Skocz do zawartości

Jak zablokowac przekierowanie na moją domenę

LUser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział.

Mam taki problem: ktoś zrobił przekierowanie ze swojej domeny na moją stronę/domenę.

Czy jest jakaś możliwość aby zablokować wejście na moja stronę poprzez domenę tego kogoś?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Tak, sposób jest bardzo łatwy. Sprawdzaj nagłówek HTTP Referef, który informuje z jakiego adresu URL było wejście na stronę. Wysyła go każda przeglądarka (o ile nie jest wycinany na firewallu lub w przeglądarce) i bot wyszukiwarki.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

mariolosek napisał(a):
Czy problemem jest dla Ciebie dodatkowy ruch? Czy jest to przekierowanie 301?

Problem jest tego rodzaju jak np. masz stronę Zakonu Karmelitanek www.karmelitanki.pl a ktos założył domenę www.niegrzeczne-diablice.pl i przekierował na serwis zakonnic. Chodzi o coś takiego :)

Nie chce aby tamta domena kierowała na moją domenę (stronę).

relons napisał(a):
Tak, sposób jest bardzo łatwy. Sprawdzaj nagłówek HTTP Referef, który informuje z jakiego adresu URL było wejście na stronę. Wysyła go każda przeglądarka (o ile nie jest wycinany na firewallu lub w przeglądarce) i bot wyszukiwarki.

Nie wiem czy się zrozumieliśmy. Znam domenę która kieruje ruch na moją strone i pytam jak to mozna zablokować. :unsure:

Google zawsze było za webmasterami i na pewno nie będzie wyciągac żadnych negatywnych wniosków z takiego przekierowania, opisywanego wyżej. Jeśli coś jest niewykonalne (no może IP tables od razu w Apache, ale to też chyba za mało, bo to w końcu 301) to webmaster nie może zstac ukarany przez wyszukiwarke - proste.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

LUser napisał(a):
A gdybyśmy pozostali przy tym że delikwent po prostu ustawił przekierowanie swojej domeny na moją?

Może kod perplexus-a dałby radę?...

no toż właśnie przy takim przekierowaniu 301 nie da rady tamto zablokować :)

no chyba że to po prostu przekierowanie, to nie jest przekierowanie 301 :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności