalogi.

tak, tak -im lepiej prowadzony tym gorzej - filtr lub ban pewny

Mam ok 100 prywatnych mini, precli niewiele, moze 20 i jakos sie nie obawiam o filtr czy ban i mam gdzies raporty.

o to chodzi - masz jakieś nieliczące się, to i google ma je gdzieś.

Macie jakas lekka paranoje :)

Nie paranoje, tylko doświadczenie z preclami. Z bardzo dobrymi preclami, z tekstami autorskimi w formie felietonów, nie żadne mieszadła bez sensu, co MIAŁY PR5 , PR4, miały ruch 1500 uv dziennie.....no i.....nie mają już...

aa może powinienem na nich dopisać - nie banować i nie filtrować - to jest 'katalog artykułów' a nie zwykły serwis.

Jesli podpinacie swl czy macie farme linkow, to filtr grozi bez wzgledu na to jaki tym strony.

te przykładowe powyższe miały dwa, trzy linki.

Jesli piszecie "jak moj precel stanie sie zbyt widoczny to poleci" to swiadczy to jedynie o tym, jak go prowadzicie.

znaczy za dobrze jest prowadzony.

mario1973 jesli "Ech" to cala Twoja wypowiedz, to ja sobie daruj. Nie wnosisz nic do tematu.

te ehhhh, to było dlatego, że oczekiwałem od kogoś starszego stażem zrównoważenia, a nie opierania swoich wypowiedzi na googlarzu.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

AdamAG Moderowane, zadbane i tematyczne precle to nie tylko zrodlo linkow, ale potrafia generowac calkiem przyzwoite $$. Do tego musza byc widoczne i jak na razie "odpukac" nie mam ani jednego filtra na nie.

mario1973 masz troche racji, ale nie opieram sie na guglarzu (tylko kretyn bralby na powaznie moderatora google), ale wspominam o tym jako "oficjalne stanowisko", a dziala to tak, ze jesli ciapnie Cie filtr z automatu, zawsze mozesz napisac na ich forum z pogrubionym cytowaniem/ich wlasnych slow i wnosic o rozpatrzenie. W ten sposob zostalo odfiltrowanych "pare" moderowanych katalogow.

Napisalem :Jesli piszecie "jak moj precel stanie sie zbyt widoczny to poleci, to nadal uwazam ze to mocno przesadzone slowa i wieje od Was strachem. Spokojnie, tu nikt nie morduje.

Napisalem :Jesli piszecie "jak moj precel stanie sie zbyt widoczny to poleci, to nadal uwazam ze to mocno przesadzone slowa i wieje od Was strachem. Spokojnie, tu nikt nie morduje.

Czy Adam może na PW przesyłał Ci co mu ostatnio zbanowali ? Chłopak pracował nad blogiem jak mógł i co ?? banik . A to nie był jakiś zwykły precel.

Wieje strachem ? Szkoda mojego czasu, który poświęcam na blogi 'rozreklamowane' teraz jako jedne z najlepszych precli.

Jak Szook publikuje swoje listy, to zaraz wszyscy na biedaka napadają...a tutejsza lista to to samo przecież.

W ten sposob zostalo odfiltrowanych "pare" moderowanych katalogow.

Podaj proszę co poprawić w moim katalogu https://www.toruniak.eu/ - dostał niedawno filtra - chętnie bym spróbował Twojej metody.

M

Dodaj katalog do narzedzi google i wnies o pnowne rozpatrzenie. Jesli dasz sensowne, byc moze go przywroce.

zart

Powod filtra: klik

Publikowanie listy publicznie tez mi sie nie podoba, ale z nieco innego powodu. Z listy forumowej trafiaja na listy spamiarek jak Adder i trudno jest wyegzekwowac usuniecie. Przerabiam to wlasnie

Edytka: Siegalem do cache a Ty nadal to masz w katalogu. I dziwisz sie, ze dostales filtra?

Z listy forumowej trafiaja na listy spamiarek jak Adder i trudno jest wyegzekwowac usuniecie. Przerabiam to wlasnie

No to właśnie kolejny argument. Poza tym nie można zapominać o ręcznych spamerach. Całą ideą, czegoś tajnego jest to, że jest tajne.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Dodaj katalog do narzedzi google i wnies o pnowne rozpatrzenie. Jesli dasz sensowne, byc moze go przywroce.

zart

widać, że jednak nie rozpatrzyłeś mojej prośby - bo już to robiłem. Trudno się mówi. nie będę się prosił. hehehe

Powod filtra: klik

ha, to w aktualnym wyglądzie (a nie historii) jeszcze szukam 'błędów'.

M

ha, to w aktualnym wyglądzie (a nie historii) jeszcze szukam 'błędów'.

M

Patrz Edyta. Zazwyczaj po filtrze kazdy usuwa ewentualna przyczyne, stad zaczalem od cache. Wiec chyba juz nie ma watpliwosci co do powodu..

Pozdrawiam

Reasumując Waszą dyskusję, naprawdę dobre precele, tworzone zgodnie ze wspominanymi przeze mnie na forum założeniami nigdy nie zostaną zbanowane. Przykładem takiego serwisu jest TextLib.pl. Jak widać, tylko jeden na kilkanaście artykułów zawiera linki pozycjonujące w treści, pozostałe teksty zostały zeskanowane ze starych, renomowanych książek popularnonaukowych i zawierają mnóstwo cennych informacji, nigdy wcześniej nie opublikowanych w sieci. A jak Wam, szanowni administratorzy preceli, ręce odpadną, jakbyście poświęcili trochę więcej czasu i zadbali o swoja stronę, zasilili ją przydatną dla internautów treścią na najwyższym poziomie merytorycznym (tak jak to się robi w precelach amrykańskich i rosyjskich), to jest tylko wasz problem i nie dziwcie się, jeśli po publikacji setek spamerskich tekstów, będących zwykłym laniem wody bez żadnej wartości, taki precel zostanie zbanowany. Najlepszym sposobem na uniknięcie sankcji jest robienie stron z myślą o ludzkim użytkowniku! Warto na chwilę zapomnieć o SEO, a wtedy żadne sankcje nam nie straszne!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Patrz Edyta. Zazwyczaj po filtrze kazdy usuwa ewentualna przyczyne, stad zaczalem od cache. Wiec chyba juz nie ma watpliwosci co do powodu..

ha, takie moje było wyobrażenie, że zafiltrowali przez nadmiar linków, ale, ale....

jeśli widzę serwisy będące w TOP na pewne trudne frazy np. forum , darmowe mp3 i one mają w stopce farmę linków malutką czcionką i to im nie przeszkadza, to wybacz, nie można jednoznacznie powiedzieć co jest przyczyną filtra.

M

jeśli po publikacji setek spamerskich tekstów, będących zwykłym laniem wody bez żadnej wartości, taki precel zostanie zbanowany.

zaprzeczasz sam sobie ? Wcześniej podałeś, że "Poniżej przedstawiam listę (będzie ona na bieżąco aktualizowana i uzupełniana!) najlepszych moim zdaniem stron"

to są najlepsze, czy zaspamowane ?

Ja jednak chciałbym, żebyś skasował moje serwisy ze swojej listy - na PW poszły.

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności