Skocz do zawartości

Jak wycenilibyście frazę meble

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kto wycenia na top10 te frazę za 600 miesiecznie musi byc samobójcą. Firmy meblowe z topu na adwords wywalaja kilkanascie tys miesiecznie

sa i dobre strony tych co biorą za 600, bo dopchają do top30 potem klient przychodzi z domeną już obrobioną i przygotowaną do pozycjonowania :P

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

za 500 czy 600zł miesięcznie to ja mogę long tail zrobić. Ale nie główne frazy z tej kategorii.

Co do ceny to trzeba było by zrobić dokładną analizę fraz, chociaż i ja sądze jak już ktoś wspomniał że ponizej 3k miesięcznie za frazę z tej tematyki nie da się zejść raczej by to zrobić dobrze. No i niech klient zapomni że da się to zrobić w miesiąc czy 2 miesiące. Jak chce mieć stałe zyski to i za utrzymanie topu też musi płacić. Ktoś kto się nastawia za pozycjonowanie za 50 zł w takiej branży to albo jest idiotą albo zwykłym zgredem. Tylko znając życie trafi na takiego co go z kasy wydoi i zostawi na lodzie z filtrami gdzieś w odchłani internetu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Top1:

SeoQuake: PR: 6 I: 1,280,000 L: 157,452 LD: 165,385 I: 1410 Rank: 48216 Age: Oct 17, 2000 I: 25 whois source Sitemap: no ?

Top2:

SeoQuake: PR: 4 I: 4,620 L: 81,461 LD: 109,168 I: 2160 Rank: 316660 Age: Jul 10, 2001 I: 2 whois source Sitemap: yes ?

Top3:

SeoQuake: PR: 4 I: 72 L: 2,821 LD: 3,616 I: 224 Rank: 1010604 Age: Sep 09, 2001 I: 1 whois source Sitemap: yes ?

9,9 zł Tak frazę to można samą optymalizacją zrobić :P

A tak poważnie czy opłaca się pozycjonować taką frazę? Czy nie lepiej zainwestować w LT lub AdWords?

nihil fit sine causa

Macie pomysł na stronę o meblach? :]

Faktycznie ruch spory ale przy LT konwersja jest lepsza. Przy takiej liczbie wyszukiwań te parę k za tą frazę to grosze. Faktycznie, proponowanie 600 zł to jest jakaś abstrakcja. Za tyle to można zrobić "meble z drzewa ścinanego w Bieszczadach" :P

E: ale to wygląda trochę inaczej:

meblewo3.jpg

i więcej kosztuje. Więc bez dobrego klienta się nie obejdzie.

nihil fit sine causa

To lipa, te frazy meblowe, które ja robię sa zawyżone 20-krotnie albo i więcej.

Ale jak się ma dobry serwis i kilka mocnych fraz pociągnie na głównej, to i LT wskoczy.

Yeden ja chyba nawet twoje niektóre meblowe linki spotkałem w sieci :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności